Денков поиска освобождаване на шефа на ДАНС

Няма доверие между кабинета и ръководството на агенцията
Обновена: 3 ное 2023 19:24 | 3 ное 2023 19:09, Стела Стоянова
154
Денков поиска освобождаване на шефа на ДАНС
Снимка БГНЕС, архив

Премиерът Николай Денков поиска президентът Румен Радев да освободи шефа на ДАНС Пламен Тончев.

Това обяви самият той преди минути в Министерския съвет.

“Днес в отговор на мое официално искане очаквах председателят на ДАНС Пламен Тончев да представи мотивирано решение за освобождаване на заместник - председателя на ДАНС Деньо Денев. Вместо това получих отказ заради липса на аргументи”, каза Денков.

"Припомням, че Денев е авторът на т.нар. справка на ДАНС от 26 октомври, съдържаща непроверени и манипулативни твърдения и внушения. С тази справка ДАНС даде началото на саботажа срещу машинното гласуване на първия тур на изборите", посочи премиерът.

Работим в нова среда на вътрешнополитически и външнополитически фактори, които изискват пълна координация и доверие между правителството и ръководството на ДАНС. Такава в момента няма и това е факт, който стана очевиден за всички, каза Денков. Премиерът коментира, че в този състав на ДАНС не може да се гарантира устойчивостта за гарантиране на системата за сигурност.

На въпрос ще публикуват ли доклада на ДАНС за машинното гласуване, той каза: "Това, което ще публикуваме, са докладите с мотиви за това защо искаме той да бъде освободен, допълни той.

На въпрос има ли нова кандидатура за мястото на Тончев, Денков отговори, че за момента няма такава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този гризач щял в понеделник да посети Израел и да се срещне с Нетаняху. И Мария Габриелът щяла да ходи с него, в 24 часа прочетох новината.
60
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пълно Падение...човека сигнализира за нередност,а те искат да го уволнят.Това не е нормално!
59
3
 
15
 
! Отговори
бай тарзан преди 6 месеца
До Анонимен 43 Ти какво искаш от човек самообявил се за "академик"?Направо се чудя на твоето чудене!
58
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този е баси нахалника.
57
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 6 месеца
До Диана57 Значи, принтерът на машинката може да поработи на малко по-тежък режим в началото, който ще трае практически нула време,защото 5.5мм от ролката ще се стопят много бързо в началото и след това ще се работи с размери на ролката точно по изискванията.В началото на гласуванията няма много хора,така че ролката ще може да си "почива" достатъчно..Това се нарича "допустимост" на натоварването и този професорчо го знае отлично, но манипулира та се пука!Освен това е икономически ефективно И
56
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ocтaвka, бeeee!
55
5
 
11
 
! Отговори
от село преди 6 месеца
Денков да отговори ,ако не бяха спрени машините при тези резултати и фалшификации ,кой щеше да е виновен ? Това дребно ,,академиче,,много почна да се ежи като декоративно петле......
54
1
 
6
 
! Отговори
Ега ти преди 6 месеца
Изумен съм...с***пун се заменя със звездички!
53
4
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 6 месеца
Мушморок с очила който не вежда какво става пред очилата му!
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дядо ми правеше ***, но не стана професор! А този тарикат? Цял живот на НПО хранилки.
51
4
 
16
 
! Отговори
Докога...? преди 6 месеца
Докога този псевдо професор, самонаправил се академик ще води антибългарска политика! Вън!!! Подавай оставка и да те няма!
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пълен фашизъм. И троловете пуснати тук и те същите. Нито един коментар няма за разделението на властите.
49
4
 
17
 
! Отговори
ccc преди 6 месеца
Предлагам да се преразгледат степените професор и академик, и да се отнемат за несъществен научен принос.
48
2
 
15
 
! Отговори
Денков преди 6 месеца
Щом не ни позволява да си играем с машините за гласуване - чупката.
47
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Що за машинки такива,че да се преинсталирват/обновяват програмите многократно тъй,че всеки път при обновяването или преинсталиране на програмите входящи как комплект от програмите необходими за да показват еднаквата въведена комплексна програма в тях и всеки път им се съставя отделен код за удостоверяване на действеността на комплексната им програма чрез функционалността на въведените програми към тях чрез тестване за действията изпълними на изхода им за предаване действията по веригата
46
7
 
2
 
! Отговори
Диана преди 6 месеца
Колкото до решението на съда отн. машинките на тези избори,това отново си е чиста безсъвестна атака на БСП,която явно продължава с това изявление на Денков и съпровождащи го изявления на отбор БСПари,като се почне от професора,който си имал работа в чужбина,но с много мъка се съгласил да отговаря за състоянието на машинките на този избор.Та този умник заяви, че всички машинки били на път да се скапят защото ЦИК били поръчали по-дебели с 5,5мм от предписаните ролки за принтера им,продължава..
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А този, който пусна съобщението на Виваком? даже не му казаха името
44
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сухар , как искаш ДАНС да се сниши и да не докладва за това което правят твоите министри Какъв министър председател си като не можеш да вдигнеш телефона и да видиш защо твоя министър ходи с охранаНай -невзрачният на този пост от последните 30 г.
43
6
 
2
 
! Отговори
Диана преди 6 месеца
До Диана - прод. Значи, при ръчното гласуване недействителните бюлетини били по технически причини, за което виновни са хората в секционните комисии /БСПари безсъмнено/, а при машинното гласуване не може да се връщаш, да се поправяш и резултатът ще бъде вече не технически, а фактически недействителен - т.е. БСП залага на неграмотността на българина за да може тя да спечели изборите - отново ИЗМАМА! Никой не трябва да гласува за БСП и СИЕ ако иска някога да си оправим държавата - БСП ВЪН!...
42
6
 
5
 
! Отговори
анти преди 6 месеца
Всички съветски студенти назначени на държавна работа трябва да бъдат уволнени. Включително и скритите симпатизанти на съветските терористи.