3000 съкращават от МВР. Ама те са само на хартия

Не харчим излишни средства, това са спекулации, отсече Цветанов
Обновена: 31 яну 2012 16:38 | 31 яну 2012 13:42,
92
3000 съкращават от МВР. Ама те са само на хартия
Снимка: Impact press group

Съкращаването на 3000 щатни бройки от МВР ще бъде гласувано утре по време на заседанието на Министерски съвет, съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Реално намаляване на броя на униформените обаче няма да има, защото съкращенията ще бъдат само на база нормативна уредба, т.е. на база незаети щатни бройки във вътрешното ведомство.

По думите на Цветанов това е част от реформата в МВР.

Той обясни, че от 2009 година насам 6000 души са напуснали системата по собствено желание или са пенсионирани и сега част от тези места ще бъдат закрити и на документи.

Още по темата

Вътрешният министър допълни, че в последната година от управлението на тройната коалиция щатните бройки в МВР са били 63 742, а след утрешното заседание ще станат 55 170.

"Нека спрат вече спекулациите около излишните средства, които харчело МВР", отсече Цветанов.

До няколко месеца се очаква и още една реформа в МВР. Изготвят се промени в Закона за МВР, които да въведат стандарта "абсолютна необходимост" за използване на оръжие от униформените.

Причина за промените са 30-те дела, спечелени в Страсбург от българи за неправомерна употреба на оръжие от полицаи, обясни заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Друг важен акцент от очакваните промени в МВР е създаването главна дирекция "Национална полиция". Тя ще е резултат от сливането на Главните дирекции "Криминална полиция" и "Охранителна полиция".

Министърът на вътрешните работи също така изрази огромната си радост, че благодарение на силната подкрепа, която среща в момента от президентската институция, най-накрая ще бъдат изработени и закони за регламентиране на дейността на Националната разузнавателна служба (НРС) и Националната служба охрана (НСО).

"Недопустимо е в 21 век да нямаме ясни закони за службите", смята Цветанов.

Той допълни още, че по случая със задържането на Стефан Кленовски в столичен мол е започнала проверка.

Цветанов обаче подчерта, че според него няма нарушения.

Припомняме, че Кленовски бе задържан в събота в търговския център на "Цариградско шосе". Жена му Илияна се оплака от полицейско насилие. Тя обвини служителите на СДВР, че са напсували дъщеря й и са ударили шамар на сина й.

Цветанов обясни, че задържането изобщо не е било на територията на детския кът на мола, както заяви жената на Кленовски.

Той допълни, че мъжът е издирван от Интерпол за участие в организирана група за източване на банкови карти. Вътрешният министър обясни, че има данни, че групата е източила около 15 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
21
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Реформите в МВР си текат постоянно. Все по малко се дават униформи. Все по малко хора поемат все повече работа. Все повече нормативни документи се въвеждат. Все по зле става техниката на пожарната и полицията. Да е жива и здрава кризата че иначе грам човек няма да остане там. Всичките напуснали или пенсионирани са от хората по улиците и нито един от скритата администрация. Изобщо от край време рефомата в МВР означава обучаването на хората от министерството да ловят маймуни с трици.
49
1
 
7
 
! Отговори
mav преди 12 години
за 15млн евро.... тоя престъпник мисля спокойно може да докаже пред нашия независим некорумпиран съд, че самия ЦвЦв е дошъл и го е таковал пред децата :) след което е изял едно две.....нааааглост.
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 56 недей да възхваляваш Б.Б и Ц.Ц и те са борчетата на БКП в прехода. Истината е , че България и в 21 век се управлява от наследниците на комунистите
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВР е даже много важно, но не в този вид.Реформа требва тука..така да се каже.
46
0
 
18
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
САЩ са 300 милиона и имат 100 сенатора и 432 депутата.Смятайте на България 7 милиона колко некадърници ни трябват.
45
0
 
8
 
! Отговори
баси логиката преди 12 години
По тази логика и аз ще направя оптимизация на семейният бюджет - как ли ???Ми реших че няма да харча парите който и без това нямам !!!!!
44
3
 
6
 
! Отговори
ЕВАЛЛА, 56... преди 12 години
ОБИЧАМ УМНИТЕ И РАЗУМНИ БЪЛГАРИ!Такива като теб ,ме карат да се гордея ,че съм БЪЛГАРИН!
43
3
 
