ГЕРБ мислят за минимална часова ставка

Управляващите имали желание да вдигнат заплати и пенсии
Обновена: 5 апр 2011 20:34 | 5 апр 2011 20:32,
147
ГЕРБ мислят за минимална часова ставка
Снимка: Булфото

Крайно време е да спрем да говорим за минимална заплата, а да помислим  за въвеждането на минимална часова ставка. Това каза  председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова на  пресконференция на парламентарната група на ГЕРБ. 

Според Стоянова ако тази идея се възприеме, трябва да се  направят промени в Кодекса на труда. Чрез тях работодателите ще  могат да наемат допълнително работници за почасова работа,  допълни тя. Трябва да дадем възможност за ново, по-гъвкаво  работно време и по-гъвкава работна сила, изтъкна шефкат ана бюджетната комисия. 

Минималната работна заплата може и трябва да се повишава, но само там, където има производителност, където има растеж на сектора. Трябва да говорим за диференцирана минимална работна заплата по браншове, каза още Менда Стоянова.

По темата за евентуално повишаване на минималната заплата и  пенсиите Стоянова каза още, че това е желание и на ГЕРБ.

Първо обаче трябва да се увеличи броят на работещите, за да има повече отчисления и така тези, които имат нужда, ще получат повишение  на доходите си. Стоянова добави, че условията да се случи това  са мерките, които правителството следва - ниски данъци за добра  инвестиционна среда, финансова стабилност, прозрачност. 

Ние също се стремим към повишаването на заплатите, пенсиите  и социалните плащания, но пътят към това е финснсовата  стабилност, която ще доведе до икономически растеж и увеличаване на заетостта, допълни зам-шефът на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

Той допълни, че министерството на финансите  трябва да направи разчети дали е възможно да се осъществят  предложенията на синдикатите за увеличване на минималната  заплата и на социалните плащания.
По думите му при добро  изпълнение на бюджета за първите шест месеца на годината и при  консенсус между участниците в Националния съвет за тристранно  сътрудничество исканията на синдикатите може да се изпълнят. 
Балонно е обвинението на БСП, че фискалният резерв се пълни от  заеми, каза още Главчев.
ГЕРБ води добра  политика в условията на криза, а БСП управляваха при  икономически комфорт и въпреки това не постигнаха успех, който  да се усети от обществото, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
12
 
3
 
! Отговори
yazoniks преди 13 години
Браво на комунистите.От просташките коментари се вижда колко са интелигентни.Такива ли хора искаме да ни управляват?
98
9
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
103 Маниакалната ти депресия е придобила внушителни размери. Направи си услуга и се застреляй. Светът е твърде жестоко място за теб. За нас останалите светът е такъв какъвто си го направим.
97
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква е реалността: България е малка, отдалечена от цивилизацията страна с все още племенно-родови и родниско-шуро-баджан отношения. От всякъде лъха на корупция, връзкарство, дюнери, схеми, престъпност и урина. Заляти сме от простотия, ментета, мръсотия, прах, кал, чалга, ***, ***, найлонови торбички, улични кучета, ***, фасове, мутри с джипове и дупки. Управлявани сме от корумпирани, арогантни, алчни, крадливи и лъжливи елементи, които защитават само личните си, роднински и корпоративни интереси и не им пука изобщо за хората. Заобиколени сме от лош манталитет, безхаберие, простащина, завист, поквара и злоба. Живеем в страната на абсурдите, синоним на корупцията, беззаконието, престъпността и на свободно разхождащите се престъпници. На последно място сме по всичко, но на първо място по бандитлък, схеми, далавери и рекет и то държавен.......каква гордост.... Българи е най-бедната държава в ЕС с най-лошото здравеоопазване и е най-лошото място за живеене, известна с това че, комунисти, ченгета и мутри приватизираха и контролират всичко, успяха да изперат парите си и с безумните си строежи унищожиха безценната ни пророда! В България няма перспектива за развитие за НИКОГО, има все по-потискащо социално и интелектуално неравенство и ниска или липса на култура! Така че ако сте по-млади бягайте! Но не хранете НИКАКВИ надежди, че България някога ще стане нормално място за живеене!
96
3
 
