Къде е тоя, якият касапин, чуди се Борисов

Премиерът се обърна доста свойски към един от лекарите от "Сарафово"
25 юли 2012 16:25,
544
Къде е тоя, якият касапин, чуди се Борисов
Борисов награждава медиците. Снимка: БТА

“Къде е тоя, якият касапин“, обърна се премиерът Бойко Борисов към един от лекарите, които са участвали в спасяването на пострадалите при атентата на летище “Сарафово“ в Бургас преди седмица.

На днешното заседание на Министерския съвет награди за особени заслуги получиха  д-р Асен Кърджиев от ЦСМП-Бургас, д-р Георги Матев, управител на многопрофилната болница в Бургас, и д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

Наградата е за всички екипи, които са се включили в действията по спасяването на пострадалите.

Думите на премиера видимо смутиха медиците, но предизвикаха радостен смях по лицата на здравния министър Десислава Атанасова, вътрешния министър Цветан Цветанов и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Докато лекарите няколко секунди смутено се чудеха на кого точно говори премиерът, министрите му се радваха на оригиналното обръщение, което е измислил.

Борисов благодари на всички лекари, медицински сестри, санитари, доброволци, на лекарите от ВМА, които, по думите му, са успели за 30 минути да пристигнат на аерогарата и оттам да отпътуват за Бургас, и на тези специалисти, които са били на почивка в това време, но са се включили веднага, след като са разбрали за ситуацията.

"Тези награди са признание от цялото общество, а ние сме оторизирани днес да бъдем посредник между тях и обществото и да ги наградим", коментира премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


544
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
2
 
28
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 11 години
Борисов за сетен път ме убеди , че е най - българския премиер. Той олицетворява нежеланието на огромната част от българското население да се модернизира, образова, дисциплинира и възприеме градски тип поведение. Той е примерът, че без образование, дисциплина и усилия, само с наглост, хитрост, амбиция и късмет в България можеш да станеш всичко: богат бизнесмен,генерал - лейтенант, политик, премиер. Борисов е олицетворението на прехода - всеки *** може да стане всичко.
412
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И "Берлинер Моргенпост" е на мнението, че Бургас бил "най-лесното място за извършване на атака". Вестникът цитира хипотезите, че нападението е можело да бъде предотвратено. Още през януари София е била предупредена от Тел Авив за възможни атаки срещу израелски туристи. А два часа преди взрива българската туроператорска фирма, превозвала израелците, е получила телефонно обаждане със заплаха за бомба.
411
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
toa e tipi4en ''4obanin'' ot Partizanskite vremena
410
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То бива простотия и уличен жаргон, но когато това идва от устата на първия човек в реалната, изпълнителната власт... жална ни майка!!!
409
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙО - *** , СЪС СИГУРНОСТ Е ЗАЧЕНАТ ОТ СЕМЕ НА КОЙОТ И ЕМБРИОН ОТ КОЗА !!!
408
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атентатът срещу израелските туристи в Бургас се вписва перфектно в една смъртоносна схема. София определено е улеснила терористите, а летището в Бургас е "идеалната" цел за терористично нападение, твърди "Ди Пресе".
407
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При всяко отваряне на устата си бълва простащини!
406
4
 
25
 
! Отговори
4/3 преди 11 години
Премиерът,неговото поведение,неговият изказ са огледален образ на обществото ни.
405
2
 
9
 
! Отговори
Гард преди 11 години
четете охранителя, пише и във фейсбук
404
10
 
4
 
! Отговори
4/3 преди 11 години
ИЗКАЗВАНЕТО НА ПРЕМИЕРА СИНТЕЗИРА В ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ПО ТЕМАТА ЛЕКАРИ.
403
2
 
8
 
! Отговори
Гард преди 11 години
Тук има само двама човека, които пишат нещо свястно...ще си лягам...Лека нощ и дано сънувата хубави неща за Вас и България!
402
1
 
24
 
! Отговори
678 преди 11 години
Колкото на по-висок пост е човек, толкова повече му лъсват простотиите. Ако си беше говорил така в кръчмата, на никого нямаше да му направи впечатление. Но когато си политическа фигура.....Eдно е да си ***, друго е да си ***. Абе...шменти капели...
401
2
 
19
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Добре, че не съм го избирал, че да ми е чиста съвестта пред децата ми, които гледам сам!
400
13
 
7
 
! Отговори
2/5 преди 11 години
Икономическата криза беше идеално оправдание за разграбването на страна от Отракднишев и компания,но Борисов ги спря.Е заслужава ли плюене,да,и то голямо,колко милиони останаха извън джобовете на откраднишев,царишев и водоспециалишев,а ние помниме ли 97,категорично не.Изказването нито беше злостно нито обидно за лекарите.Разбира се изказът на един бсп лидер щеше да е помек,като китките му.Все пак си изкарва прехраната с уста.
399
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като лекаря според Праните *** е "як касапин",остава еврейските пациенти да са някакъв *** ! А да видим Боко дали ще си позволи подобни епитети за тях или ще се държи като *** ?
398
1
 
13
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
До 451 жори ***: Благодаря,все още съм жив и здрав,защото не разчитам нито на държавата, нито на многото правителства и премиери след 1989 г,но ме дразни простащината,много ме дразни!И нищо не е преекспонирано!Просто простащитаната,си е простащина...как да бъде преекспонирана...или е такава,или не е...кого всъщност имитира премиера ни?Иска може би да докаже,че бай ***, никога няма да се промени...?А той това, чел ли го е всъщност, доколкото знам не!Ако го прочете,ще се припознае със сигурнос
397
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
значи, които са го избрали тоя тъпия, представете си колко са по-*** от него
396
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо се очудвате , че хора с прякори , като Мутрата,Репата,Картофа,Тиквата,Бичмето,Брадвата,Компиро,***,Слънцето,Говедаро и др.подобни не могат да измислят нещо по-умно ?!
395
10
 
4
 
! Отговори
3/4 преди 11 години
Плюене по лекари,сега по Борисов,плюене по араби после по еврей или обратно,според случая,плюене по американци или руснаци,македонци и гърци,ЕС само е нужна тема и оплюваме всички и всичко -това вече е национален спорт.*** безгрешният народ.Та и Господ понякога греши само не и ние.Е мааи ние гласувахме на изборите,но е удобно да го забравим,все пак не иде да плюеме срещу вятъра,плюнката може да ни залепне за очите.
394
5
 
3
 
! Отговори
ДО 449 преди 11 години
Сложи си очилата ..от нашето котило е..