6
 
! Отговори
Е , НЕМА ДА СТАНЕ... преди 12 години
....*** ,СМОТАНИ.....!Полицията трябва да е силна и безкомпромисна срещу нарушителите на реда и закона!"ЮВЕЛИРНИТЕ И ЧИКИДЖИЙСКИТЕ АКЦИИ"...на МВР ---във "соц-***" , .....не вършат работа на хората!"КОЗАТА СИ САКА ,ПРЪЧ----*** В БЪЛГАРИЯ...ДЪРВО"!!!!...а с тоя *** КЛЕНовски...направо са се държали "мило"-американото ,щяха да го проснат на земята като мокър *** за тия 15-млн...ха,ха,хаааа...!Добре са го заКЛИНили--Кленовски!ЕВАЛЛА!
42
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 32Румъния 22 милиона население 30 000 милиционериБългария 7 милиона население 56 000 милиционериДа, но в Румъния има работещ съд и там такива случаи с условни присъди, пробации и други вратички за пускане на престъпниците няма. Полицаите вечер патрулират по двойки с автомати, полицията е на висота и всички имат респект и уважение към нея. Същото важи и за Румънския съд. Спомняме си как осъдиха за 0 време Чаушеску и жена му и ги разтреляха. Там, когато станаха промените разбунтувалия се народ е нахлул в централата на Секуритатя /ДС/ и са ги изхвърлияли през прозорците! В Румъния комунистите не успяха да създадат силови групировки като при нас: ВИС, Сик и т.н. Защото още при Чаушеску Румъния беше прозападно настроена и влиянието на Москва не беше толкова силно като при нас. Там след като свалиха Чаушеску забраниха на комунистите 5 години да заемат важни постове в държавата. А при нас директорите на предприятия си направиха частни фирми със същата дейност като на предприятието, което ръководеха и източиха предприятията, като имаше куриози, частните им фирми печелеха много, а работниците от държавното предприятие не получаваха с месеци заплати, въпреки че продукцията им се реализираше от частната фирма на директора. Фактически те работеха за директорите си комунисти, сложени от БКП още преди 10.11. 1989г. Това беше целта на прехода: държавните блага да преминат в частни ръце на верни хора на партията, някои от тях станаха олигарси, определящи политиката на страната ни! Всичко до преди 2 год. вървеше по мед и масло според добре замисления план на прехода, до като Бат Бойко не ги изхвърли с гръм и трясък от властта и им спря пладнешкити грабежи! За това сега толкова плюят по ББ и ЦЦ, защото ги сритаха по крадливите ***, не е преувеличено, че самозабравилите се червени капиталисти крадяха и със задните си части, до такава степен бяха алчни за пари и то от бедния отруден народ! За това само Бойко, Цветанов и ГЕРБ, никога повече комунистите от БСП, СДС, ДПС, НДСВ на власт, НИКОГА!
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МВР e vajno za BG
40
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Нека спрат вече спекулациите около излишните средства, които харчело МВР", отсече Цветанов.Какви спекулации?Огромен бюджет срещу нищожна работа.Съкращават бройки на хартия ама бюджет не намаляват.Тоест лъжааааааааааат.Ще ги призная като им съкратят бюджета с 30%.Другото е прах в очите.Ай да съкратим тия дето ги няма та да позалъжем избирателите.
39
6
 
4
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
в тази бройка изобщо не влизат пожарникари и телефонистки,а само полицаи
38
7
 
17
 
! Отговори
2 преди 12 години
Вие *** ли сте или успешно се правите на такива??? МВР не е само полицаите, към тва министерство е пожарна, гражданска защита, тел. 112, паспортна служба и т.н. Администрацията е повече от раздута, но това е друга тема. Реално униформените не са 55 хил. дори изобщо не се доближават до тая цифра. Много сте жалки, неможе да погледнете повече от тъпите си муцуни и като се репчите тук, поне да говорите с факти!
37
6
 
7
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Матриала е слаб....но в МВР-то
36
2
 
15
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
дефакто реалната бройка на клатиташаците няма да намалее
35
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКВО ПОДОЗРИТЕЛНО СЕ ГЛЕДАТ ТИЯ МИЛИЦИОНЕРИ,СИГУРНО СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ДА НЕ ИМ СЕКНЕ ДАЛАВЕРАТА....
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България от 56 000 полицаи- униформени към 17000 - а, останалите какви са?... синове и дъщери на наши хора...да земат некой лев...на държавна службица...
33
2
 
19
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
А ето и малко факти. Брой полицаи на 100 000 души: БЪЛГАРИЯ-481;Финландия-153;Италия-178;Румъния-193;Холандия-211;Полша-242;Унгария-261;Германия-290;Австрия-319;Литва-334;Белгия-360;Латвия-364;Франция-371;Словения-392;Чехия-421;Гърция-454;пп.Когато фактите говорят и боговете мълчат.Реалния брой полицаи е 35 000 души,другите 20/25 000 са чантаджии и хора на "големи"хора.Като ги прибавим и тяхсе получава че в България на 100 000 души има 753 полицая...Бог да пази България.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Министърът на вътрешните работи също така изрази огромната си радост, че благодарение на силната подкрепа, която среща в момента от президентската институция, най-накрая ще бъдат изработени и закони за регламентиране на дейността на Националната разузнавателна служба (НРС) и Националната служба охрана (НСО)."Законите не се коват в президентството а в парламента.Там ГЕРБ имат пълно мнозинство /благодарение на гъзоблизци/ вече 3 г..Къде са им законите?
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОРНОГРАФИЯ ПЪЛНА ...