ГЕРБ мислят за минимална часова ставка

Управляващите имали желание да вдигнат заплати и пенсии
Обновена: 5 апр 2011 20:34 | 5 апр 2011 20:32,
147
ГЕРБ мислят за минимална часова ставка
Снимка: Булфото

Крайно време е да спрем да говорим за минимална заплата, а да помислим  за въвеждането на минимална часова ставка. Това каза  председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова на  пресконференция на парламентарната група на ГЕРБ. 

Според Стоянова ако тази идея се възприеме, трябва да се  направят промени в Кодекса на труда. Чрез тях работодателите ще  могат да наемат допълнително работници за почасова работа,  допълни тя. Трябва да дадем възможност за ново, по-гъвкаво  работно време и по-гъвкава работна сила, изтъкна шефкат ана бюджетната комисия. 

Минималната работна заплата може и трябва да се повишава, но само там, където има производителност, където има растеж на сектора. Трябва да говорим за диференцирана минимална работна заплата по браншове, каза още Менда Стоянова.

По темата за евентуално повишаване на минималната заплата и  пенсиите Стоянова каза още, че това е желание и на ГЕРБ.

Първо обаче трябва да се увеличи броят на работещите, за да има повече отчисления и така тези, които имат нужда, ще получат повишение  на доходите си. Стоянова добави, че условията да се случи това  са мерките, които правителството следва - ниски данъци за добра  инвестиционна среда, финансова стабилност, прозрачност. 

Ние също се стремим към повишаването на заплатите, пенсиите  и социалните плащания, но пътят към това е финснсовата  стабилност, която ще доведе до икономически растеж и увеличаване на заетостта, допълни зам-шефът на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

Той допълни, че министерството на финансите  трябва да направи разчети дали е възможно да се осъществят  предложенията на синдикатите за увеличване на минималната  заплата и на социалните плащания.
По думите му при добро  изпълнение на бюджета за първите шест месеца на годината и при  консенсус между участниците в Националния съвет за тристранно  сътрудничество исканията на синдикатите може да се изпълнят. 
Балонно е обвинението на БСП, че фискалният резерв се пълни от  заеми, каза още Главчев.
ГЕРБ води добра  политика в условията на криза, а БСП управляваха при  икономически комфорт и въпреки това не постигнаха успех, който  да се усети от обществото, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
3
 
! Отговори
шопът преди 13 години
Сива икономика има,защото няма добри условия за бяла. Всеки частен предприемач трябва да плаща различни видове официален или черен рекет,който отнема от печалбата му. После трябва да избива давачките. Това е уважаеми, 121.
118
0
 
6
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
ИДВАТ ИЗБОРИ И ЩЕ *** НАКОЛЕНКИ ОТ ГЕРРБ
117
0
 
3
 
! Отговори
байчо преди 13 години
най-сетне нещо умно и разумно.В белите държави отдавна съществува-часова ставка и почасов труд, ама у нас КТ е от Татово време и всички чакаме на общата каца наречена бюджет.Само че бюджета се пълни от всички,които работят и плащат данъци.Хората отдавна са разбрали,че за да има за държавата,трябва да осигурят работа на народа си и да има кой да плаща данъците.Приветствам това решение-колкото по-бързо се въведе,толкова по-добре-ще се принудят и частниците да плащат по-високи заплати и осигуровки.
116
0
 
4
 
! Отговори
ТОНИ преди 13 години
Интелигентени и смислени коментари. Повечето тук са неграмотни и не могат да напишат два реда на кръст.какъвто народа такава и държавата.Българският народ е в КОМА вече 21 г.........
115
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИСТИНАТА Е , ЧЕ ИМА СИВА ИКОНОМИКА И РАБОТЕЩИТЕ ЗА 240 ЛВ САМО ГИ ОСИГУРЯВАТ НА 240ЛВ А ДРУГИТЕ ПАРИ СЕ ДАВАТ ПОД МАСАТА.
114
0
 
4
 
! Отговори
Бай Мангал преди 13 години
Мръсната *** политиците смазаха обществото ни. Нищо не унищожава и не разрушава човешкия организъм така, както бездействието.
113
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Човекът не е годен да обитава планетата. Трябва рано или късно да си получи заслуженото. Всичко живо мисли само за пари. Тотална мизерия цари. Няма работа за хората. Правителствата у нас смазаха хората. Няма нито един осъден за геноцида. Какъв народ сме не знам? Не ми го побира ума. Странни птици сме.
112
2
 
14
 
! Отговори
Shosholinka преди 13 години
Лъжа, лъжа и пак лъжа. Срам нямате ли мизерници. Крадци мръсни!!!!
111
2
 
