Ценоразписът на Темида: 100 бона за промяната на мярката за неотклонение

Някой погледне на втория етаж на ресторант "Седемте джуджета"
16 фев 2024 22:45, Петър Бойчев
69
Ценоразписът на Темида: 100 бона за промяната на мярката за неотклонение
Снимка БГНЕС

Хора като Нотариуса имат своята клиентела, която бива убеждавана да приеме неприличните им предложения. За смяна на мярка за неотклонение се плащат по 100 000 лева. Сумата явно се определя според платежоспособността на клиента. Това каза за Нова ТВ Цвета Маркова, бивш ръководител на Държавната комисия по сигурността на информацията.

''Страхът на магистрати е обоснован. Всичко зависи от това до какво ниво ще стигне разследването. Смелостта на разследващите органи ще е индикация за страха на магистратите, не бива да позволяваме да затихне скандалът. Депутатите не са разследващ орган, информацията, която съберат, трябва да бъде предоставена на съответните органи. Не би следвало да се изнасят данни по медии, за може разследването да стигне своя успешен край. Гешев трябва да бъде изслушан", заяви тя.

От своя страна адвокатът Петър Славов смята, че широк кръг от магистрати трябва да бъдат разпитани, за да може да използва момента и казуси като този с Нотариуса, да добият публичност. "Сега те са готови да говорят, като мине време охотата им, ще отмине. Трябва да се упражни натиск и да излязат повече неща наяве. Всички данни и обстоятелства следва да бъдат поискани от разследващите органи от страна на Комисията за Мартин Божанов-Нотариуса", посочи той.

Славов коментира и други публични казуси. ''Интересно откъде е налична информацията, че има втори етаж в ресторанта "Осемте джуджета", явно там са се вършили тайни неща, които не е трябвало да се знаят от посетителите на първия. Казуси като тези трябва да се възложат на прокурори, по възможност от провинцията. Пример е как делото "Дебора" беше насочено към Пловдив. Независимото разследване е ключово", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Тц преди 2 месеца
Резултат никакъв от цялата тая помия. Само писаници и брътвежи. Всяко чудо за три дни. И това ще отмине и пак постарому.
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И какво като и децата, знаят, че съдебната система е напълно гнила? Лапат си хората, а зомбита та си спинкат.
56
1
 
7
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 месеца
Оказва че Гешефтаро има 5 апартамента в Солун и там развива активна клубна дейност от поне 5 години.Естествено , никоя от службите не знае това.
55
0
 
3
 
! Отговори
уточнение преди 2 месеца
Моля за корекция!Клуба е "ОСЕМТЕ! джуджета" и някой може да се обърка и да плати двойно!
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Страхът на магистрати ли? Същите магистрати с лека ръка налагат свръхтежки наказания за дребни деяния. Изобщо не изпитват страх, когато съсипват човешкия живот.
53
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Капитализмът и пазарната икономика винаги побеждават демокрацията и справедливостта. Демоса винаги остава без права и пари, защото гласува за своите врагове с пари и медии.
52
1
 
9
 
! Отговори
9 джудже СарафЪ: преди 2 месеца
"Добър ден,какво ще обичате?"
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Магистратите и стоящи в тази общност се превърнаха в обслужващ персонал на всякакви колаборации с престъпници и крадци.Тива е поле от тръни и безполезни плевели.Трябва чистене , а не само смяна на Гешеф.Политическия чадър на ГРАБ по рез годините проверен.Дори стигащ до основните и лидери.Богатеещи за сметката на неравноправието и цинизма.Свидвтели на скандали и безочие от по представителите и през дългогодишното и пагубно управление.
50
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гешеф същи знае много.Но Гешеф се е застраховал , криещ информация.За това не го очистват.Гешеф трябва да бъде разследван.Той е ключов свидетел за адската машина за рекет и натиск.Той ще знае много за престъпната машина на партията ГРАБ.Движения на средства, кюлчета и ....още нещо.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И пак за толнова отнасят глави.
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не проверява скъпите имотите на магистратите в България и извън нея. Трябва да се започне от Сарафов, който ги има доста и ги е прехвърлил на роднини.
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България, не ходете там! Какъв Шенген, кви 5 лв?
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Магистратите в България са некомпетентни и корумпирани, възпитаници на съветската правна школа. Свързани са с престъпния свят в страната и службите. Затова убийствата не се разкриват. Някои от тях говорят с очевиден руски акцент, а главния съдия на републиката е рускиня.
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В България работи схема "адвокат- прокурор- съдия". Порите се снемат от клиента според възможностите му. КС не приема жалби от граждани. България е корумпирана страна, в която няма правосъдие и демокрация
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЦЯЛАТА АДВОКАТУРА ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗПИТАНА ЗАЩОТО ТАМ Е КОРУПЦИЯТА
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нема кой да ги накаже - ни бог ни цар :)))
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички заехме, че съдебната система има ценоразпис. Сега просто го виждаме. И да не пискат разните му там съдии и прокурори. Истината лъсна! И убитият е един от многото, които извършват точно тази дейност! Жалко, че само 50 минути е лежал и никой не му е помогнал. Трябваше да го оставят да изгние на лобното му място за назидание!
41
0
 
16
 
! Отговори
Ееее преди 2 месеца
Закривай това блато
40
0
 
21
 
! Отговори
Василев преди 2 месеца
За да замажеш някакъв проблем- създаваш комисия в НС. Пълен майтап сме.Няма политическа класа,а парвенюта.Няма държавност,липсва държавата.Има територия.
39
5
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 2 месеца
До Анжела! Дъще,пак пишеш от първо женско отделение в Карлуково. Пак не си пиеш хапчетата и ще наказвам някоя лекуващ лекар. И Пешо-санитарчето се оплаква от теб-не се подмиваш нито отпред ,нито отзад-създаваш му дискомфорт.Не бива така ,Анжелке,не бива! А децата ти отдавна живеят на село-Горно Спанчево.Трудят се децата и не споменават болната в главата си майка. Нейсе! Пий си хапчетата и не бълнувай по разните му сайтове,че ми е болно ,тъжно и грозно да ги чета! С обич: Пешко