22% за ГЕРБ и 50% за никого, ако изборите са днес

Управляващите губят 10 на сто подкрепа за година
Обновена: 9 яну 2011 19:35 | 9 яну 2011 19:35,
766
22% за ГЕРБ и 50% за никого, ако изборите са днес
Снимка: Булфото

Ново социологическо проучване сочи, че ако изборите за парламент бяха днес, за ГЕБР биха гласували 22% от избирателите. За сравнение, преди година този отговор са дали 31 на сто от анкетиранети в  изследване на агенция АССА-М.

Половината от участвалите в анкетата заявяват, че няма да гласуват за депутати, ако трябва да го направят сега.

При останалите партии доверието не се е променило значително през изтеклата година.

БСП печели подкрепата на 11 % от анкетираните, колкото и при предишната анкета на агенцията преди година.

За "Атака" днес биха гласували 3,1 на сто от участниците в проучването, а през декември 2009-а са били 3,9%.

Доверието в СДС не се е променило - 2,1 на сто, а към ДСБ расте съвсем незначително от 1,5% през 2009-а на 1,7 % в края на миналата година.

ДПС твърдо събира вота на 5 процента от избирателите, според проучването на АССА-М.

Данните от изследването говорят за повишаване на броя на песимистите по отношение на икономическата ситуация в страната.

Сегашната криза е тежка и ни връща много назад е мнението на 66 % от анкетираните през декември 2010-а. Година по-рано с това твърдение са били съгласни 56 на сто от запитаните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


766
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
648
3
 
16
 
! Отговори
AAAAB преди 13 години
Нямаме европейска а ориенталска култура и затова са виновни медиите.Не може след новите да ми пускат турски сериали а след това европейски или американски.Народа получава информация от медиите а те ако работят за ориенталска култура,абе народа ще слуша чалга и турски сериали.ДПС трябва да се забрани със закон,защото подобн партии в Европа не съществуват.
647
7
 
6
 
! Отговори
у преди 13 години
за да се оправи България трябва да се оправят хората. За това трябва да починат и последните, които са формирали съзнанието си по време на комунизма и следващите поколения да осъзнаят приоритетите си, според мен след 30-40 год наистина ще започне реален напредък!
646
2
 
12
 
! Отговори
888 преди 13 години
В БГ опозиция няма,значи системата е еднопартийна.Познайте кои са още на власт!!???
645
1
 
16
 
! Отговори
titi преди 13 години
Обикновения българин е наплашен и не си знае правата,защото му се набива в главата само задълженията.Ученте са всички на добра работа,в чужбина или корумпирани затова БГ няма да се управи.Политиците ни са всички корумпирани и работят за лични облаги,просто нямат съвест.Всички политици от всички партии са бив6и членове на БКП,т.е.комунизма в БГ не е паднал
644
2
 
13
 
! Отговори
ттт преди 13 години
много малко държави в света просперират и са богати благодарение на политиката и в такива случаи това е резултат на десетилетия последователност. Дори в такива случаи това се случва благодарение на самото население в стремежа му за добър и достоен живот. Често обаче богатството се дължи на ресурси или на концентриране на световните богатства по естествен път на едно място- така се формира човешката цивилизация. Типичен пример за последното е Англия. Не, че са по-умни ами просто там се концетрира човешката цивилизация и съответно блага и ресурси, което привлича много хора. Време е вече да започнете да осъзнавате истините за света, за да не ви манипулират повече!
643
1
 
8
 
! Отговори
до 661 преди 13 години
Да не би да си светил на майка му? И майка му и баща му са БЪЛГАРИ!Всъщност не искам да споря с расисти,които не гледат кой е умен и кой може да спаси България,а пускат заядливи глупости за личности...Ако човек има поне малко възпитание - никога не би говорил така...
642
6
 
