България в топ 6 на най-качествените горива в Европа, цените падат

Светослав Бенчев: Докато рафинерията в Бургас работи, няма риск за българския пазар
Обновена: 10 май 2023 09:05 | 10 май 2023 09:03, Елка Василева
97

Зa пъpви път oт 8 гoдини нacaм цeнaтa нa дизeлa в Бългapия ce изpaвни c тaзи нa бeнзинa, ĸaтo нa няĸoи бeнзинocтaнции e дopи пo-ниcĸa.

"Тенденцията е нормална. Цените са на ниво преди кризата в Украйна. Виждаме в последните седмици и намаляване на цената на дизела - нещо нормално с оглед повишеното производство в Европа и света през последните месеци", каза Светослав Бенчев от Бългapcĸaтa пeтpoлнa и гaзoвa acoциaция в ефира на "България сутрин".

Още по темата
Трудно е да се прогнозира дали цените ще се задържат, уточни Бенчев.

"Няма индикации, че ще бъдат по-високи. Върнахме се на момента на пазара, в който всяка една геополитическа ситуация може да окаже влияние върху пазара на горива. Ако няма такиваq предполагам, че цените ще се запазят на подобни нива", допълни експертът пред Bulgaria ON AIR.

Няма риск да останем без дизел и бензин, увери той и обясни, че докато рафинерията в Бургас работи, няма риск за българския пазар. Бенчев определи като нормално цената на горивото да се различава.

"Пазарът реагира по този начин. Цените в съседните държави са по-високи. Това се дължи на факта, че ние разполагаме с рафинерия, която дава достатъчно продукт за България и това дава възможност цените да бъдат ниски", каза още експертът.

По думите му България е в топ 6 на най-качествени горива в Европа, защото голяма част от взетите проби в страната се изпращат за информация в Европейската комисия. "Ние сме с едни от най-качествените горива", заключи Бенчев.

Гледайте целия разговор във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна лъжа - който е карал в чужбина, знае
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ 50 МИЛИОНА СА ТУРЦИТЕ В ЕВРОПА, ВСЯКА ГОДИНА ВРЪЩАТ В ТУРЦИЯ НАД 150 МИЛИАРДА ЕВРО С НЕЗАКОННИТЕ, ИМАТ И 50 МИЛИОНА ЧУЖДИ ТУРИСТИ И НАКРАЯ СТАНДАРТА В ТУРЦИЯ ПО- НИСЪК И ОТ БЪЛГАРСКИЯ, МАХНЕТЕ Я ТАЯ АНАДОЛСКА КОЧИННННА.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България в топ 6 на най-качествените горива в Европа, цените падат. АКО ИСКАЙТЕ ВЯРВЙТЕ.
42
1
 
0
 
! Отговори
BG преди 1 година
:::)))))
41
2
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 1 година
така е турците сереттте най-вкусните ***, чудесни, турците сте топ, Турция е топ, ама защо 50 милиона турци сте в западна Европа не знам, и ставате все повече и повече, вече ми писна кат ходя в Белгия, Германия, Холандия, Фрамция масово само турци барабииии и джарят на турски и по 10 в апартамент. Върнете се в Анадола, нали е топ, спрете в тая "гадна" Европа да бачкате, нали я мразите и без това.
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купих си турска пералня Беко- 2 години и се развали, тотална трагедия, кво ми ги хвалите, имам 3 перални и огромна къща - AEG и Електролукс ги прибрах долу, не са мръднали по 10 години, повече турска стока няма да взема,всичко е трагедияяяяя, и храните им и текстила и всичко
39
4
 
4
 
! Отговори
турчин преди 1 година
бг турците сме така научени, че лайнаааааа да са, турски ли са казваме "много са вкусни", по принцип *** дето ги серемммммм турците са много по-качествени и хубави, от тези дето серррат другите народи. Турското лайнооооооо е вкусноооооооо много. Опитайте.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ясно, нали сме фронт срещу БРИКС, тука горивото трябва да е евтино за настъпление , а и р,ая/та да спи сладко сладко
37
0
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
Интересното е че щом се казва по медиите ...ще има бая дето да им вярват .....тия дето не мислят грам с кратуните си !
36
0
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Първи април беше миналия месец.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
a в Турция най-некачествените, както и храните там пълни с пестициди и канцерогени и всичко останало, но *** каза "у тюркието по ефтинуууу, уаааа" , ама вече не е толкова по-евтино, на всичко отгоре и тотална липса на качество
34
1
 
2
 
! Отговори
до 33 А печалбите на преди 1 година
САЩ да не би да се вливат у нас, само питам?
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къф е този плешив *** бе, излязъл да говори лъжи, най-скапаното гориво в цяла Европа ни пробутват!
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Публикацията мяза да е платена от Кремъл. Посланието е - "моля ви, не ни пипайте рафинерията". А цените зависят най-вече от данъците в съответната държава. Обикновено всяка рафинерия изнася за различни държави, а крайната цена може да се различава в десетки проценти.
31
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 година
бенчев ти верваш ли си ??????
30
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обяснете ми един парадокс. Русофилите убедено обясняват, че България била колония на САЩ. Тогава защо в продължение на десетилетия, българската държава позволява на Лукойл да изнася печалбите си в чужбина и да не плаща данъци в България? Как двете неща се връзват едно с друго?
29
3
 
3
 
! Отговори
Смятай ако наще преди 1 година
горива са сред най-качествените в Европа... в другите държави за какви екостандарти говорим? То вярно, че от как отказахме руския газ и нефт се обърнахме към въглищата, но моля ви господа - излагате се!
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И синоптик не ме е лъгал с толкова жесток шамар в лицето.
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И дюзите ми така ги усещат нещата. Тъкмо преди месец сменях....
26
1
 
19
 
! Отговори
ама преди 1 година
Лъжата в тая държава я нямат за нищо