Денков поиска освобождаване на шефа на ДАНС

Няма доверие между кабинета и ръководството на агенцията
Обновена: 3 ное 2023 19:24 | 3 ное 2023 19:09, Стела Стоянова
154
Денков поиска освобождаване на шефа на ДАНС
Снимка БГНЕС, архив

Премиерът Николай Денков поиска президентът Румен Радев да освободи шефа на ДАНС Пламен Тончев.

Това обяви самият той преди минути в Министерския съвет.

“Днес в отговор на мое официално искане очаквах председателят на ДАНС Пламен Тончев да представи мотивирано решение за освобождаване на заместник - председателя на ДАНС Деньо Денев. Вместо това получих отказ заради липса на аргументи”, каза Денков.

"Припомням, че Денев е авторът на т.нар. справка на ДАНС от 26 октомври, съдържаща непроверени и манипулативни твърдения и внушения. С тази справка ДАНС даде началото на саботажа срещу машинното гласуване на първия тур на изборите", посочи премиерът.

Работим в нова среда на вътрешнополитически и външнополитически фактори, които изискват пълна координация и доверие между правителството и ръководството на ДАНС. Такава в момента няма и това е факт, който стана очевиден за всички, каза Денков. Премиерът коментира, че в този състав на ДАНС не може да се гарантира устойчивостта за гарантиране на системата за сигурност.

На въпрос ще публикуват ли доклада на ДАНС за машинното гласуване, той каза: "Това, което ще публикуваме, са докладите с мотиви за това защо искаме той да бъде освободен, допълни той.

На въпрос има ли нова кандидатура за мястото на Тончев, Денков отговори, че за момента няма такава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
3
 
! Отговори
Диана преди 6 месеца
Разбираа се, какво друго може да направи едно БСП освен голословни общи обвинения. Смешни са с тези машини, но най-вероятно зад тази тяхнч чоглавост се крие добре скроен план за фалшификации на изборите. Манипулациите по този повод не стихват и това наистина трябва да ни накара да се замислим много сериозно - напр. сега открили, че имало много недействителни бюлетини защото хората не ги попълвали точно, бъркали, зачертавали...
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Иска да сложи Пеески за денс шеф
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До МАМИН ЗЛАТЕНКакто изглежда, службите бъркат в очите на денков, затова иска да се освободи от тях. Би трябвало денков да подаде оставка, за грубо политическо вмешателство в работата на ЦИК и службите. Но кирчовците срам нямат.
38
4
 
10
 
! Отговори
Да напомня: преди 6 месеца
твърдения, като тези за "саботаж", "непроверени, манипулативни твърдения", които са "внушения" подлежат на доказване. В съда.
37
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много странно и извратено. Вместо да поиска оставката на некадърните си министри,хванати в крачка, в нарушение на закона, денков иска оставка на хората които най- отговорно са си свършили работата.
36
4
 
17
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
Кирил Петков и неговите хора са ядосани, че лъсна цялата истина и искат да освобождават тези, които ги издадоха от ДАНС. Чак им се иска да освободят всички от ЦИК, ама няма как да стане. Не може да печелиш избори с манипулация на машинките. Като иска да печели избори, да ги печели по честен начин.
35
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мънколай Денков пак мънка и лае кат пудел, няма капацитет за друго. Къв академик, кви пет лева ? Само за боклуджия има данни.
34
10
 
6
 
! Отговори
Крундел преди 6 месеца
Рундьовчето ще излети, рундьо ще го похарчи, иначе денков и ко ще му спретнат едно леко отстраняване...
33
6
 
19
 
! Отговори
Дракона преди 6 месеца
Мъжката секретарка на Пеевски пак хленчи , че някой не му изпълнява прищевките. Отиди се оплачи на арменския поп.
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Огън, служба не остана!
31
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Извpaтeнa paбoтa...
30
7
 
19
 
! Отговори
Майора преди 6 месеца
Денков , накакво основание искате оставката на шефа на ДАНС , след като разкри готвената от вас фалшификация на изборите след заснемане на кода? А това че вие чрез просто Киро публично признахте как чрез ала бала с машините сте спечелили предните избори , бормално лие ? Много се събраха нешата за вашите лъжи и затова отдавна трябва да сте извън управлението и да понесете отговорност за действията си!
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Генералната асамблея на ООН е приела с 112 гласа "за" , 50 "против и 14 "ъздържала се" резолюция ПРОТИВ героизацията на нацизма, против всякакъв вид национализъм и ксенофобия. Против са били САЩ, Германия, Великобритания.... Как е гласувал представителят на България? Иска ли сегашното правителство героизация на нацизма и войнстващия шовинизъм, иска ли ксенофобия? Гласувано ли е както тираните САЩ? И какво знае българския народ за действият на правителството? Дайте инфо !!
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нали Атанасов искаше доклада на ДАНС да се публикува!
27
10
 
22
 
! Отговори
МАМИН ЗЛАТЕН преди 6 месеца
Аз пъл искам освобождаване на Денков от заемания държавен пост и разпускане на седянката! Какъв е денков, че да се меси в работата на службите???
26
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Денков ви бръкна бавно и неусетно в дълбочината на вашите ерогенни зони. Голям кеф ви е. Хем боли, хем сърби.
25
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз пък искам освобождаване на даскала Денков, та ако ще не академик, а космонавт да е!!! Един политически неграмотен човек! Съсел
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Еж па тоя!
23
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ОСТАВКА и Нови И честни Парламентарни избори!!! Политически Превратаджии!!!
22
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Богомолката още си вярва, че ще си сложат техни хора :D. Гладка кокошка...