Коронавирусът погуби един от най-известните ни педиатри

Д-р Адил Кадъм се бореше за Национлната детска болница
Обновена: 15 фев 2021 15:02 | 15 фев 2021 14:53, Камелия Цветанова
76
Коронавирусът погуби един от най-известните ни педиатри
Снимка: Superdoc.bg

Коронавирусът погуби една от най-известните и обичани педиатри у нас - д-р Адил Кадъм, съобщиха от Българската педиатрична асоциация.

Още по темата

Тя е починала след кратко боледуванe.

„Д-р Кадъм бе педиатър и специалист по клинична генетика, непримирим радетел за изграждането на Национална детска болница и за подобряване на детското здравеопазване, човек, отдаден на професията си и на грижите за здравето на децата. Почивайте в мир, д-р Кадъм", написаха от асоциацията.

Д-р Адил Кадъм завършва медицина през 2004 г. в Медицинския факултет на Тракийски университет - Стара Загора.

През 2013 г. придобива специалност по детски болести в Медицински университет - София, а през 2019 г. - специалност по детска ендокринология и болести на обмяната. В периода 2004-2009 г. д-р Кадъм работи като ординатор в онкохематологично отделение, общопрактикуващ лекар и ординатор в педиатрично отделение. От 2009 г. до 2021 г. д-р Кадъм работи в отделение по Клинична генетика към СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“, а от 2015 г. – и в медицински център Малчовците. Научните интереси на д-р Кадъм са в областите обща педиатрия, вродени метаболитни заболявания, дисморфология, генетична консултация и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Аззз преди 3 години
Славянин гръмни се ***
40
3
 
1
 
! Отговори
до Хирург от славяни преди 3 години
Лекарю, вие знаете ли въздействието на думите върху органичната и неорганичната материя, за по-фините субстанции няма да питам, вие не признавате тяхното съществуване! Има един японски учен - Масару Емото правил пред 90-те години на 20-ти експерименти за въздействиeто на различни енерго-информационни фактори върху водата и резултатите му са много интересни! Поинтересувайте се и се запознайте с тях и ще разберете защо езотериката ви нарича вас, ''учените''-материалисти - УЧЕНОТО НЕВЕЖЕСТВО!
39
1
 
1
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Има медици с фациес на професионални касапи и професионални палачи, вие на такива фациеси бихте се доверили!? За мен един лекар по призвание, не по амбиция или интерес, трябва да излъчва едновременно интелигентност, доброта, финес, благородство и почтеност!
38
18
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Има една древна максима: ''лекарю, излекувай себе си''! Та аз това на снимката не мога да го възприема като лекар!
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А студът снощи погуби трима души, но на кого му пука.Лека им пръст на всички жертви на новият световен ред.
36
0
 
19
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Светла й памет! Истински професионалист! Успяваше да предразположи за преглед дори и най-малките.
35
2
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Малко е крийпи да лекуваш деца с черна роба на черепи------ Не бе, защо да е крийпи? Децата като видат докторката, почват да пищят от ужас, но с черепите ги заплашват да мълчат. "Трай, оти леля докторка че те запише и тебе на престилката!"
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жената е била със значително затлъстяване, това е очевидно, поне бъдете малко обективни. Ако наистина то е било в резултат на друго вродено заболяване, то само това е достатъчна причина за фатален край, но разбира се за починал от Ковид дават точки явно, друго си е да напишеш гръмка статия..
33
8
 
9
 
! Отговори
НОШТ преди 3 години
Жалко за жената! Дали е от Ковид починала, надали! Съболезнования!
32
0
 
24
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 3 години
Всеки лекар останал в България и не е станал политик/крадец/ , заслужава уважение!
31
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко е крийпи да лекуваш деца с черна роба на черепи
30
7
 
13
 
! Отговори
Хирург до Христо преди 3 години
Между лекарите езикът е често циничен, защото сме цял ден навряни в човешката анатомия и сме свидетели на какви ли не ужасии, но никога не говорим по такъв начин за колега ,още повече със заболяване. Съмнявам се ,че си колега, има си неписан закон за общуване към колеги.
29
4
 
11
 
! Отговори
До Христо преди 3 години
Ако си детски хирург и неонатолог ,аз съм английската кралица.Ако беше от съсловието щеше да я познаваш и да знаеш ,че става дума за вродено заболяване .Позор си "колега"
28
0
 
54
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Срам ме е от такива като вас!!!Колежката страдаше от вродено заболяване на обмяната ,беше в съседен курс в медицинския институт и още тогава/преди 20 год/ имаше наднормено тегло.Прекрасен човек, много ученолюбива и амбициозна.Поради собственото си страдание интересите и бяха точно към вродените метаболитни заболявания. Мир на праха ти ,Адил.
27
2
 
16
 
! Отговори
smile преди 3 години
До ХристоЗнам добре, но дълбоко се съмнявам да си такъв, най-малкото по коментара ти за "колега". При починал твой колега да правиш коментар, че било по-добре, че нямало с вида си да плаши малките пациенти.... дано не си доктор.
26
0
 
20
 
! Отговори
До 45 преди 3 години
Напълно вярно е това, което казваш и не зависи от волята на човека.Едно е някой да се тъпче като невидял, друго е болестното състояние.Познавам лекарка диетолог 130 кг. и точно на себе си не може да помогне.
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 43не съди ,за да не бъдеш съден!!!
24
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мир на Душата й!Безспорно, затлъстяването е било фатално за този прекрасен специалист,но не бързайте да пишете, че причина за това затлъстяване е преяждането.Има хиляди други причини от хормонален произход, щитовидна жлеза и какво ли не.Жалко, че си е заминала толкова млада!
23
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да почива в мир! На толкова деца е помогнала! Много тъжна вест!
22
1
 
7
 
! Отговори
До христо преди 3 години
Айде на бас, че не си лекар!