Денков поиска освобождаване на шефа на ДАНС

Няма доверие между кабинета и ръководството на агенцията
Обновена: 3 ное 2023 19:24 | 3 ное 2023 19:09, Стела Стоянова
154
Денков поиска освобождаване на шефа на ДАНС
Снимка БГНЕС, архив

Премиерът Николай Денков поиска президентът Румен Радев да освободи шефа на ДАНС Пламен Тончев.

Това обяви самият той преди минути в Министерския съвет.

“Днес в отговор на мое официално искане очаквах председателят на ДАНС Пламен Тончев да представи мотивирано решение за освобождаване на заместник - председателя на ДАНС Деньо Денев. Вместо това получих отказ заради липса на аргументи”, каза Денков.

"Припомням, че Денев е авторът на т.нар. справка на ДАНС от 26 октомври, съдържаща непроверени и манипулативни твърдения и внушения. С тази справка ДАНС даде началото на саботажа срещу машинното гласуване на първия тур на изборите", посочи премиерът.

Работим в нова среда на вътрешнополитически и външнополитически фактори, които изискват пълна координация и доверие между правителството и ръководството на ДАНС. Такава в момента няма и това е факт, който стана очевиден за всички, каза Денков. Премиерът коментира, че в този състав на ДАНС не може да се гарантира устойчивостта за гарантиране на системата за сигурност.

На въпрос ще публикуват ли доклада на ДАНС за машинното гласуване, той каза: "Това, което ще публикуваме, са докладите с мотиви за това защо искаме той да бъде освободен, допълни той.

На въпрос има ли нова кандидатура за мястото на Тончев, Денков отговори, че за момента няма такава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не е ли редно и тези на ЦИК да бъдат махнати, това беше абсолютен цирк.
80
3
 
6
 
! Отговори
Народът иска твоето преди 6 месеца
"Това, което ще публикуваме, са докладите с мотиви за това защо искаме той да бъде освободен" - т.е. ще публикуваш "искаме оставката на шефа на ДАНС, защото:1. той и поверената му структура си вършат работата и спазват законите (едни от малкото), ДОРИ когато са в ущърб на шефовете им (министерски съвет) и 2. отказват да бъдат овладяни от моментната номенклатура". С тези мотиви НАРОДЪТ иска ТВОВЕТО (денков) освобождаване, както и на всички около теб! Съд и най-тежкото наказание за държавна измяна
79
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шарлатаните ще избягат по островите а българина ще е роб на америка .
78
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Време беше
77
6
 
10
 
! Отговори
Идеалист преди 6 месеца
Тези Кокорчовци не признават нищо освен собствените с глупости. За тях службите са слуги на нефелната им власт - имат само 8,4 % от гласовете на парламентарните избори и с помоща на Посолството взеха цялата власт. Техният министър е дал поверил сертификацията в ръцете на заместника си, които незаконно след сертификацията на мащините е снилал кодовете. Трябвало веднага да бъде арестуван от МВР, защото ДАСНС няма такива функции. ДАНС, ЦИК и ВКС заеха принципна, ясна и законна позиция.
76
3
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 6 месеца
Тези Кокорчовци не признават нищо освен собствените с глупосто. За тях службите са слуги на нефелната им власт - имат само 8,4 % от гласовете на парламентарните избори и с помоща на Посолството взеха цялата власт. Тения министър е дал е поверил сертификацията в ръцете на заместника си, които незаконно след сертификацията на мащините е снилал кодовете. Трябвало веднага да бъде арестуван от МВР, защото ДАСНС няма такива функции. ДАНС, ЦИК и ВКС заеха принципна, ясна и законна позиция.
75
7
 
21
 
! Отговори
Ха ха преди 6 месеца
Трябва Дренков да бъде освободен, защото не може да си управлява министрите!
74
3
 
17
 
! Отговори
А народът преди 6 месеца
Иска освобождаване на Дренково!
73
6
 
20
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 6 месеца
На некомпетентното и корумпирано правителство!
72
6
 
5
 
! Отговори
Диана преди 6 месеца
До Анонимен80 ДАНС правят каквото могат - да не мислиш , че им е лесно с това управление на БСП?! Вероятно ако са направили нещо, няма да ги допуснат да говорят...Но, това е фантастично - тези, които са направили тези записи са истински родолюбци! Всеки трябва да е готов за подобна акция, според мен..Няма кой да спасява държавата ни, явно, сами сме и трябва да се справим колкото можем..Иначе, не бих се учудила ако сниманите СИКове работят в същия състав и на тези избори - въпрос на закон...
71
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
He мora ga paзбepa, ДAHC kвo oщe мy цenят бacмa нa тoa rageниk, eraccи?!
70
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Даже много закъсня Денков!
69
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какви бяха тези видео записи от СИК-ве където допълват преференции и си правят каквото си решат? ДАНС къде е в тези СИК-ве? Само интриги може бе правят от ДАНС.
68
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ВАС реши че заместник министъра е действал незаконно.
67
4
 
2
 
! Отговори
Диана преди 6 месеца
До Танас (Лозенград) Знаеш ли, сред комунистите имаше и свестни хора, може би наивни, може би подведени, но в БСП такива няма! Никой добър комунист не би подкрепил една партия, която ще изгражда капитализма..Но, разбира се, тези излъгани комунисти не биха могли да бъдат добри политици - пред очите им са минали много неща, с които сигурно не са били съгласни, но явно не са могли да направят нищо за да ги променят...а такива хора не са политици!
66
1
 
20
 
! Отговори
Алхимик Дренков преди 6 месеца
Е то беше ясно още от един запис, че ще искат смяна на шефа на ДАНС. Въобще не знам изпълняват ли си предизборната програма, ама всичко от записа го изпълняват, без отклонение.
65
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
АЗ НАСТОЯВАМ АКАДЕМИЧНИЯТ СЪВЕТ ДА ОТНЕМЕ ТИТЛАТА НА ТОЗИ ГОСПОДИН. ИЗЛАГА СЪСЛОВИЕТО
64
3
 
14
 
! Отговори
НЕ преди 6 месеца
се чудете;те си изпълняват задачите от ЗАПИСА!Искат да овладеят службите!
63
3
 
16
 
! Отговори
Танас (Лозенград) преди 6 месеца
В наше село Сърнево (Карнобатско) е пълно с Деневи, Караденеви, Денкови и тем подобни. Всичките бяха членове на РМС и на БКП. Сега всичките са демократи и капиталисти.
62
5
 
3
 
! Отговори
Диана преди 6 месеца
До Диана67 продължение! И не предполага много бъркане по машината! - да ето още един момент, където сръчните БСПта могат да подправят данните или програмата...Въобще ако наистина имаме опозиция, всички партии трябва да са нащрек по изборите, а за нас е много важно да си отваряме ушите и очите за да спрем това безобразие, наречено БСП, от политиката - БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!