Шефът на НЕК се сбогува с поста

Красимир Първанов си отива заради "грубо нарушаване на правилата"
Обновена: 14 апр 2011 23:22 | 14 апр 2011 22:10,
137
Шефът на НЕК се сбогува с поста
Заради скандала Трайков получи последно предупреждение от Борисов. Снимка: БТА

Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг ЕАД взе единодушно решение за освобождаване на Красимир Първанов от поста изпълнителен директор на НЕК, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Мотивите за освобождаването му са грубо нарушаване на йерархичните правила и неспазване на установената процедура за водене на преговори.

Изпълняващ длъжността изпълнителен директор на НЕК ще бъде Михаил Андонов – настоящ главен счетоводител на компанията и член на Съвета на директорите. Заместник-министър Марий Косев поема овакантеното място в Съвета на директорите на НЕК.

Ще бъдат предприети действия за стартиране на конкурс за избор на нов изпълнителен директор на дружеството.

Припомняме, че енергийният министър Трайчо Трайков поиска Първанов да бъде освободен от поста, след като шефът на НЕК подписа споразумението за проекта АЕЦ "Белене" с руската "Атомстройекспорт".

Още по темата

Трайков обвини Първанов, че въпреки изричната му забрана е подписал Допълнение 12 към договора, което съдържа обвързваща клауза - до два месеца да се подпише окончателно споразумение по проекта.

Първанов пък се оправда, че съгласувал подписания текст с вицепремиера Симеон Дянков, според когото той не ни задължава да построим централата. Първанов е категоричен, че е „бушон“ и няма нищо вярно в думите на енергийния министър.

Скандалът обтегна отношенията между премиера и енергийния министър. Заради него Трайчо Трайков получи "последно предупреждение" от Бойко Борисов.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: НЕККраасимир Първанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
15
 
27
 
! Отговори
:( преди 13 години
БОРИСОВ ПЪРВО СЪСИПА ДЪРЖАВАТА С НЕРАЗПЛАЩАНЕТО СЕГА ЩЕ НИ ДОВЪРШИ С БЕЛЕНЕ.ГАЛЯМО ЗЛО СТОРИХ НА НАРОДА СИ С ТОВА, ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА БОРИСОВ.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това беше най-справедливото решение,което можеше да се вземе!Браво,г-н Трайков!
10
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вицепремиерът Дянков изплаща ипотечен кредит в размер на 540 000 долара на къща за 2 млн. долара със заплата 3182 лева ...Блажиш ли бажиш, дедо попе.
9
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С НЕРАЗПЛАЩАНЕТО СИ БОРИСОВ СЪСИПА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА И БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ КАТО НАНЕСЕ ЩЕТИ ЗА МИЛЯРДИ ЛЕВОВЕ И ВКАРА ДЪРЖАВАТА В ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА.САМО НАП Е СЪБРАЛ С 1 МИЛЯРД ПО-МАЛКО ПРИХОДИ ЗА 2010-ТА СПРЯМО 2009-ТА.ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВАШЕ ДА АКТУАЛИЗИРА БЮДЖЕТА И ДА НАМАЛИ ЧИСЛАТА ЗА ДА ЗАБЛУДЯТ НАРОДА, ЧЕ НАП СИ Е СЪБРАЛ ПАРИТЕ НА 100%-ТА.ГЛЕДАЙТЕ ЦИФРИТЕ И НЕ СЛУШАЙТЕ КАКВИ МАНИПУЛАЦИИ И ЛЪЖИ ВИ ГОВОРЯТ ВСЕКИДНЕВНО.
8
1
 
13
 
! Отговори
Хейтър преди 13 години
Да не ви е счупен caps lock-а на всички?
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
07.06.2010 г. Бюджетна измама за над 1 млрд. лв. на Бойко Борисов и Дянков Симеон Дянков обяви сензационно, че правителството е открило скрити задължения на предишното правителство за 2,15 млрд. лв. за 2009 г.Премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков са хванати в голяма лъжа и манипулиране на данните за държавния бюджет, представяни пред обществото с цел двамата да прикрият своя провал и да прехвърлят вината на предходното правителство. Дянков и Борисов е трябвало да избират между лъжата и признаването на пълния си провал. И са избрали лъжата.Бюджетът за 2009 г. завърши с кешов дефицит от 530 млн. лв. Официално записаният в Евростат дефицит на България за 2009 г. беше с близо 400 млн. лв. повече В началото на юни 2010-та правителството внесе в парламента актуализация на бюджета за 2010 г. То залага касов дефицит от 3.3 млрд.лв. Там обаче има само 660 млн. лв. за покриване на стари задължения към бизнеса. Въпросът е какво става с останалите обявени задължения известните 400 млн. лв. плюс "откритите" преди два месеца 1,5 млрд. лв. Губят се поне 1,2 млрд. лв. Единственият логичен отговор е, че никога не е имало такива задължения. И ако има някакви задължения, те са други (например към болници, невърнато ДДС и др.), а не "откритите" през април 2010-та. Тоест това са задължения на сегашното, а не на предишното правителство.
6
5
 
37
 
! Отговори
КОМИСЬОНЧО преди 13 години
ДА ДОЙДАТ В КАБИНЕТА МИ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ ЗА ЦЕНАТА КАЗА БОРИСОВ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА.ЯСЕН СИ НИ БОРИСОВ ЯСЕН СИ НИ.БОРИСОВ ЩЕ НИ НАБУТА С ВЪЗМОЖНО НАЙ-НЕИЗГОДНИЯ ДОГОВОР ЗА БЕЛЕНЕ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ТОВА НИ ХАРЕСВА ИЛИ НЕ.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а кога ще връща парите ?
4
4
 
14
 
! Отговори
БЕЗСРАМИЕ преди 13 години
Парафирането на двумесечен период, в който да се изчистят всички въпроси по "Белене", не обвързва страната ни с конкретна дата на подписване на договор.ВИДЯХТЕ ЛИ СЕГА КАКВИ ЛЪЖЦИ СА ТРАЙКОВ И АТОМСТРОЙ.СЛЕЗ 3 МЕСЕЦА ВЛИЗАТ В СИЛА НОВИ ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСТНОСТ ОТ ЕС И СЕ БЪРЗА ДА ПОДПИШАТ НЕЩО ПРЕДИ ТЯХ, ЧЕ ГИ Е СТРАХ ДА НЕ ИМ ПРОПАДНЕ ПРОЕКТЧЕТО.ОТ РУСИЯ СА ГО НАТИСНАЛИ БОРИСОВ И ПЪРВО НАТОПИХА ШЕФА НА НЕК КАТО НЕ СТАНА БОРИСОВ СИ ИЗМИ РЪЦЕТЕ С ТРАЙКОВ.
3
15
 
17
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 13 години
Вместо ДА УВОЛНИ лъжеца Трайков и Атомстрой дето казаха, че е до 1 юли което се окозо лъжа.СЕГА СА УВОЛНИЛИ ПЪРВАНОВ НА НЕК ДЕТО КАЗА ИСТИНАТА ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ГИ ХВАЛИТЕ ТЕ ВИ ЛЪЖАТ В ОЧИТИ ВИЕ ВИКАТЕ ОЩЕ ОЩЕ И УРА УРА
2
5
 
9
 
! Отговори
тате преди 13 години
Който не слушка - яде пердах....
1
14
 
13
 
! Отговори
dekameron преди 13 години
Gladiatorat Traikov naddelq!P.S *** za vsi4ki komunqgi!