Червените събират подписи за махането на Цецка Цачева

Допуснала езикът на омразата да властва в българския парламент
Обновена: 8 окт 2010 12:16 | 8 окт 2010 12:15,
126
Червените събират подписи за махането на Цецка Цачева
Снимка: БГНЕС

"Коалиция за България" ще започне събирането на подписи за освобождаването на Цецка Цачева от поста председател на Народното събрание.

Това заяви лидерът на левицата Сергей Станишев в декларация от парламентарната трибуна. 

Той уточни, че искането за освобождаване на Цачева е за системно нарушаване на правилника на парламента и за допускане на неуважение от страна на правителството към Народното събрание, което, по думите му, се е проявило рязко с безпрецедентното отсъствие на министрите от дебатите по вота на недоверие към правителството.

Още по темата

Станишев посочи, че Цачева е заблудила Председателския съвет на парламента, че дневният ред ще започне с разискванията по вота на недоверие.

Според него шефката на Народното събрание е влязла в политически сценарий, за да се обезсмисли дискусията по вота и да се насочи вниманието към новия министър на здравеопазването. 

Цачева допуснала езикът на омразата да властва в българския парламент, като не прекъснала изказването на лидера на "Атака" Волен Сидеров по време на дебатите по вота, смятат още от левицата.

Социалистите искат освобождаване на Цецка Цачева и заради недопускането на въпроси на депутати към премиера и министри в рамките на парламентарния контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи нямаш против никненето като гъби на джамии в смесени райони,където всяка сутрин някакъв вой от високоговорители събужда българското население?Живял съм в такъв район и да ти кажа,че чувството е все едно си попаднал в мюсюлманска страна и меко казано не е приятно.Аз съм българин,обичам си страната и българските традиции.Също така нямам против другите религии,но ако обичат да не ми нарушават спокойствието,тоест да не пречат на другите.Опявай си там в джамията без високоговорители.
98
5
 
4
 
! Отговори
Грозна като смърта 5 преди 13 години
И аз подкрепям отстраняването на Цецка Цачева......Да се връща при струга за друго не става поне там ще е бъде правилно оценена и няма постояно да търпи обиди от бивши съпартийци КОМУНИСТИ !!!!!
97
2
 
5
 
! Отговори
anita преди 13 години
Малееее грозни жени на тая снимка...ужас
96
7
 
4
 
! Отговори
Бесепар преди 13 години
Браво на нашите! Не бива да им даваме и минута мир на тези мошеници от ГЕРБ!
95
1
 
2
 
! Отговори
Омбудс-Ман Кеноби преди 13 години
Гледам, писал си с нормален тон, без да се опитваш да ме обиждаш и да ми даваш квалификации, че съм турчин, родоотъпник и т.н... Това приятно ме изненадва, затова ти отговарям на дълго и на широко! ;)Първо, иронията ми не е насочена персонално към теб, далеч съм от мисълта да обиждам теб, или когото и да е лично! Става дума, че това упорито "търсене на врага" сред турците е пълна безсмислица! Още повече в България, още повече през 21-век! Нещата отдавна не лежат на верска или на етническа основа, а по принцип са далеч по прагматични! Има един лаф, каквото и да ти говорят, знай, че става дума за пари! Точно такова е положението тук, сега! И няма никакъв смисъл, да разваляме отношенията си с най близките съседи, на база на етнически и религиозни предразсъдъци! Да ти отговоря конкретно! Ако не съществуваха турските цехове за паркет, същите тези гори пак щяха да бъдат изсечени и продадени, само че някъде другаде. Снощи даже го даваха по някакви новини, огромната част от българските гори заминаха не към турските цехове за паркет, ами към Гърция, под формата на дървени въглища... Не турците режат горите, къде законно, къде не! Ние-българите си ги *** и добре си печелим от това! А дали на турските цехове или на производителите на въглища за братска Гърция, ние пак няма да се спрем, ако продължава да няма контрол! Ако държавата продължава да толелрира това поголовно рязане! Това е истината! Колкото до обучението, ами и това приемам за нормално! Ето на, сега данс се напъват, ако има фундаменталисти, ще ги изловят и ще ги затворят! Пък другите нека си учат! На мен не ми пречат! Нека си учат и евагелистите, и арменците, и католиците, въобще, не виждам нищо лошо в нито едно обучение! Ислямизацията е възможна само там, където липсва вярата, където липсва възпитанието! Аз съм спокоен! Моите деца никой не може да ги ислямизира, защото аз съм им дал добро и стабилно възпитание, основано върху християнските ценности! В такава почва ислям не може да вирее! А ако има подходящи, добри почви, ако си позволя да перифразирам нашият Господ, ами то това не е проблем на семето, ами на почвата, надявам, че ме се разбираш.... Строежът на джамии не ме притеснява по същата причина. Повече ме притеснява друго! че ние-българите така и не се спряхме да броим минаретата, вместо да се напънем да построим една камбанария! Не е проблем, че някой си си строи храм! Проблем е, че ние не строим!!!! Нещо повече, оставили сме построените от дедите ни да тънат в разруха!!!! Така че, нека не се напъваме да търсим врагове, ами да се опитаме да имаме приятели! Защо да не приемем, че един нов пазар от 70 милиона потребители е нещо добро за нашите фирми?! Защо не приемем евентуаното членство на Турция като нещо добро, като нова възмъжност за нас, вместо като нещо лошо?! Светът върви натам! Към интеграция и глобализация! Крайно време е да започнем да мислим и ние така! Стига противопоставяне и омраза!
94
0
 
