Вместо да работим да паднат визите за САЩ, губим доверие!

BG правителството не работи за "Набуко", а за "Южен поток", рече Кунева
8 окт 2012 21:47,
208
Вместо да работим да паднат визите за САЩ, губим доверие!
Меглена Кунева Снимка: БТА

“Вместо да работим за отпадане на визите за Съединените щати, ние губим територии на доверие, които бяхме спечелили. Самият факт, че сме дадени за пример, вреди на имиджа на страната ни.” Така председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева коментира пред кореспонденти на чуждестранни медии в България интервюто на британския вътрешен министър Тереза Мей, в което се посочва, че Великобритания обмисля въвеждането на визов контрол за български и румънски граждани.

Кунева подчерта, че България не представлява сериозен емигрантски проблем за Лондон, а в случая става въпрос за “изгубена репутация”.
 
В отговор на въпрос за неосъщественото членство на България в Шенген, Кунева заяви, че е очаквала през мандата на това правителство премиерът Бойко Борисов да доведе докрай разследванията на поръчковите убийства, които са били извършени, докато е бил главен секретар на МВР (2001-2005 г.).

“Преди господин Борисов се оправдаваше, че няма достатъчно власт и все някой му беше виновен, сега когато има цялата власт, защо нищо не последва”, коментира Кунева. Тя определи като голяма грешка изказването на премиера който през 2010 година, в лекция пред фондация “Конрад Аденауер”, обяви: “Ние сега разкриваме поръчкови убийства. Отиват и посочват – в тая ливада има труп. Колегата Цветанов с багер ходи и копае трупове.”

Още по темата
“Един премиер не може да говори по този начин. Шенген не е да теглиш една боя на КПП-то, Шенген е печат за качество, там са страни, които са минали един тест”, посочи Меглена Кунева.
 
Според нея позицията на правителството по отношение кризата между Сирия и Турция е бледа и невзрачна. “Правителството трябва да изрази подкрепа към Турция, която трябва да удържи ситуацията. Нашият национален интерес е да се спре бежанската вълна, преди да е достигнала България”, посочи Кунева. 
 
Тя коментира предстоящото финализиране на преговорите между България и Русия за газопровода “Южен поток”. “България си плаща тръбата и няма да получи никакви такси от транзита на газ”, обобщи договореностите Кунева. Тя изтъкна, че липсва каквато и да е яснота около клаузите по договора.

Кунева беше категорична, че българският интерес по “Южен поток” не е защитен, а страната ни е напът да бъде сериозно обвързана с “Газпром”. “Българското правителство не работи за “Набуко”, а за “Южен поток”, коментира още Кунева, като беше категорична, че отговорността за това е на премиера Бойко Борисов.
 
“АЕЦ “Белене” е проект на ГЕРБ и на БСП”, заяви Меглена Кунева в отговор на въпрос за последното развитие по изграждането на централата. Тя изрази съжаление, че първият в най-новата ни история референдум ще е партийно иницииран. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Визите ще останат поне до влизането на България в еврозоната
177
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изгонете всички пари от България тогава ще видим как ще я карате.
176
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво Набуко, ***, овца? Това е "хор на пленените евреи"от Верди, няма такова нещо като газопровод и евреите добре го знаят, но ви баламосват само за да не подпишете договора за Южен поток, а вие сте овце и блеете! Румънците си прекараха тръбата през територията си и ще бъдат 110 пъти по-добре от нас.А ние ще плащаме с години неустойки заради отказа от Белене и ток няма да имаме и газ, щото вие слугувате на американски измамници, които не им пука за вас! Независими били от Газпром- ква файда?
175
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и тя да е на власт ще родължи с дясната политика - плосък данък (в Германия КОНЦЕРНИТЕ ПЛАЩАТ ГОРНАТА СТАВКА от над 70% и там има пари за заплати и пенсии а тук те се харчат за бентлита, лукспартита и яхти), по-малки отпуски, по-ниски заплати, ГЕНОЦИДА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ
174
2
 
0
 
! Отговори
деди преди 11 години
дединия крив я чака кривуусттаа
173
3
 
7
 
! Отговори
mind twist преди 11 години
Тая чапла само плюе а каква вреда нанесе, мълчи. Кифла!Заради нея внасяме заланчуци и плодове ор Гърция и турция. От нейната банка е теглен кредита за плащшанията по АЕЦ белене по времето на тройно-стомашно-чревното управление. По нейно съгласие (без да бъде изискване) се затваря АЕЦ козлодуй!Инъче и тя като Гей Стани Шеф плюе глупости барем успее да излъже повече хора за изборите.
172
4
 
