Свидетелят на РЗС потвърди: Трактора е финансирал ГЕРБ

Асен Урманов пристигна у нас
Обновена: 28 окт 2010 11:51 | 27 окт 2010 19:07,
268
Свидетелят на РЗС потвърди: Трактора е финансирал ГЕРБ
Асен Урманов Снимка: БГНЕС

Свидетелят, за когото лидерът на РЗС Яне Янев твърди, че знае за финансиране на политическа партия ГЕРБ от фирми, близки до Алексей Петров, потвърди, че е присъствал при извършването на това финансиране.

Асен Урманов пристигна на летище София и бе посрещнат от народните представители от РЗС Емил Василeв и Георги Терзийски.

Според Яне Янев Урманов е ключов свидетел по делото „Октопод”, върху който е оказван натиск, за да промени показанията си, свързани със случая за рекет на Георги Цветанов от Плевен.

Семейството на Урманов било подложено на непрекъснат тормоз от месеци от органите на властта, а той самият се е наложило да напусне страната през лятото.

Укриващият се от юли месец насам в чужбина бивш шеф на съвета по екология в столичната община и на предизборните щабове на ГЕРБ за "Люлин" и Кремиковци е пристигнал заедно със "здравите членове на своето семейство" по думите на Емил Василев - съпругата му и по-малкия син Огнян.

“Връщам се от чужбина, от къде точно ще ви кажа по-късно. Заминах, защото някои по-мъдри хора от мен са ме учили, че не трябва да отговарям на атаката с атаки”, каза Урманов на летището.

“Бях помолен от адвокатите на Алексей Петров да се явя като свидетел и да бъда разпитан пред съдия. Не ме разпитаха пред съдия, започнаха да ме разпитват по разни капанчета и заведения, след това – в Националната следствена”, разказа още той.

Урманов потвърди, че по време на разпитите е бил подложен на арогантно отношение и определени твърдения не са били вписвани в протокола.

Свидетелят, както го наричат от РЗС, не пожела да уточни сумата, за която има информация, че вече управляващата партия е получила от "Лев корпорация".

Той твърди, че се е прибрал в България, защото синът му е бил ранен от удар с чук в главата. Урманов потвърди, че с месеци хората, представящи се за служители на ДАНС, са тормозили съпругата и сина му с искане да получат информация къде е той.

По думите му неговият роуминг е бил включен, но не са го потърсили.

Свидетелят отрече да е роднина на Алексей Петров, но потвърди, че са близки. Алексей Петров също е родом от Тетевенския край.

Урманов увери, че ще съобщи повече факти за парите, предоставени от "Лев корпорация" на предизборния щаб на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че разполага с документи, на които стои подписът на Цветан Цветанов като ръководител на предизборния щаб на партията.

Свидетелят на Янев възнамерява да проведе среща с главния прокурор Борис Велчев.
Емил Василев от РЗС потвърди, че има документи с подписа на Цветанов, но не сподели каква е сумата, получена от "Лев корпорация".

Още по темата

Василев смята, че медиите са манипулирани и подчерта, че най-важното в случая е, че има документи и свидетел, които уличават вътрешният министър в получаване на средства от "Лев корпорация".

По-рано днес от РЗС разпространиха съобщение, че Aсен Урманов може да бъде задържан още на летището, за да бъде отведен принудително на разпит в полицията.

"Това вече няма как да се случи, защото вече сме заедно с него", увери Емил Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още по темата: алексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
5
 
10
 
! Отговори
нормален преди 13 години
А бе заблудени от ГЕРБ. Вие какво искате - още от въздуха да хвърля документи и доказателства срещу ЦвЦв. А на летището имаше медии, които по цял ден бранеха ЦвЦв, като един Матросов. А сега пищят - дайте доказателства. И като им ги дадат те ще ги покрият. Спокойно, ще има документи и то доста. Нали знаете, че една манджа става вкусна когато се готви на бавен огън. Така и с този самозабравил се физкултурник ЦвЦв. Сега се пече на бавен огън и с всяко свое действия потъва в помията, която е създал
216
2
 
