2% ръст на вноска "Пенсия" изяжда ръста, сметна Трайков

Не бива да хвърляме добри пари след лоши пари, каза той
Обновена: 12 окт 2010 10:26 | 12 окт 2010 10:25,
75
2% ръст на вноска "Пенсия" изяжда ръста, сметна Трайков
Снимка: БГНЕС

"В бюджета за 2011 г. са заложени 3,6% ръст, но вдигането на осигуровките даже с 2% вече изяжда от този ръст. В бюджета не намираме пари за прилагане на мерките за насърчаване на чуждите инвестиции. Тогава как ще постигнем желания ръст, от който да дойдат парите необходими за всички социални сфери", коментира пред БНТ министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

"Реално вдигане на осигуровките от началото на кабинета "Борисов" няма, дори ако се върнем с 2% нагоре сега – това са нивата от времето, когато кабинетът започна мандата си", отбеляза още той.

Още по темата

"Не бива да хвърляме добри пари след лоши пари", смята Трайков.

Според него се мисли в посока увеличаване, защото сега е фазата на обсъждане.

"Въпросът е, че това движение не решава нещата, а дава сигнал на нереформираната система, че този път когато изхарчат парите и дойдат и почукат, ще им дадем пак", допълни министърът.

"Когато наливате постоянно в една пробита каца, то ще изтече, а постоянно не може да се налива", каза още Трайчо Трайков.

"Основният проблем не е, че сега ще вдигнем осигуровките, ако това се случи, основният проблем ще е след 6 месеца, когато пак ще сме пред същата ситуация, ако системата не се реформира.

Аз не мога да разбера как за 10 години парите за здраве постоянно се увеличават, а здравният статус на българина постоянно се влошава – нещо не е както трябва", консататира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: осигуровки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Мъдовски преди 13 години
Трайков, а какво прави държавната субсидия за пенсионния и здравен фондове? На България и липсва инфраструктура, защото милиард се налива в споменатите фондове. Помисли и по този въпрос!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
щом и Трайчо взе да спори с Дянков,значи наистина са бита карта гербаскараха се
12
1
 
13
 
! Отговори
Vik преди 13 години
Една от малкото "трезви" мисли на това правителство.... Сега очаквам "най- компетентното" мнение на Г-н Бойко, да ни обясни какво всъщност е имал впредвид Трайчо и какви ще са последствията за него за, това че си е позволил да мисли!!!!
11
1
 
16
 
! Отговори
Rommel преди 13 години
Браво Трайков, едва сега за първи път пое инициатива в министерството си и започна да показваш, че не си просто пионка заемаща длъжността. Сега остава и Дянков да започне да отстоява идеите си и здравният министър да започне реформа, ама истинска, а не поредната бутафория и положението ще започне лееко да розовее. А Бойко да се хваща с Цветанов и да си ловят крадци и "биснесмени" с големи къщички и малки доходи. Ааа и може да открива поредната отсечка от магистрала или път по която е минал валяк
10
1
 
14
 
! Отговори
Той не е сам ! преди 13 години
Има още един министър който мисли правилно. При него проблема е , че няма кураж да го заяви. Той е Плевнелиев. А на Трайков отвсякъде му личи, че не му пука дали ще е иминистър или не. Да го пита човек, защо изобщо се захвана с пожарната ?
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков и Трайков може и да си разбират от работата, но онзи нарцис Тиквата пречи на всички!!!
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Трайков,единствения който му казва на Боко,че таа не става само с ядене!
7
2
 
7
 
! Отговори
х преди 13 години
Насърчаване на чужди инвеститори не се прави с пари а с облекчения за тях, пр. една Македония дава по 1 евро на месец земята под наем около Скопие за да привлече чуждестранни инвеститори...
6
4
 
28
 
! Отговори
Симпатизант преди 13 години
Готин си. Мислиш добре, ама не си случил на началник.
5
8
 
15
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Акциза?Дянков нормален?????Ахахах вица на деня.Тоа ако разбира от икономика аз ще подкарам "Боинг"!!!
4
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много почна да знае тоя напоследък. Комунистите може да са му бутнали някой кокал и сега да прави въртели.Бойко, мафията може да проникне навсякъде!!! Режи до кокал! Махай Трайчото, ако не си трае!
3
5
 
23
 
! Отговори
Myleena преди 13 години
от доста време смятам, че Трайков е единствения мислещ в правителството
2
17
 
19
 
! Отговори
Akciza преди 13 години
За пореден път се убеждавам ,че единствено Трайчо , Дянков и Плевнелиев са хората ,които са нормални в това соц. правителство.Ако не бяха те досега да сме се докарали до жан виденовите времена
1
4
 
43
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Трайков,убаво мислиш,ама пък много мислиш.Милиционерите не обичат така.Разкриват ги ,че са прости и ще те уволнят момче.Ако искаш да си на работа ,не разсъждавай истините на глас ,че зле.Пък ,ако си решил да си патриот кажи още вярни неща.