Няма криминално проявени дарители, твърди МВР шефът

Кандидатът за президент на ГЕРБ бил тайна, засега
5 юли 2011 11:07,
60
Няма криминално проявени дарители, твърди МВР шефът
Снимка: БТА

„Нито един човек, дарил на МВР, в управителни и надзорни съвети, както и прокуристи на фирми, не е криминално проявен към момента на дарението“. Това заяви МВР шефът Цветан Цветанов пред TV7, позовавайки се на разпоредената от него проверка.

Повод за нея стана информацията, че вътрешното ведомство приема дарения от осъдени и разследвани.

Сред посочените в информацията дарители са фирми, свързани с осъдения на първа инстанция за източване на близо 17 млн. лв. ДДС енергиен бос Христо Ковачки.

По повод предстоящите президентски избори наесен Цветанов, който е и шеф на предизборния щаб, беше категоричен: „Имаме кандидат за президент, но го пазим в тайна“.

Той уточни, че всъщност става въпрос за избор между двама и четирима кандидати.

 „Сред тях има и хора, които не са членове на ГЕРБ, но идейно са свързани с този политически проект“, допълни вътрешният министър.

Още по темата

Той подчерта, че предложението и изборът на кандидат-президент на ГЕРБ ще бъдат взети на база на окончателното оформяне на позицията на партията.

„Окончателният избор обаче трябва да се базира на най-правилното решение и стратегическото ни планиране, което да доведе до реализиране на дългосрочната политика на ГЕРБ и правителството“, конкретизира Цветан Цветанов.

„Нямам конфликт със съдебната система“, заяви още вътрешният министър. „Като гражданин на България мога да изразявам болката и гражданската си позиция от нея“, отсече Цветанов.

„Последните 20 години липсва справедливост върховенството на закона да е над всички. Създаде се порочната практика адвокати и съдии някой път да решават нещата, водени само и единствено от шумоленето на разни неща“, заключи вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
7
 
! Отговори
Спокоен преди 12 години
С цялото си уважение, дори съм най отявлените фенове на Герб, не му вярвам на този на снимката. Просто усещам, че лъже. ОТНОВО !!!
37
6
 
1
 
! Отговори
Маргарита преди 12 години
Окончателният избор обаче трябва да се базира на най-правилното решение и стратегическото ни планиране, което да доведе до реализиране на дългосрочната политика на ГЕРБ и правителството. Така се избира кандидатура. До изборите има много време за обмисляне на кандидата за президент, а и за работа (именно на добре свършената работа залага правителството и успява да оправдае доверието на народа).
36
4
 
9
 
! Отговори
Мезонет преди 12 години
Няма криминално проявени дарители , има криминално проявен министър.
35
3
 
5
 
! Отговори
men преди 12 години
Нито един човек, дарил на МВР, в управителни и надзорни съвети, както и прокуристи на фирми, не е криминално проявен към момента на дарението. Те просто са спестявали от закуски ....
34
4
 