2
 
! Отговори
до 101 преди 13 години
румка, как ги пускаш тея романи
95
2
 
31
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,Проблема не е в това Защо се разбонтуваха обикновенните гладуващи в северна Африка, аЗАЩО ОЩЕ ТЪРПЯТ ГЛАДНИТЕ БЪЛГАРИЗа сведение на оксиморона - български политици - Сит на гладния не вярва!!! Въпреки това чакаме Парламента (и управници и опозиция) и Президента, да започнат да спазват "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията ни и Лисабонската стратегия на ЕС:Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства.- Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа."Какви са минималните изисквания:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 295лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 645лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. При по-малко се извършва Национален геноцид децата възпроизвеждат нацията...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2030лв., а средната заплата е само 650лв...Или:- При средна заплата, семейния доход е 1300 лева или по 325 лв., което е по-малко дори от издръжката за едно дете...- 70% от работещите със заплати под 625лв. са Социални аутсайдери, което прави около 5.0 милиона българи- Към тази цифра трябва да прибавим и 90% от пенсионерите - около 1.6 мил.Истината:- Ощо около 6.6 милиона от българското население са Социални аутсайдери.- Да не забравяме и около 0.5 милиона, живеещи с доходи под Границата на глада от 295лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 7.1 милиона, от общо 7.4 милиона, а всичко това е:- Грубо потъпкване на Хартата за правата на човека!Извод:- В България живеят Нормално около 0.2-0.3 милиона душиПомните ли кой написа - НАРОДЕ...????, а неговия съратник добави Кой те в таз робска люлка люлее?А ехото тъжно отговаря - Парламент, Правителство и Президент
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на тези цени към днешна дата - мисля че 5 евро на час - при нормален 8 часов работен ден е горе долу справедливо заплащане всичко по надолу от това е неприемливо на фона на инфлацията
93
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Радост за всички българи! Щом протурските *** от ГЕРБ се скъсват да пикаят газ в подобни случаи, значи има шанс България все някак да се освободи от тези комуняшки манипулатори и популисти, дето излъгаха хората преди 2 години! И ние сме си виновни все пак, то не е луд тоя, който яде зелниците.....
92
0
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
това не го вервам ни на хартия ни електронно, МЧС няма да се въведе никогаш та да може раята да баца на еничарите без пара до смърт! та това беше фундамента на икономиката и БГ бизнеса 20-се години...
91
6
 
11
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Тая Менда не е ли оная герберастка овца дето кадруваше в митниците и я хванаха със СРС-та? Тази нагла мисирка що не отиде да копа картофи по указание на Тиквата, ами е седнала да се занимава с бюджет и заплати?
90
1
 
3
 
! Отговори
до 92 преди 13 години
ти ограби бедния български народ и сега естествено че не ти дреме
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
3 евра на час така е в Чехия Полша Словения Словакия Гърция оправяйте сеее ейй да не ви оправяме ниии народа
88
1
 
11
 
! Отговори
revlio преди 13 години
правителството е поредното комунистическо правителство което не е в час
87
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
eee za izborite 6te gi dignat zaplatite na robite s 10-20 lv.i pak glasuvaite za tqx ,mazoxisti
86
19
 
4
 
! Отговори
Доволен преди 13 години
Правителството се справя добре и всички ходове са обосновани в перспектива.Това е истината. А при вас злобарите е генетично заложено да си умрете в ***, независимо от средата и условията на живот. *** са вашата съдба. Добре е, че сте малко и събрани заедно сте кръгла нула. Не ми пука за вас и злобата ви. Пиша си коментара и забравям за вас. Оставям ви да лаете след мен. И нали знаете, че нападките и злобата ви ще си останат в тази форум който ползвате за тоалетна. Чао, че бързам
85
0
 
4
 
! Отговори
Кло преди 13 години
Нещо аз не разбирам наглостта на всички тези хора!!!! Откога социалистите започнаха да говорят като капиталисти и откога капиталистите, започват да говорят като социалисти!!! Палячовци!!!
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на този етап при тия цени минимум 2евро на час
83
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герб на изборите най много да спечелят9% това е истината
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе тая нещо не е в ред ходила ли е на училище
81
0
 
5
 
! Отговори
Гордън Геко преди 13 години
"Трябва да дадем възможност за ново, по-гъвкаво работно време и по-гъвкава работна сила." Именно в това е голямата уловка. Тази т. нар. "гъвкавост" ще рече, че работното време ще се увеличи с много, а заплатата с малко и на фона на инфлацията реално ще се намали и ще остане само удълженото (гъвкавото) работно време. "Отделно с почасовата работа целта е да се принудят хората да работят на няколко места. Излизаш сутрин в 5 ч. и се прибираш вечер към 10-11 ч. за същите пари, които взимаш и сега.
80
0
 
16
 
! Отговори
Посетител преди 13 години
С колко !? 16лв ? 23лв ? Всеки ден нещо се вдига с % Вие направо си правите *** с народа. Не визирам ГЕРБ, всички партии ВСИЧКИ !!!