3
 
! Отговори
УФСЪ преди 13 години
Що се сърдят, ми то лицето Цачева е естествен аналог на лицето Пирински.и двете лица доказаха политическото си пристрастие и партийно тесногръдие.докато председателят е посочван (а не избиран по кадърност) от най-голямата парламентарна група, ще бъде така.
93
3
 
3
 
! Отговори
БСП педал преди 13 години
Може да искате и освобождаване на самите вас дрогарю Серж мой малак котарак
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нито от едната, нито от другата страна не струват! ***!
91
6
 
3
 
! Отговори
dedo преди 13 години
На Станишев все му щукват разни простотии. Явно жена му пак го е ударила с ютията по главата...
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Излишна е иронията ти. Но защо турски цехове за паркет бяха единствените,които ни орязаха гората. Защо нямаше други чужди цехове?А то ислямизирането ако не си го видял,значи си сляп. И финансирането от Турция за обучение на българските турчета сигурно не знаеш.За строенето на джамии сигурно не знаеш че идва от чужди фундаменталистки организации?Ти може да живееш сред българи,но ония българи живеещи сега сред турците биха ти разказали същото.Политика на ислямизиране.
89
2
 
3
 
! Отговори
Омбудс-Ман Кеноби преди 13 години
Както сте я подкарали, заедно с батковците си от Герб, много скоро ще успеете! Ако ние - българите ви позволим...
88
2
 
2
 
! Отговори
АТАКА преди 13 години
И ние -искаме да махнем България от картата на света
87
3
 
1
 
! Отговори
sako преди 13 години
zasto ne vzemete da naebete toq sergeicho v voq palament netrqbva i duma damu davat da kaje
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП ИСКАТ ДА МАХНАТ ЦЕЦА, КОЯТО СИ Е ТЕХЕН КАДЪР?!?!?!
85
2
 
4
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
Стига с тия 10 кинта, 15 кинта. Истината е, че Турция не бива да влиза в ЕС най-вече защото НЕ Е СВЕТСКА ДЪРЖАВА.
84
3
 
2
 
! Отговори
Омбудс-Ман Кеноби преди 13 години
Ей, големи тарикати тези турци бе!По големи тарикати от всичките останали 26 държави членове на ЕС, от всичките останали 500 милиона европейци, та те ще дойтат с 70-те си милиона и ще ни задушат, така както 500 милиона не успяха! Да им се чудиш и да се маеш, от къде толкова акъл от тах! Гърците не се сетиха да отварят гръцки фирми, румънците пък съвсем, да не говорим за германците - те са надалем, ами само турците.... Лоша работа с тези турци, ей! Добре че е Болен, да ги спре!
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И точно в БГ ще дойдат уважаеми,защото от целият ЕС ние сме държавата с най-евтината работна ръка. За 15 кинта да блъскаш цял ден къде го има в ЕС?Българските турци преди да дойде ГЕРБ(затвориха ги след като дойдоха на власт) работеха в турски цехове за паркет 12 часа за 10 кинта в първите години,а после стигнаха до 15 кинта.Цяяял ден на него банциг бичи трупи ,а патронът от Турция само си върти от кеф броеницата.Няма такъв кеф-за 15 кинта да му блъскаш цял ден в цеха.Nice,a?
82
0
 
4
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
Какво значи ще дойдат турците у нас, понеже сме най-близо, що за критерий е това? Ами, и на нас Албания ни е наблизо, що не ходим там??
81
1
 
2
 
! Отговори
.neutralen. преди 13 години
Аз по въпроса за и против Турция в ЕС не споря,и на мен не ми се иска да влязат.Извинявай,но помислих че под Турски ***,имаш предвид хората,а не техните стоки,Сега го видях :) Та кое е по-добре не знам ,аз говорех,че Волен е платен,това твърдя и казвам,че не ми пука какво говори или какво прави.Пийс
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
sergei kaji nekoi vic to drygo ne ti yustana