9
 
! Отговори
Цецо не е престъпник преди 12 години
всяко умственно безсилие рано или късно прераства в желание за физическо насилие.Завършил ли е физвъзното училище Цветанов-завършил е. Е, ето за това ще има в най-скоро време насилие.Половин година Цветанов мелеше навсякаде че Гоце е Първанов и че било имало 330 души криминален контингет в БГ. Ако толкова е описал в онези папки за които Тъща му му даде пари да ги напише и изнесе от МВРто, сега онези чуждестранни батковци които Цветанов е излъгал си искат мъните от тъща му а тя нема два лева горката да си купи една яка лопата та с един отсечен удар да сцепи кратуната на тиквата та белкем да има от дека мозък в тоя житен бегач да влезне.СамоФлюПен *** е Цецо. онзи ден дето арестуваха десетина души отново с шумотевици и без доказателствен материял. имало било ДНК на некакво си фенерче. па то има ДНК и от китаеца който е зглобил фенера, ДНК има и от виетнамеца който го е прекарал до границата, ДНК има и от митничара дето е писал че пратката наместо фенери има фасули, нали си имаме Батко Фасул за ПръцПредател, и и и на кого ли още не, ама он , Цвекенов ке ми хортува ке фенеро е на бандито. у кой съд ке осъдат с такова афиф доказателство когото и да е било.Цецо как си тръгнал ти ше *** майката и на изборите и на съдебната системе и на хората които не пипат фенерчета на нито една от спирките им от Ких-тайската Нах-родна Ръх-ублика.затова ще има контрабанда за стотици милиони за ра ди която ни шенген ша видиме ни бел ден.Да се разбереме, Цецо не е престъпник, макар че от всекаде на такъв мяза, Цецо е ***, макар от никъде да не му личи.
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един позабравен лаф:Дърпаш клепача на едното око и питаш"Оттук кораб минава ли...?",Че и Цецовата версия!!!
32
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сакън да има ! Че да се излагат гърбавите... Ни мой да има такоа нещу ... Баш най-богатите, правещи дарения са чисти ... като комунисти...
31
3
 
13
 
! Отговори
Лукойл преди 12 години
Няма Цецко няма,само селянчета от Правец "олигарси"! Какво плакнеш Лукойл,или ти не знаеш че ИПОН пазят тръбата?
30
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То и ти се изкара честен с тези апартаменти
29
3
 
19
 
! Отговори
Росен преди 12 години
А, има, има.Във вестника са ги изтипосали. Въпреки усилията ви останали сме хора, които можем да четем.
28
3
 
20
 
! Отговори
Песа преди 12 години
Ей го нашият физкултурен другар Цеко Измамата ... добре се е научил от ББ да актьорства признавам му го . 26-ти коментар ти го каза какво да направиш с пръста ти и самият ти най-добре отиди овчар в някое село току виж овцете и козите ти повярвали ,че казваш истината .
27
3
 
28
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 12 години
Т.Дончева каза за Цецко, че живее в собствен свят и за първи път съм склонен да повярвам на политик...
26
4
 
31
 
! Отговори
ddd преди 12 години
От СРС-та се беше чуло, че вътрешният министър Цветан Цветанов влияе при проверки в полза на големи фирми. Половин година по-късно няма отговори, нито привлечени обвиняеми. От тия без аферите нали :)))) *** мазен,тоя пръст дето си го вирнал си го наври...... и после го помириши,на такова смърдиш и Ти......
25
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, какъв "политически проект" е това недоразумение герб???? герб, това е Тиквата. Няма ли Тиквата, няма герб. Проект било? Пълни глупости.
24
6
 
22
 
! Отговори
аз преди 12 години
Много *** и *** човек! Невероятно - до къде може да стиге човешката просотия!
23
5
 
23
 
! Отговори
dido преди 12 години
Озаконена Курупция е ътова Крадеца вика дражте крадеца Егати държавата дарения на държавни организации ????Това е най голямата престъпнос Цецо какво ни баламосваш че се бориш с корупция като ти си първи в списъка там Законна Корупциа е това дарения са за старци за деца за болници какво МВР с най голям бюджет ще дири дарения Как не ви ли е срам малко от тоз народ Той ви храни а вие с закони вече го обирате
22
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оня ден по БТВ ни надуха главите, че ще дават" новите нагли" за Пампорово в бтв екшън. Нищо подобно, платиха си момчетата и дотука..
21
3
 
30
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Много интересно, всички ги знаем "Добре облечените бизнесмени" - те не са криминално проявени, но са си ПРЕСТЪПНИЦИ!
20
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ли? Нещо не разбирам. Само светии ли са наливали? О, Цветане, О Господи, не те познах! Прости ми на мене грешния!
19
3
 
24
 
! Отговори
olele преди 12 години
към момента на дарението не били криминално проявени, след това се проявили явно ... на олигофрения прилича това, все повече и повече