Борисов към миньорите: Направете стачка и срещу Ковачки!

"2500 души все още работят там заради личните ми усилия"
Обновена: 21 яну 2012 19:54 | 21 яну 2012 19:30,
533
Борисов към миньорите: Направете стачка и срещу Ковачки!
Снимка: БТА

Миньорите в мини "Марица-Изток" са едни от най-добре платените хора, работят много добре, създали сме условия да работят много добре, коментира миньорската стачка премиерът Бойко Борисов в Русе.

"Надявам се с ръководството да се разберат колко още повече да им платим. И, разбира се, да направят една стачка срещу Ковачки, но водени от синдикатите", добави Борисов.

Още по темата
Да видим обаче лидерите на синдикатите как ще водят стачка срещу Ковачки, който умишлено години наред заради "Брикел" е приел, че ще работи 20 000 часа, няма да инвестира и след това ще затвори предприятието, каза още премиерът.

Той допълни, че благодарение на личните му усилия там работят още 2500 души.

"Те отдавна трябваше да са без работа заради Ковачки. И тези лидери, които сега са там, при тях, в момента, да излязат и да поведат митинг срещу Ковачки. По същия начин, както искат нашата оставка, да посочат истинския виновник за "Брикел". Тогава аз ще кажа "Поклон до колене!" на тези синдикати", заяви премиерът.

Бойко Борисов бе категоричен също, че режим на тока няма да има, въпреки че вече седми ден продължава стачката в "Мини Марица-Изток".

По данни на ръководството на мините досега въгледобивното дружества е претърпяло загуби в размер на близо 8 млн. лева.

Добивът на лигнитни въглища беше прекратен в 20.00 часа в неделя заради обявяването на ефективната безсрочна стачка на миньорите.

Работниците настояват да получат по 1000 лева допълнителен бонус за високи производствени резултати, както и за подобряване условията на труд и обновяване на минното оборудване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


533
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
0
 
0
 
! Отговори
Колев преди 12 години
Ковачки както задържа заплатите ,наистина ще предизвика стачки не само в Брикел
433
0
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
В случая миньорите бяха употребени от синдикатите, които бяха използвани за пореден път от управляващите.Колко е просто:-Правителството планира поредно увеличение.Усеща, че на народа ще му дойде в повече, и веднага полицейския гений се задейства:-Трябва виновник!-Дава се задача на синдикатите...и готово.Обяснява се на обществото, че ГЕРБ не искат това, но лошите миньори го налагат.С един куршум-два заека.Разделяне на обществото, и вдигане на цените без това да се отрази на имиджа на ГЕРБ
432
3
 
1
 
! Отговори
от позитано преди 12 години
Кви са тез 2 милиарда ??!? Казахме ви, че са 20 ...яснУ !!!
431
2
 
5
 
! Отговори
До 526 преди 12 години
Няма 2 милиарда, а 4 са вече.
430
2
 
13
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Стачка срещу Ковачки? 19милиона дължи данъци с тези пари можеш да си купиш политическа закрила от всеки управляващ!!!!1
429
8
 
21
 
! Отговори
илиян преди 12 години
лично борисов участва в краденето на пари
428
6
 
18
 
! Отговори
iliqn преди 12 години
голямото крадене в бьлгария е дело на бандитите от герб
427
3
 
6
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
Колко много социализъм лъха от изявлението на Борисов !...Той дори се хвали с това, че в "Марица-Исток" са назначени 2500 работници в повече от необходимото...така беше навремето и в Кремиковци,но при капитализъма това е абсалютно противопоказно и контрапродуктивно,... а както се вижда в един момент се получава: "Храни куче да те лае !"
426
1
 
14
 
! Отговори
геро преди 12 години
срещу ковачки няма да направят стачка тъй като той храни обилно и двамата синдикални лидери,те са една мафия,
425
2
 
2
 
! Отговори
do 517 преди 12 години
i Dqnkov i dqnkov kade go zabavi i toi e v kupa
424
1
 
0
 
! Отговори
lubo преди 12 години
самия факт че обикновения човек е на дъното на пирамидата и крепи на пиедистала властта,църквата,армията и вишата класа и същевременно той вижда несправедливостите и нещастията но не предприема действия поради това че машината която те моделира от наиранна детска възраст работи толкова добре че е формирала една изключително дълбока апатия и незаинтересованост а от друга страна и страх че изразяването на мнение което е неодобрително би донесло тежки последици и нищо не може да бъде променено
423
7
 