5
 
! Отговори
,,Lari,, преди 13 години
ZAKAKVO SE E UKRIVAL V 4UJBINA,A SEGA SE POJAVQVA.
215
7
 
8
 
! Отговори
Българин преди 13 години
"Свидетеля потвърди" с какво е потвърдил, че нещо не разбрах......с документ? или с неговата честна дума? Ами то всеки може да започне да потвърждава каквото си поиска, но ние сме правова Държава и всичко се доказва само с документи и неуспорими даказателства. А какво казват марионетките на Алексей Петров, въобще не ме интересува.
214
4
 
4
 
! Отговори
BG преди 13 години
Kakvo e tova izvunzemno na snimkata :D xaxax izrudi
213
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Pomak pomaku oko ne vadi.....
212
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С какви средства ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов е купил баровски имот в съседство с бившата барета Алексей Петров над това вече умували данъчните, които разработвали широкомащабна операция със специален адресат квартала на Октопода.По признания на самия Борисов имотът му е бил предложен, след като името му е било включено в ръководството на Съюза за стопанска инициатива на гражданите заедно с това на Алексей Петров. Другата къща до тази на Трактора, към която данъчните проявявали завишен интерес, била на Филко Славов.Там дълго време е живял и ексглавният прокурор Никола Филчев, обявен от вътрешния министър Цветан Цветанов като човека, простирал чадър над Алексей Петров от години. Бележитата четворка се е наредила с жилища в жилищен комплекс от затворен тип в столичния квартал "Кръстова вада", където има още един близък довереник на Трактора - Антон Петров-Хамстера, един от групата за отвличания "Наглите". Комшиите често се засичали в бившия ресторант "Златният телец", където пък дълги години управител е бил друг от арестуваните в операция "Октопод" бившата барета Момчил Кръстев. Идеята на Филко и на Алексей е била в квартала да се базира алтернативно военно подразделение, комбинирано от бивши барети и състезатели.
211
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Chudia se ot kade li e vzel Traktora parite- sigorno ot zakuskite si
210
0
 
2
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
Това с плюса беше за Теб, но струва ми се че несъстоятелните обяснения ги дават самовлюбените, самозабравилите си, наглите и неподготвените ... Ако си прав за Цветанов, то в бордея го чакаме скоро ... На чаша абсент ...
209
1
 
0
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
Гласувах с "+" за теб, защото в известен смисъл имаш право, но относително ...
208
1
 
2
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
Не припирайте, седмицата има пет делника и два за Господ, после пак ...
207
0
 
11
 
! Отговори
Антиазазел преди 13 години
Готовите обяснения ги представят само гузните Мефисто.Системата ,с която и ти не си съгласен,ако не си престъпник,изхвърля морално читавите в бордейте.Мафиотите стават критори на храмовете,защото са натрупали грехове и си приписват никове като твоя.
206
2
 
11
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
*** вече са баварски инвеститори, няма какво да ги обсъждаме ...
205
4
 
3
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
Спонги, по - си заблуден, отколкото Юрген Рот ...
204
2
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Този, онзи... За *** вече никой не се сеща. Всъщност ОКТОПОДЪТ е умрял на 26.10.2010 в Оберхаузен. Сериозна се разсмърдя. Президентският проект се отлага, а може би се казва АП или ЦЦ.
203
1
 
8
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
Борисов, питай Младич как се крие човек толкова време, може да потрябва ...
202
4
 
17
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
Време е Цветанов да даде ново обяснение (по възможност, по - неправдоподобно от предишното) ...
201
0
 
16
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
Уорлик, почна да ми липсваш ...
200
0
 
7
 
! Отговори
Въпросче преди 13 години
Хайде сега някой да познае истинското име на Асен Урманов
199
7
 
7
 
! Отговори
чичо ти от айпито преди 13 години
от Къде го извадихте тоя артист непритеснен на снимката...Само по мигането в новините веднага го познах.МОЛЯ който гласува против мнението ми веднага да бъде заключен...ей..
198
0
 
7
 
! Отговори
Мефистофел преди 13 години
Очевидно хаосът трябва да настъпи, за да се надяваме на ред след това. Нека играем сега ...