14
 
! Отговори
пепи преди 13 години
А най-добре е да изринем мутрите с ритници.
110
4
 
12
 
! Отговори
ПоП преди 13 години
Не разбирам пишештите, защо пишат минуси след като се вижда че това правителство се стреми да ни умори от глад.Или получават по 1000 евро на месец?Господа Гербаджии осъзнайте се.Незнам какво очаквате от едно невежо правитество водено от пожарникар!Трайков-има пари.Дянков-пари няма.Спасявай те се ,кой както може!
109
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Тълпите никога не са били високограмотни.Затова посредствени мошенници успяват толкова лесно да манипулират масите, и полуграмотни физкултурници стават министри. Погледни само 20г назад, за да видиш колко бързо най-големите мошенници в обществото на "демократична" България се усетиха, че по-печеливш бизнес от политиката няма, и колко бързо си направиха партии. В началото най-големите мошенници на обществото бяха политиците, те си назначиха олигарсите за да им перат парите, след това олигарсите от своя страна си създадоха нови политици, чрез които и те да източват държавата...
108
6
 
24
 
! Отговори
Наивен преди 13 години
Циркът "ГЕРБ" се оказа една *** реклама! Тиквата Винету ни зове на картофена революция в 21век- нечувана наглост! Каква Минда , какви ставки бе хора! До кога ще ги търпим тия ***-герберасти?
107
2
 
12
 
! Отговори
ИВАН преди 13 години
Лошо.Почти всичко каквото въведоха отЕС макар и с добри първоначални намерения го опорочиха и в крайна сметка се обърна срещу обикновените трудещи се отнемайки им придобивки.Цял ден ще ме и необходим да опиша всички загуби на тудещите се за 20 години.Аз работя от 4 години в АНГЛИЯ като наеме служител в голяма компания на часова ставка 6.10 паунда на час и сравнявайки ВИ заявявам, че доходите осигуровките, възможностите за пенсиониране и сигурноста за работното място още ЩЕ ПАДНАТ НА ДОЛУ.
106
8
 
20
 
! Отговори
долу ГЕРБ преди 13 години
герб са измамницииии ОБРЕКОХА НИ НА БЕДНОСТ ТА ДА НЕ МОЖЕДМ ХЛЯБА ДА СИ КУПИМ!!!! САМО ДАНЪЦИ ИСКАТЕ -> ДАНЪЦИ ЗА ТВА,ДАНЪЦИ ЗА ОНОВА..ПИСНА НИ ОТ ИЗМАМНИЦИ ,ПИСНА НИ ОТ *** . ГЕРБ Е ДИКТАТУРА .ДОЛУ ГЕРБ .ДОЛУ ДИКТАТУРАТА !
105
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
да в цял свят са на почасова ставка.разликата че нашата е като в индия и сиера леоне по 2-3 долара на час.в европа германия минимална 15 евро франция20 евро люксембург70 евро.........на час е и ...в българия всичко се опорочава и е за сметка на хората а не за управляващите.писна ми да ги гледам и слушам,,радетелите ,, на народа-политиците.живота ми от 20 години и то най-хубавите в моя живот преминаха в най-нечуваното грабителство ....абе долу герб
104
5
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ние мислим как да ви махнем-стачка.долу герб които искат да въведат почасово заплащане като в африка а данъците и цените са по-високи от европа.мутрите скапани даже подписаха да плащаме 17% в евр.фонд а гърция ,люксембург,.. ще плащат 3%.множат се тиквите в тази държава
103
7
 
22
 
! Отговори
Какво обмисля ГЕРБ ? преди 13 години
ГЕРБ трябва да обмислят това , че ние обмисляме да ги свалим от власт. Вече никой никой нищо не очаква от тях, освен това да си ходят.
102
3
 
9
 
! Отговори
часови преди 13 години
Не знам къде и в кои сектори ще се повишава производителността на труда за минималната работна заплата,но предложението за разкриване на нови "гъвкави" почасови работни места и наемането на допълнително повече служители, е част от изпълнението на предизборните обещания на управляващите за намаляване на безработицата и за затягане контрола още повече върху свободните доходи, със следене и проверки за плащането на всякакви такси,данъци,осигуровки,наказателни глоби,винетки,акцизи, лихви и др.
101
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Управляващите имали желание да вдигнат заплати и пенсии"Oсобено собствените си : )
100
6
 
13
 
! Отговори
Одобрявам преди 13 години
Идеята е супер, така е по белият свят............ама вие сте келемета, все нещо няма да и харесата........