"Възраждане" против законът срещу домашното насилие да защитава и еднополовите двойки

Законът казва, че семейството е от мъж и жена, каза Маргарита Махаева
Обновена: 25 май 2023 13:30 | 25 май 2023 13:30, Стела Стоянова
89
"Възраждане" против законът срещу домашното насилие да защитава и еднополовите двойки
Снимка БГНЕС

Депутатката от "Възраждане"  Маргарита Махаева се изказа против еднополовите двойки да имат право на защита, уредена от закона за защита от домашното насилие. Това стана по време на обсъждането на три законопроекта за изменение на закона в парламента.

"Тази цел да се признае юридически едно такова положение, в което еднополовите двойки да бъдат възприемани като семейство, ние от "Възраждане" няма да допуснем, поне докато сме в зала. Това е още едно елегантно изместване на "Прозорчето на Овертон"*, за да започнем да възприемаме лесбийките и гейовете и всичките останали 58 пола за семейства. Законът ясно казва, че семейството се състои от мъж и жена и няма какво повече да го коментираме", каза Махаева.

"Считам, че еднополовите двойки не следва да ползват защита по този закон, тъй като те не са и не могат да бъдат семейство според цялото ни законодателство, което не означава, разбира се, че не могат да ползват защита срещу телесни, психически и всякакви други увреждания и според нашия Наказателен кодекс", допълни депутатката.

Хората на Костадинов изказаха критика и към трите законопроекта

*"Прозорец на Овертън" е понятие, което описва как съвършено чужди на обществото идеи биват скрепени законодателно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Български език преди 11 месеца
Е, не се научихте на български език. Нивото постоянно пада. Как може да има предлог и пълен определителен член. И то в заглавието на статията - "...против законът...". Неграмотници. Показателно за целия ви пропагандистки сайт.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прозореца на Овертон не е точно това,което обяснява сайта.Но е обяснимо неразкриването на същността му,нали и Днес участва в нея.
59
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кажете нещо за мутрите, които ограбиха държава. Или Възраждане ги защитава? Знаят само еврото и нато. Ама те ли ограбиха държавата? Имената на грабителите се знаят и какво казва Възраждане за тях? Пречи да им се потърси отговорност, като разиграват театър и манипулират хората.
58
1
 
5
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 11 месеца
Абе що не направят една държава само за *** да ли сти?,и всеки който е *** дю да мигрира там и да си приемат каквито щат закони-Предлагам например острувчето британия да стане прибежището на грозните *** ди ру нге лаци!
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Копейки, къде бяхте вчера 24.05 на най-българския празник? Популисти?
56
5
 
3
 
! Отговори
До 64 преди 11 месеца
Хубуу. Аз само отчитам, че госпожата иска да са защитени само семейства по смисъла на бг законодателството, което по законодателството ще рече - сключили граждански брак. Ок... ама начи га Генка набий Пенчо или Пенчо Генка, които живеят заедно без брак - няма защита, защито по закон не се водят семейство по българското законодателстви.! Разбираш ли? Госпожата, която уж адвокат, жонглира със закони. Пак хубуу, ама става смешна.
55
8
 
6
 
! Отговори
eeeee преди 11 месеца
Възраждане са интерасна пародия на партия. Бяха против ваксините и се ванксинираха. Бяха против еврото и получават пари в евро. Сега са против гей двойките и току виж Копейката изгърмял с някой мъжага.
54
11
 
3
 
! Отговори
До 62 преди 11 месеца
Ами предпочитам дъщеря ми да ми доведе снаха отколкото "мачо" по потник да мрънка за салата и ракия и да й бие по един шамар преди да заспи .
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Няма такава държава -- има закони бе, няма какво да вписваме измислени ужкимски "семейства" и сексуални отношения като специални групи? Законът си е по принцип за хората като цяло! А този, уреждащ семейните отношения, е за СЕМЕЙСТВА! Каквото двама мъже, имащи сексуални отношения, НЕ СА!
52
8
 
5
 
! Отговори
Няма такава държава преди 11 месеца
Според госпожата начи само семействата имат право на зажита. Начи по таз логика само сключилите граждански брак имат право на защита. Без брак по бг закона няма семейство. Защитата по принцип е за Хората като цяло. Но нас - Само семейни двойки. Бравос, госпожа! Пръщите от мозък.
51
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Еднополовите двойки са извращение най вече срещу децата,които ще се появят при тях.Пожелавам на всички евроатлантически слуги,дъщерите им снахи да доведат в къщите им,а синовете-зетьове.
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До ЧИЧО 54. Да ти напомня ли, че у нас няма еднополови семейства, да не говорим и за децата им.
49
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ама какво се мъдрите , Турция / която сътвори ИК/ , се ОТКАЗА от ИК !!!
48
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тук се измества спора. Не е въпрос, че Възраждане са реагирали, а че само те са реагирали. Другите нямат ли деца.
47
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Секс между двама мъже или между две жени е сексуално извращение. "Транссексуалност" е психично заболяване. Не виждам защо законът трябва да валидира подобни неща и въобще да се занимава с тях.
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В Русия съм и всичко има най-вече самогон и боярищник. И война има. Приятелю от Германия ,ела тук. Ще те нахраня, окъпя и ощастливя.
45
20
 
9
 
! Отговори
Чичо преди 11 месеца
Истината е, че законодателството ни е безнадеждно остаряло. Следва първо да са направят промени в него, където ясно да се уточнят правата на брак и деца на еднополовите семейства и чак след това - всичко останало. А Възраждане не са пария, а някакъв политически oтпaдък; същите каквито бяха на времето А така. С една дума - тяхното мнение не струва нищо.
44
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Еднополовите са псхично болни. Лекувайте ги, не им давайте права.
43
21
 
11
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 11 месеца
възраждане - нископлатени клоуни с еврови сметки, ваксинирани и вероярно с поне 2-3 хомосексуалисти. А избирателите им н1щожества с колективен капацитет на мозъка равен на калинка. ХАХАХАХАХАХАЙСХАГАХАХАГАХА. Кажи им бе, Копейкааааа, Форда върви ли много?? ХАХАХАХАХАХА
42
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всъщоност, че здравомислещ човек не може да приеме такова нещо е ясно. Казвам ЗДРАВОМИСЛЕЩ. Зададе ли някога някой въпроса защо се прави това? Кому е нужно толерирането на геьовете. Единствената причина за, която се сещам е разбиване на обществото, не само у нас и поставянето му под контрол. Намаляване на населението също е опция. Прави впечатление, че до сега никога не се е говорило за защита на мъже от жени, теоритично и това е възможно. Кайто гласува такова нещо ще е срещу ЗАПЛАЩАНЕ.