10
 
! Отговори
Айде у лево преди 13 години
За мен всяко правителство краде но това на Костов е най-успешно от финансова гледна точка.СДС създаде фискалния резерв и стабилизира страната за да може сега ГЕРБ да го разграби
641
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Получавах и кървави писма, и заплахи за живота на членове на семейството ми, призна съпредседателят на Синята коалиция и лидер на ДСБ Аз съм искал да бъда подслушван много пъти заради тормоз на семейството ми, заради заплахи по телефона. Искал съм да бъда подслушван, за да се разбере кой ме заплашва.Това каза в предаването "Тази сутрин" на bTV съпредседателят на "Синята коалиция" и лидер на ДСБ Иван Костов.За какво ли не са ме заплашвали по всяко време. Имаше сериозни заплахи за мен, за семейството, за децата ми. Имаше опит да се хвърли взрив в двора, припомни бившият премиер.Той отказа да назове подробности, тъй като сега било преди Коледа. Не обичам да говоря пред Нова година за това, каза той.Аз разбрах кои са хората, но нямам как да ги накажа, каза синият лидер, попитан знае ли откъде са идвали заплахите. Костов призна, че става въпрос за негови политически опоненти, но не можел да го докаже. Не искам да се бия в гърдите, че съм бил заплашван. Незаконно е подслушването, ако не е уредено по специален начин, каза още експремиерът. Заплахите ме следват още от 1991 г. и са периодични след всяка голяма драма, получавах кървави писма. След това 1994 г, когато поемах ръководството на СДС, пак имаше заплахи, включително към живота на членове на семейството ми, призна Костов.Трябва да спрат скандалите, идват светли празници, а ние скандал след скандал. Ето, оказа се, че плодът на 17-годишната родилка не бил жив. Цялата система разчита на подслушване, каза той. Самите посланици са зависими по линия на своята вербовка, коментира той по темата с агентите-дипломати и искането за отзоваването им."Предстои тежка битка и аз пожелавам на Бойко да не отстъпва този път", каза лидерът на ДСБ. Бившите служители на Държавна сигурност са отровили атмосферата във Външно министерство, коментира Костов. Той даде пример с 30 млади дипломати, приети на работа в МВнР чрез конкурс през 1998 година, като към днешна дата на работа са едва двама от тях.Тежка ще е битката на премиера и на външния министър със защитника на бившите служители на Държавна сигурност, доносника на ДС, президента на страната Гоце, отсече лидерът на ДСБ.Президентът няма да се съгласи нито за тантото,нито за мантото, чака ги тежка битка с ГЕРБ, обяви Иван Костов. Имало един параграф 12 в Закона за досиетата, в който пише, че не може да се разкриват шефовете на агентите и вербовчиците, така че този списък не бил пълен. Според него досиетата не са били отворени по-рано, защото са защитавани от Конституционния съд. Работата на комисията е била спирана от бившия премиер Симеон Сакскобургготски, "защото тези хора са го довели".
640
8
 
10
 
! Отговори
Айде у лево. преди 13 години
Подкрепям Костов на 100%-та но си е *** и в това няма спор
639
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото повече време минава,толкова по-малко ИМ остава:) Мисли,народе!
638
2
 
6
 
! Отговори
до № 655 преди 13 години
ТОВА Е ПЪЛНА ЛЪЖА И ДЕМАГОГИЯ!
637
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом се изразяваш така за човека - не си за него...Жалко...но факт!Първо не е ***,а си е чистокръвен БЪЛГАРИН! Комунистите го наричат такъв за да им се вържат простите...Второ - на този етап е най-възпитания и умен ополитик. Аз му се чудя как издържа на всички тези комунистически помии които се хвърляха в/у него.))
636
2
 
4
 
! Отговори
Dxoe w .elf преди 13 години
Дам, че една част ще гласува за Лостов това е ясно но уви за управление не стига а няма с кой да се коалира :(
635
3
 
9
 
! Отговори
Айде у лево преди 13 години
НЕ *** няма да ги изметете а ще се коалирате с тях.Обаче Бойко премиер повече няма да е а на мен това ми стига. :D
634
6
 
6
 
! Отговори
за 652 преди 13 години
Само дето спасителя Лостов е бил 2 години в Русия в школа на КБГ.........по -добре да си назначим путин, за какво са ни избори.........
633
5
 
7
 
! Отговори
Мая преди 13 години
И аз съм за политика Костов.
632
4
 
4
 
! Отговори
за 650 преди 13 години
Истина ти казва............ама вие Вервате или не вЕрвате според това дали ви харесва :)А ако си послужа с твоите думи , 22 х 2 прави 44, нали ?..........но процента е доста по-висок............тоз път ще изметем ***
631
3
 
5
 
! Отговори
Айде у лево преди 13 години
Аз лично съм за крадливия *** Костов щото води най-умерената финансова политика но дори СДС да вземе 20% няма с кой да се коалира и ни чака управление на ГЕРБ БСП И ДПСРеалист съм.
630
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
От 10 години Костов не на власт! И всеки ден казва и обяснява какво се случва, предупреждава как се унищожава и ограбва България, съветва какво трябва да се направи, за да станем нормална държава и да ни уважават в Европа и света. Сега ни сочат с пръст и не ни вярват. Няма по-бедна, по-корумпирана и незачитаща законността държава от България. Но аз вярвам на Синята коалиция и на умния Иван Костов и неговия екип. А от такива като вас дето мърморят, плещят глупости, припяват на комунистическата пропаганда и не знаят какво искат, вече ни писна. Ако не можете с нещо да сте полезни, то поне не говорете празни приказки.
629
2
 
12
 
! Отговори
Айде у лево преди 13 години
Стига писа глупости.Повече от половината гласували за ГЕРБ никога няма да го направят отново.Минало свършено