Борисов: Доказахме, че сме най-екологичното правителство

Имоти оскъпили спирането на турските вълци
20 апр 2012 21:55,
332
Борисов: Доказахме, че сме най-екологичното правителство
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Отчуждаването на частни имоти е оскъпило до 30 милиона лева изграждането на границата за спирането на вълците и други диви животни от Турция.

Това става ясно от публикуваната стенограма от последното заседание на кабинета. Тогава МС отмени решението си от 20 април миналата година за изграждането на защитна мрежа между България и Турция, за да се ограничи разпространението на шап от южната ни съседка към нашата страна.

Отказът от решението е  надвишаването на първоначално предвидените 15-20 милиона лева за проекта.

Втората причина, която била и по-важната, е екологична. Оказало се, че създаването на подобна граница ще противоречи на редица екологични норми - на пътя на кафяви костенурки, четири вида зайци, птици. Затова и експертите мислили друг вариант, обяснява Симеон Дянков.

Екоминистърът Нона Караджова допълва, че съоръжението ще мине през територията на редица защитени местности и резервати.

“Похарчихме милиони, за да направим тунелчета за вълци, за мечки и сега е важно само какви пътни знаци трябва да се приемат за преминаването на вълци, мечки, костенурки, прилепи. Доказваме, че сме най-екологичното правителство“, не изневери на стила си премиерът Борисов.

През април 2011 г. правителството реши да се изгради 181 км защитна мрежа между България и Турция за превенцията на разпространение на шап и други заразни болести при преминаването на селскостопански и диви животни.

Тогава бяха регистрирани много случаи на заразени селскостопански животни в Странджа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още по темата: Бойко БорисовТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
10
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
... - и страшен беше хайдутин за чорбаджии /***/ и турци... - затуй му пее песента на Ирин Пирин тревата и на Странджа баир гората... - затуй ще води дружина още два три мандата... -пейте *** тез тъжни песни - но млъкни сърце...
155
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Догодина всички животни и гадини (гадове) ще гласуват за ГЕРБ!
154
2
 
11
 
! Отговори
204 преди 12 години
Викаш Тиквата не крадял :)))) Абе изоглавен ми като твоята некрадяща Тиква напусна метренското си битие и *** кат тебе го сложиха да управлява у хазната имаше едни там 10 млрд. резерв му викаха. От тоя резерв към момента си признават, че останали 3 млрд., но и тях искали да опоскат скоро пък и още 2 млрд. заеми щели да теглят. Уж магистрали щели да правят, уж некви други лакардии ама фактите са си факти - резерва го няма, магистралите също. Та викаш не крадял, а? Ами дека са парите тогава?
153
1
 
4
 
! Отговори
92 преди 12 години
SRANJATA SE E DOKOPAL DO OGRIZKITE NA BOIKOVATA DRUJINA
152
0
 
6
 
! Отговори
97 преди 12 години
Странджа - ***, ко пак са те облъчвали в герберастия? Те тоя закон не го ли приеха вече бе? Ау, забравих ми че те герберастчетата по инициатива на Цуци го бламираха. Що ли? :)))
151
11
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Е, какво сега... - да го убием ли Бойко, че не иска да краде... - знаем, че нарушава българските традиции, но традициите не са това, което бяха, както се казваше в една реклама...
150
0
 
12
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
От лафа на седянката са ясни две неща - похарчени са пак милиони и не е направено отново нищо. А накрая за оправдание отново Тиквата изплясква някаква глупост. Иначе сме много екологични. Също като Зимбабве. Скоро четох за тях. Официално се водят страната с най-нисък доход на глава от населението, но иначе са много екологични - не произвеждат нищо, в сел. си стопанство даже и торове не влагат щот нямат. Не че имат и селско стопанство :))). Явно с Тиква начело скоро и ние ще сме тъй - екологични
149
0
 
4
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
Boko ne moje edno izrechenie da formulira pravilno, nie sme mu dali mandat da ni upravlyava.
148
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ех ако можеше цялата държава да му е лична собственост ...
147
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Закон за конфискация на имущество от престъпна дейност. Бат Бойко ще доказва ли откъде му е имуществото?
146
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредно изказване за Гинес ! Срам !
145
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това правителство мисли май повече за животните,отколкото за хората в държавата!Ай сиктир от малоумноци!
144
11
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Усеща се голямо напрежение в позитанските среди... - предстои да се гласува закона за незаконнопридобитото имущество... - горките - няма го и Гоцю да направи вето...А и специализираният съд набира скорост... - червената, токсична кал излиза на повърхността...
143
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
големи подигравки си прави този с народа, такава наглост не бях виждал
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе, кво говориш! Вий сте the best! Най-добрите в класацията!!!!
141
1
 
9
 
! Отговори
до188 преди 12 години
Я питай ТИКВАТА изобщо спи ли?Не виждаш ли на какво е заприличал - смее се като хелуинска ТИКВА!
140
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предизборно подкупват пенсионерите скочи Станишко и . се нахендри на триперясалия Гоцко, който само това чакаше и го зачеса здраво по педерунгелския ***, като си тананикаше: Само дупе дома дошло, само дупе дома дошло! Какво си пееш другарю? запитал все още незадоволения Гей. Ами, една стара партизанска песен с нов текст усмихнал се дяволито Архара и зачепрастил с рога още по-усърдно партийния си другар! Оооооо по-полека, че ще ми обърнеш хастара бе другарю извикал Станишко и забравил за пенсионерите, а те горките чакали, чакали да им каже още нещо по въпроса за пенсиите им, но уви, така и не дочакали, защото още на другия ден двамата секс манияци набързо се оженили, вдигнали голяма сватба и аз бях там, и аз ядох и пих без пари!
139
0
 
10
 
! Отговори
до 188 преди 12 години
Само от първите 3 думи си личи, че си гербер - неграмотен си като ***!
138
0
 
2
 
! Отговори
92 преди 12 години
abe toya strandjata zashto mi se struva 4e v4era se predstavyashe kato SMELO-NEJNO SARCE i da go pitam az kato e raboten den nyama li da dviji
137
0
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
за зайци и мечки еколот но за българския народ еничарски гербер!