0
 
! Отговори
........... преди 11 години
Нормално е това да се случва, имайки предвид управляващите и тези(като Кунева), които напират да бъдат такива! За да погледнат на нас с доверие е нужно да ни управляват хора, които се ползват с доверие от европейските институции ! Такива са хората като НАДЕЖДА САНДОЛОВА, трябва на тях да дадем зелена светлина !
171
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vizite za usa ne mogat nikoga da padnat tapa4ko
170
1
 
4
 
! Отговори
ловната дружинка преди 11 години
хайде, че идваме за тебе, Кунева
169
2
 
2
 
! Отговори
rex12 преди 11 години
СДС са най-умни и прозорливи, знаят че 1 и 1 прави 2, а при комунистите и Боко Тиквата явно прави 0. Нулите в политиката трябва най-после да слезнат от власт, те ще слезнат и тогава ще си видят оценката в народния бележник - Слаб 2 и Среден 3. Време е отличниците да управляват правилно тази овехтяла страна прорязана от евтин асфалт и рехав бетон. Кабаиванов направи града си еталон за останалите градове, нека му дадем шанс след 9 месеца.
168
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хайде бягай, че те следва ловната дружинка
167
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От много доверие в УСА и ЕС станахме най-бедни в ЕС и Европа. Тая да си обира парцалите и да се маха от Бг при господарите си. Аз не искам американците да ни вярват, искам да ни оставят на мира - където стъпят харата измират.
166
2
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 11 години
До АНОНИМЕНкак да не е снесла нали благодарение на нейната работа ни затварят постепенно АЕЦ КОЗЛОДУЙ !!!от това по голямо ла**о няма снесено ...
165
3
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 11 години
ТАЗИ ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕ ДА СЕ СКРИЕ НЯГАДЕ С ПРОСТАШКИТЕ СИ ИЗКАЗВАНИЯ И ПАРТИЯТА СИ !!!
164
2
 
3
 
! Отговори
Ваня преди 11 години
не говори глупости,ние децата си ги искаме при нас,не ги одглеждаме да слугуват на американци, германци а да не говорим колко са в Гърция, и от всякъде ги гонят, и подигрват, вместо да направите работни места вие ще ни изпращате децата слуги изпрати си твойти да слугуват а не да крадеш от нашите деца малко ли ти беше това което откраднахте от нас,или ви пречим и искате да управлявате с турци и ***, а като невземате метра неслед дълго ще се напълнем и с азиятци,и всички такива ***
163
2
 
4
 
! Отговори
Боцко преди 11 години
Погледнете само какво я вълнува! Визите за САЩ! Щото като немаме визи за ЕС, голем праз! Това ни е сега най-големия проблем - визите за САЩ! *** кукумявката!И кой е казал, че Набуко е по-добрият за нас проект? Те англичаните от БиПи си обраха чуковете от тая говорилня, щото е много перспективна! Много баби - хаво дете! Това е НаБЪЛбуко! Сигурно като го прекарат през най-размирните райони на Азия, където без стрелба ден не минава, ще ни дойде по-евтин от руския газ? Хаха! Питайте кюрдите! хаха
162
3
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Тази кокошка всеки ден кудкудяка но яйце не снася.
161
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
НИЩОЖЕСТВО...НЕ МОГА ДА ТЕ ПОНАСЯМ ..АЛЧНО И НАГЛО СЪЩЕСТВО
160
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая пък *** къде се слага.
159
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА КРИВАТА УСТА И БАРОЗО И УДРЯ ПЕЧАТА МЕЖДУ КРАКАТА. КУНЧЕ МНОГО СИ ЛЪЖЛИВА ***! ЗАБОГАТЯ ОТ РАЗПРОДАЖБАТА НА БЪЛГАРИЯ- *** *** БАРОЗОВА ВЪРТИШ ОПАШКАТА МЪСТИЙСКА В ЕС. Визите в САЩ ли са ти най-важни? Ти затри ядрената енергетика на БГ, подписа неизгодни за БГ клаузи за присъединяването към ЕС, от които народа реве в момента. Не виждаш ли че пенсионери, лекари, учители, доценти и професори взимат смешни пари и са обречени на мизерия. Не виждаш ли, че ДДС на лекарства е най-високо в ЕС, че цените на фона на доходите са космически. Бива политически цинизъм, но Вашия край няма, другарко Пръмова! Всички трябва стари муцуни трябва да изчезнете , от 1944 до 2012 г.