Няма криминално проявени дарители, твърди МВР шефът

Кандидатът за президент на ГЕРБ бил тайна, засега
5 юли 2011 11:07,
60
Няма криминално проявени дарители, твърди МВР шефът
Снимка: БТА

„Нито един човек, дарил на МВР, в управителни и надзорни съвети, както и прокуристи на фирми, не е криминално проявен към момента на дарението“. Това заяви МВР шефът Цветан Цветанов пред TV7, позовавайки се на разпоредената от него проверка.

Повод за нея стана информацията, че вътрешното ведомство приема дарения от осъдени и разследвани.

Сред посочените в информацията дарители са фирми, свързани с осъдения на първа инстанция за източване на близо 17 млн. лв. ДДС енергиен бос Христо Ковачки.

По повод предстоящите президентски избори наесен Цветанов, който е и шеф на предизборния щаб, беше категоричен: „Имаме кандидат за президент, но го пазим в тайна“.

Той уточни, че всъщност става въпрос за избор между двама и четирима кандидати.

 „Сред тях има и хора, които не са членове на ГЕРБ, но идейно са свързани с този политически проект“, допълни вътрешният министър.

Още по темата

Той подчерта, че предложението и изборът на кандидат-президент на ГЕРБ ще бъдат взети на база на окончателното оформяне на позицията на партията.

„Окончателният избор обаче трябва да се базира на най-правилното решение и стратегическото ни планиране, което да доведе до реализиране на дългосрочната политика на ГЕРБ и правителството“, конкретизира Цветан Цветанов.

„Нямам конфликт със съдебната система“, заяви още вътрешният министър. „Като гражданин на България мога да изразявам болката и гражданската си позиция от нея“, отсече Цветанов.

„Последните 20 години липсва справедливост върховенството на закона да е над всички. Създаде се порочната практика адвокати и съдии някой път да решават нещата, водени само и единствено от шумоленето на разни неща“, заключи вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зависи от гледната точка. Като правят дарения където трябва, не са криминално проявени.
17
2
 
27
 
! Отговори
бай Курти преди 12 години
Нито един човек, дарил на МВР, в управителни и надзорни съвети, както и прокуристи на фирми, не е криминално проявен към момента на дарението. Да а след това полицията работи за тях и няма как да ги проявят криминално. Добре дошли в България..
16
2
 
17
 
! Отговори
агент Буда Борисов преди 12 години
Няма криминално проявени дарители, твърди МВР шефътПУДЪРЖАМ ЦУЦКО БРОКЕРА...НЯМА КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ ДАРИТЕЛИ......САМО ОПРАВДАНИ ОТ ЛОШИА СЪД КАТУ КУВАЧКИ...СИЧКИТЕ УПРАВДАНИ ДАРЯВАТ НА МВР, А НИА ПРИЕМАМЕ
15
4
 
20
 
! Отговори
ddd преди 12 години
Цвъко,шумолят ти бръмбарите в главата само,няма ли да си одиш мазен червей такъв....
14
3
 
25
 
! Отговори
Ахмаците преди 12 години
"Няма криминално проявени дарители, твърди МВР шефът"А ние ахмаците ви вярваме... честно!
13
3
 
21
 
! Отговори
Ico the Gambler преди 12 години
Еми да,нали за това са "ДАРИТЕЛИ" бе господин МОЗЪКАбе Цецик,ти що си мислиш,че като ти си прозз,и Ние вадим картофите с БОМБИ :))Ае ОРИВАЙ СЕ че днес е ден без Бойко а ти си му като десния та*ак и без тваЧиба бе ПУДЕЛ!!СТРАНДЖА : Пролетта дойдекъде си бе момчеее?!?!?
12
2
 
19
 
! Отговори
ха ха ха преди 12 години
Цецо,повярвахме ти!!!
11
3
 
20
 
! Отговори
Уточнение преди 12 години
"Няма НЕкриминално проявени дарители, твърди МВР шефът"...
10
5
 
24
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Думата на този дръвник отдавна изгуби всякаква тежест.
9
4
 
24
 
! Отговори
Цуцоний ВИФий ГЕРБий преди 12 години
"КОЙТО НЕ МИ ДАРИ, ЩЕ ГО ПРОЯВЯ... КРИМИНАЛНО !"
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нито един човек, дарил на МВР, в управителни и надзорни съвети, както и прокуристи на фирми, не е криминално проявен към момента на дарението.Ама прав е човека , като те задържат и дариш ...и те пускат ....и не си криминално проявен.Айдуците ... разбрахте , нали , Дарение му е майката
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цвъкич съвсем ти изфиряса мозъчето бе
6
4
 
21
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Вие съмнявали ли сте се, че "дарителите " на МВР са чисти като сълзици? Срам, подигравка и наглост! Управляващите в момента са НАЙ-НАГЛИТЕ сред НАГЛИТЕ!
5
4
 
16
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 12 години
Няма криминално проявени дарители, твърди МВР шефът::))))).............................. Няма ,няма ..САМО няколко : Златев , тимаджийте , герговци , дс - фуражки от ГЕРБ и БКП-БСП , Цветито , ковачки , цекоминевци , баневци , паневци , и още СЪВСЕМ МАЛКО ....:))) Те всички са с честни сини очи ...:)))
4
4
 
20
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
че някой очакваше ли цвъ апартаменто да каже нещо друго а? цвъцко махай се бе льольо ясен си на всички!
3
4
 
20
 
! Отговори
Ичо преди 12 години
Е тази новина чакахме. Този път проверката на Цецо Политичската воля беше много бърза. Не че очаквахем друг резултат, де....
2
4
 
24
 
! Отговори
БМ-13 преди 12 години
Цвъ Цвъне се прави на ощипана мома, те за това са правени тези дарения - за да не се отразяват като криминално проявени дарителите.
1
4
 
30
 
! Отговори
Салахадин преди 12 години
Ми да,той Ковачки е монах в Черепишкия манастир!!