3000 съкращават от МВР. Ама те са само на хартия

Не харчим излишни средства, това са спекулации, отсече Цветанов
Обновена: 31 яну 2012 16:38 | 31 яну 2012 13:42,
92
3000 съкращават от МВР. Ама те са само на хартия
Снимка: Impact press group

Съкращаването на 3000 щатни бройки от МВР ще бъде гласувано утре по време на заседанието на Министерски съвет, съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Реално намаляване на броя на униформените обаче няма да има, защото съкращенията ще бъдат само на база нормативна уредба, т.е. на база незаети щатни бройки във вътрешното ведомство.

По думите на Цветанов това е част от реформата в МВР.

Той обясни, че от 2009 година насам 6000 души са напуснали системата по собствено желание или са пенсионирани и сега част от тези места ще бъдат закрити и на документи.

Още по темата

Вътрешният министър допълни, че в последната година от управлението на тройната коалиция щатните бройки в МВР са били 63 742, а след утрешното заседание ще станат 55 170.

"Нека спрат вече спекулациите около излишните средства, които харчело МВР", отсече Цветанов.

До няколко месеца се очаква и още една реформа в МВР. Изготвят се промени в Закона за МВР, които да въведат стандарта "абсолютна необходимост" за използване на оръжие от униформените.

Причина за промените са 30-те дела, спечелени в Страсбург от българи за неправомерна употреба на оръжие от полицаи, обясни заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Друг важен акцент от очакваните промени в МВР е създаването главна дирекция "Национална полиция". Тя ще е резултат от сливането на Главните дирекции "Криминална полиция" и "Охранителна полиция".

Министърът на вътрешните работи също така изрази огромната си радост, че благодарение на силната подкрепа, която среща в момента от президентската институция, най-накрая ще бъдат изработени и закони за регламентиране на дейността на Националната разузнавателна служба (НРС) и Националната служба охрана (НСО).

"Недопустимо е в 21 век да нямаме ясни закони за службите", смята Цветанов.

Той допълни още, че по случая със задържането на Стефан Кленовски в столичен мол е започнала проверка.

Цветанов обаче подчерта, че според него няма нарушения.

Припомняме, че Кленовски бе задържан в събота в търговския център на "Цариградско шосе". Жена му Илияна се оплака от полицейско насилие. Тя обвини служителите на СДВР, че са напсували дъщеря й и са ударили шамар на сина й.

Цветанов обясни, че задържането изобщо не е било на територията на детския кът на мола, както заяви жената на Кленовски.

Той допълни, че мъжът е издирван от Интерпол за участие в организирана група за източване на банкови карти. Вътрешният министър обясни, че има данни, че групата е източила около 15 млн. евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
32
 
! Отговори
Лъжливото овчарче преди 12 години
Цецо Лажецо сам си е виновен, че вече никой не вярва на МВР. Цецо лъжеше и продължава да лъже до забрава по кабеларките. И дори, случайно, той да каже някоя истина, пак никой няма да му повярва. Като на Лъжливото овчарче. Дето се казва, Цецо Апартаменто е жертва на собствената си глупост!
9
3
 
24
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
А вижте и това от БЛИЦ: Въвеждат обявяване на благодарност в МВР Признанието върви и с парична награда31 януари 2012, 12:09София, БългарияПрисъедини се към WebClub BlitzМинистърът на вътрешните работи Цветан Цветан и главният секретар на МВР Калин Георгиев смятат да въведат награда за служителите Обявяване на благодарност. Признанието ще върви и с поощрителна парична сума според възможностите на министерствотоАз предлагам и книга за благодарности от потърпевшите към МВР да отворят!
8
2
 
18
 
! Отговори
аватар преди 12 години
Униформената мафия на България и вифаджита мутра главнокомандващ,ура другари затова гората ни остана без овчари !!!!!
7
6
 
23
 
! Отговори
колио преди 12 години
могат спокойно на половина да ги махнат, никой няма да осети тяхната липса, а и за никой не е тайне ЧЕ НАРОДА МРАЗИ ЧЕНГЕТАТА И ТО МНОГО!!!!
6
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ако някой може да им хване спатиите на тия ...с техните гимнастики пък на
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не 3 000 , а 30 000 трябва да бъдат съкратени!
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
80% са внуци на партизани
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо Лъжецо
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе тия мнооо мазни прасенца гледам добре угоени са па и облечени и охилени,а работа не вършат само реват за пари и привилегии...
1
13
 
37
 
! Отговори
пребити българи преди 12 години
3000 съкратени ченгета - 3000 пребити българи по-малко!