БСП и ДПС бистрят как да искат вот на недоверие към кабинета

Партиите обмислят питане до Конституционния съд
Обновена: 8 фев 2011 19:07 | 8 фев 2011 19:06,
121
БСП и ДПС бистрят как да искат вот на недоверие към кабинета
Христо Бисеров и Лютви Местан искат да решат казуса с вот на недоверие. Снимка: БТА

ДПС ще обсъди в сряда с БСП в парламента евентуално питане до Конституционния съд по казуса може ли опозицията да внася вот на недоверие към кабинета преди да изтекат 6 месеца от гласуването на вот на доверие, съобщи заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров.

По закон 6 месеца след провеждането на вот на недоверие опозицията няма право да иска друг подобен по същата тема. 

При вот на доверие обаче няма изричен текст, който да посочва възможните действия на опозицията. Самият червен депутат конституционалист Любен Корнезов призна преди месец, че има „празно петно“ по казуса.

„Този текст не е продукт на ГЕРБ и съществува отдавна, но досега парламентът не е изправян пред такъв казус, отбеляза от своя страна Лютви Местан.

Още по темата

Той е категоричен, че вотът на доверие не трябва да спира инициативите на опозицията за вот на недоверие.

„Един вот на доверие се получава лесно, с 50 плюс един от участвалите в гласуването, а и какво би станало, ако кабинетът пак поиска вот на доверие в края на шестмесечния период и го получи, а после повтори същата процедура след 6 месеца“, попита Местан.

Според него не би следвало да е възможно чисто процедурно да се елиминира инициативата на опозицията и очаква решението на КС да е в тази посока.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
0
 
! Отговори
nik преди 13 години
109 .... Досега имах много лошо мнение за БСП, ти го направи с 1 % по малко негативно . Евала на колега то и в БСП има мислещи хора. Идеята на една социалистическа партия е ясна и не чак толкова лоша , но проблема идва в БГ от хората които я ръководят. Сменете си ръководството и хората може да ви харесват малко повече. Да ама вие сте лакоми и сте там да лапате а не да правите социална политика- ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ !
113
0
 
1
 
! Отговори
zzz преди 13 години
***!! Сбирщина от ***!!
112
0
 
4
 
! Отговори
Manolo преди 13 години
АЗ ИМ ПРЕДЛАГАМ НА ТЕЗИ ХУБАВЦИ ДА СЕ ГРЪМНАТ ВЗАИМНО И ДА ОСВОБОДЯТ БЪЛГАРИЯ ОТ ЧУЖДО ВЛИЯНИЕ ЕДИНИЯТ УКРАИНЕЦ ДРУГИЯТ ОТ ДИАРБЕКИР...
111
2
 
9
 
! Отговори
спиро преди 13 години
бити карти, но нагли -нямат нито срама нито морал- поговорката с вълка е актуална/ с козината/, Гоцетата да поемат С. Корея
110
1
 
11
 
! Отговори
бай-Хасан преди 13 години
Местанчо да си гледа Местановица,че ич го няма горкия ...в спалнятаИначе за възродителен процес е винаги готов :)
109
3
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Skapi,sanarodnici jiveesti v bg ,za vas e bezrazli4no koi ste vi dere kojata dali e BSP,DPS,BOIKOili...ot vas se iska da se navejdate po nadolu y da si raztvarqte buzkite.Samo sled 20 godini gore-dolu politi4eskata karta v bg ste se promeni nie sme sledvastoto Kosovo na balkanite,nqma zna4enie dali ste xristiqni,musulmani,evrei.... v parlamenta sa edni y sasti BEZSKRUPOLNI KRADCI vie ste belite im robi.
108
1
 
10
 
! Отговори
до #109 преди 13 години
БСП(ДС) си създаде ДПС(ДС) и боцна за лидер агент САВА ДОГАНА...Когато БСП(ДС) си създаде ДПС - лидер на БСП(ДС) беше ГОЦЕ.
107
1
 
11
 
! Отговори
БСП(ДС) - МАФИЯ преди 13 години
БКП(БСП)ДС - ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ!
106
3
 
15
 
! Отговори
БЕСЕПАР преди 13 години
Този *** Станишев не разбра,че ДПС води до негативи в БСП и членовете и затова АКО ВИЕ ДРУГАРЮ СТАНИШЕВ СТЕ ИСТИНСКИ СОЦИАЛИСТ И ПАТРИОТ,ЩЕ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКА ОТ ПОСТА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС НА БСП.Имайте достойнство,ние редовните членове на БСП не ви искаме,както и не искаме убийствената за нашата партия коалиция с ДПС.
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KAK SE EKULIRAT PO ETNOS TIA
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KOALIGIA BII DA TE OBICHAT
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TIA CA NAPRAVAT BOIKO CAR MOGO SA NEGODNI
102
1
 
10
 
! Отговори
На дедо дедовия преди 13 години
Османчо, пиле шарено ще се задавиш от злоба, по полека де. Каквото и да приказваш БГ е в ЕС на *** Туркия притропва на вратата ама не и отварят. А се га се чува, че и наново ще се правят кльонове и заграждения по границата и то с пари от ЕС. Ако бяхте повече нещо от нас да сте влезли в ЕС отдавна, ама не ви искат, защо ли е така а? Ама вие си кандидатствайте, няма лошо.
101
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха, ха... конституционият съд - техните хора, дето ги сложиха на ясла с добро заплащане...Това ли им е крайната надежда? Че този съд изгуби уважението на народа още с първите си казуси - като този с признаването на ДПС-то...Помним, помним как 6 е по-малко от 5...
100
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Бистрете се, бистрете се. Много сте рамътени!
99
2
 
10
 
! Отговори
ММ преди 13 години
Първите 7 букви в заглавието на статията са отговор на въпроса - защо държавата е в това окаяно състояние толкова дълго време .... повече няма какво да се коментира.....
98
3
 
3
 
! Отговори
OSMANCHO преди 13 години
CARVULITE-4ALGARI PAK SA V PANIKA :))) UMUVAYTE UMUVAYTE... DANO DA RE6ITE PROBLEMITE NA DARJAVICATA
97
2
 
17
 
! Отговори
ГОШО преди 13 години
САМО НАПРЕД БОЙКО НИЕ СМЕ С ТЕБ.
96
1
 
17
 
! Отговори
гошо преди 13 години
НЕКА ВИДИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД С КОГО СА ДПС С НЕ РАЗДЕЛИМИТЕ БСП ПРОДАЖНИЦИ НА БЪЛГАРСКИЯ ИЗБИРАТЕЛ БЪЛГАРИ НЕКА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ПАК ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ 90%МОХАМЕДАНИ СА КУМОНИСТИТЕ ДА ВИ Е ЧЕСТИТО.
95
4
 
19
 
! Отговори
waj преди 13 години
дпс пак нещо почнаха да кроят игрички