Пари за цифровизация няма, категоричен е Дянков

300 млн. не възнамерявам да дам, инати се вицепремиерът
Обновена: 11 юли 2012 16:06 | 11 юли 2012 16:06,
108
Пари за цифровизация няма, категоричен е Дянков
Симеон Дянков не ще да дава пари. Снимка: архив Булфото

В бюджета пари за цифровизацията на ефира няма, обяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

На днешното заседание на Министерския съвет бе приет преработеният План за въвеждане на наземно цифрово телевизионно радиоразпръскване. Българите ще имат възможност да гледат 12 безплатни телевизионни програми от септември 2013 година, когато приключва първият етап на плана.

По думите на Дянков за цифровизацията са необходими около 300 млн. лева за периода от 2-3 години. По негови думи в бюджета на страната няма такива средства. "И не възнамерявам да ги дам", допълни Дянков.

Той обясни, че чака доклад от министъра на транспорта Ивайло Mосковски за това как са станали нещата в другите страни от ЕС. Дянков изрази съмнения, че при тежката икономическа обстановка в евросъюза всички страни членки са отпуснали въпросните средства.

По негови думи страната ни трябва да търси възможна отстрочка от ЕС за преминаването от аналагово към цифрово излъчване.

Дянков обясни още, че технологиите напредват много бързо и не е ясно дали след няколко години изобщо ще има нужда от цифровизация.

От Министерство на транспорта обаче са на друго мнение.

През следващата година ще бъде осигурено финансиране за поетапна цифровизация, обяви на брифинг министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Той подчерта, че цифровизацията ще бъде главно насочена към хора, които не могат да си позволят кабелна телевизия или сателит.

Преди време имаше спорове, че страната ни ще търпи известни наказания за евентуалното забавяне на процедурата, но според ресорния министър до глоби няма да се стигне.

Дянков пък е доста по-скептичен, че срещу България изобщо ще има наказателна процедура за цифровизацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредното доказателство ,че враг 1 на нас българите и нашата родинае този гнусен гербаджийски ***.
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Можело да не се наложи цифровизация??? и-д-и-о-т ли е тоя? Ми айде тогава да си стоим на радиоточки и да пишем на ръка и да смятаме на пръсти, за да не се набутваме с пари, щото не се знае каква нова технология ще се появи! Лелелелелеле, ум не ми побира какви *** управляват БГ
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Парите за цифровизация са заделени от години, нека да кажат къде ги изядоха?!?!
24
1
 
13
 
! Отговори
Карлсон преди 11 години
Като чета коментарите все по-драго ми става да гледам как народа се пробужда и евтините номера на правителството не му минават!
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това да не ти е бащиния, че ти ще ги даваш. Абе вие от ГЕРБ сте много интересни бе. Тиквата - аз ви направих метро, аз давам пенсиите, аз ви строя магистрали... аз... аз....
22
7
 
4
 
! Отговори
bambu4a преди 11 години
стига сте мрънкали и ревали бре, колко от вас гледат през антена, къде е по-добре да се дадат парите - за заплати за хората да си хранят семействата или за търгове за скъпи технологии, които ще се внесат от няколко избрани човека, ако беше казал че ще ги даде тези пари за цифровизация, щяхте да ревнете, чее по-добре да се дадат за друго, вместо да мрънкате - работете тук или в чужбина
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Той подчерта, че цифровизацията ще бъде главно насочена към хора, които не могат да си позволят кабелна телевизия или сателит."Но в същото време могат да си позволят нов телевизор с DVB-T тунер, че да гледат "безплатен" цифров сигнал...Всъщност мрънкащите преди мен дали знаят, че тази "безплатна" инфраструктура всъщност е машина за пари в ръцете на близки до ДПС и ДС структури. Те си уредиха този МОНОПОЛ в последните месеци на Тройната коалиция. Дянков е съвсем прав във случая.
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Статията трябва да се чете така: Окрадохме от бюджета ония 300 милиона за цифровизация и затова сега няма пари! Обаче се намериха 100 милиона за нови служебни коли на управляващите, нали? Ми така е...
19
0
 
7
 
! Отговори
АнТоНиМеН преди 11 години
до Xaxaxа, хаха хаха, освен късовълново, ще развиваме и телепатия - блъсваш си главата в стената, докато ти притъмнее и чакаш да ти дойде сигнала ......хаха хаха
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-лесно се наливат пари в магистрали щото там е лесно да се краде!!!!!!!
17
2
 
15
 
! Отговори
Наблюдателен преди 11 години
Трите презерватива от снимката май са спукани и не вършат никаква работа.
16
4
 
18
 
! Отговори
Xaxaxa преди 11 години
За пореден път правителството доказва колко са прости. "Дянков обясни още, че технологиите напредват много бързо и не е ясно дали след няколко години изобщо ще има нужда от цифровизация.". Простако, да не би за в бъдеще да има тенденции за преминаване на късовълново излъчване на ТВ
15
6
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ-МАФИЯ преди 11 години
Нали ЕС ви нареди бе очилатко най късно до 2013г.да имаме цифрова ТВ в цялата СТРАНА ИЛИ СА ВИ свършили парите от резерва и затова ни налагате новите данъци задължителни ЗО,застраховки на мпс а и на къщите искате ето справката за 3г.ви у-ние;2009=8.6-9милрд.резерв:2012=3милрд.резерв малко под критичния минимум който е 3.5милрд.лв.С ГОЛЯМО НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАМ 2013г.кога това разиспническо-разбойническо у-ние ще отиде на бунището и кой пак ще се нагръби да възстановява оглозганата държава...
14
1
 
12
 
! Отговори
АнТоНиМеН преди 11 години
Та то в цял свят ТВ-то е безплатно, та и тук е така....чакай да забърша снежинките, че с това 3D аналогово излъчване ще ми се изкривят очите.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък искам безплатна цифрова телевизия като в другите държави от ЕС збогом гербави телевизия и без вас ще има.
12
3
 
12
 
! Отговори
АнТоНиМеН преди 11 години
Айде, къш на вампирите наречени кабеларки и други сополковци предлагащи въздух под налагяне. Ще останат само качествените и конкурентни доставчици.А иначе говорим и за много пари в полза родом, стига да се спазарят свободните честоти.
11
4
 
22
 
! Отговори
Кайо преди 11 години
Дянков, а, пари за администрацията имаш?!! Пари за цифровизация и АЕЦ Белене йок!
10
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой си ти бе Дянков та да решаваш вместо нас? Аман от Тиквената Фабрика!
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ми стана ясно всички страни членки отпуснали средства и защо плащаме на немците да имат цифровизация, а ние стоим без цифровизация ?
8
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЪРВИ СИ В АМЕРИКА,ТУК НЕ СИ ЖЕЛАН