7
 
! Отговори
Do Bulgarite преди 12 години
Bratia, neka ne dopuskame takiva hora kato Borisv i Cvetanov vuv vlastta.Ne vi li e sram, che tozi chovek VI predstavliava v EU, ne se li chuvstvate omerzeni, che ot edna strana vi krade i ubiva a ot druga vi gali po gurba?Koi narod turpi takava gavra?Romunia se vdiga, vdignaha se i Madjarite, useshtat horata, che im stiagat primkata i se vrushtame kum ednolichno upravlenie bez prava i demokracia, bez svobodni medii i jurnalisti.Strah skovava horata kato vuv vremeto na T.J.Tova li iskate otnovo?
422
3
 
4
 
! Отговори
BORISOF SE SAMOZBRAV преди 12 години
PRAVILNO E PISAL 514 4E BORISOV 6TE PREDIZVIJA KURVAVI BUNTOVE.TOI NE E 4OVEKA KOITO 6TE POVEDE BULGARIQ NAPRED.VIJTE OBKRUJENIETO MU, VSI4KI DO EDIN, BEZ CECO 4ESTNIQ, USE6TAT, 4E BOROSOV E DALE4 OT INTELEKTUALNOTO NIVO ZA DA UPRAVLQVA DURJAVATA, NE E STABILEN PSIHI4ESKI, STRAHLIV I OTMUSTITELEN. PLA6I CQLATA PRESA I V4ERA SAMO KANAL 3 PI6E6E ZA SLU4AQA SD POBOQ NA MOMI4ETO. NASILIETO RAZJDA OMRAQZA I ADEKVATNO NASILIE. I EDIN DEN 6TE GO RAZBERE I DANO NE MU POZVOLQT DA NAPUSNE BG ZA DA E SUDEN
421
1
 
8
 
! Отговори
IrD $ DGD & WAKE преди 12 години
Човекът е обществено животно.Обществото е изобретило три способа да се държат хората в робство: насилие, пари и свобода.Цялата власт произтича от народа и никога не се връща към него.Политиците умеят да говорят дълго без да кажат нищо, служейки си с много лъжи, които представят за истина.В парламента половината от депутатите говорят за неща, които не разбират, а другата половина не разбира за какви неща се говори.Обещават ли Ви да превърнат мечтите ви в действителност, очаквайте да превърнат действителността Ви в мечта.По-добре е да паднеш на лешоядите, отколкото на политици. Първите ядат мъртвите, а вторите живите. В Индия никой не знае броя на свещените крави, а у нас броят на свещените ***.Утре, утре, винаги утре и така минава животът за теб.Лошо живеят тези, които смятат, че ще живеят винаги.Който изгуби честността си, не може повече нищо да изгуби.Каква полза могат да донесат само законите там, където няма нравственост? Отначало ли е нищо - и нататък нищо.Всичко само се изменя и нищо не се губи.Усмихвайте се... Утре ще бъде по-зле.Докогато това е истина,това ще е истината!
420
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МУТРАТА БЕЗ БОЙ НЯМА ДА СЕ ДАДЕ ,ЗАПОМНЕТЕ БОРИСОВ ЩЕ ОКЪРВАВИ ДЪРЖАВАТА
419
2
 
6
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 12 години
512, защо никъде не пишат за това?????????!!!!! Какво става, да не сме вече в Северна Корея?????
418
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГДБОП би семейството на създателя на антиборисва фейсбук група"Единственото, с което си обяснявам ареста и всичко това, което ни се случи е политически натиск, заяви Малинка Начкова. Дъщеря ми е създател на Фейсбук групата "Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ", разказа арестуваната.
417
2
 
4
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
Цецко, аре, потапяй се!Че сестрата ще те хване!
416
2
 
4
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
До 483,точно така трябваше да стане.Желязната лейди набързо смачка синдикатите,които олевяваха,и направи така,че не 20,а много повече години да не изпълзяват от дупките си.Не искам да понасям заради куп лежачи(визирам псевдосиндикалистите,същите,които преебаха и БДЖеиците)да плащам по-скъпо!
415
4
 
12
 
! Отговори
Мноо сам прос преди 12 години
Не мога да схвана едно нещо - аз ли съм *** или на такъв ме правят???? Защо да стачкуват миньорите срещу Ковачки и "Брикел"??? Та нали така и зърнопроизводителите трябва да стачкуват срещу мелниците и ядящите хляб!?!?! Кой стачкува срещу тези, които му купуват продукцията? Че миньорите произвеждат въглища, а ТЕЦовете ги купуват за суровина в производството! Нерде Ямбол, нерде Стамбул??? Големи *** има и това си му е!!!