Предишните купували "на калпак откъдето и каквото дадат"

Борисов: Рано или късно България трябва да подмени изтребителите си
551
Предишните купували "на калпак откъдето и каквото дадат"
Снимка: БТА-архив

Няма да купуваме като предишните "на калпак откъдето и каквото дадат“, заяви премиерът Бойко Борисов пред министрите при обсъжданията на доклада, свързан с покупка на многоцелеви самолет.

В сряда Министерският съвет даде мандат на министъра на отбраната за преговори с държави, които могат да осигурят самолета. До 1 март догодина Аню Ангелов трябва да представи доклад във връзка с реализацията на проект, свързан с придобиването му, става ясно от стенограмата на правителственото заседание в сряда.

Премиерът Бойко Борисов аргументира решението.

„Изрично тук трябва да се каже, че даваме мандат, за да може министър Ангелов, когато някога, не случайно не е посочена нито сума, нито срок, изрично го подчертавам, но рано или късно България трябва да подмени своите изтребители или бойни самолети. И не тогава, като предишните да тръгнат и да купуват на калпак откъдето и каквото дадат, а да може тогава правителството, което и да е то, да има и да вземе информирано решение. До тогава да знае къде, колко, как, защо, разлики и всичко останало“, казва Борисов.

Още по темата

Той добавя, че с това решение Министерският съвет не отпуска пари и не посочва срок, а дава  мандат на отбранителното министерство за преговори и за да имат управляващите  информация по въпроса.

След заседанието Ангелов съобщи пред журналисти, че ще се преговаря с Германия, САЩ, Португалия, Италия, Израел, Швеция и други, а до началото на март 2013-а трябва да докладва на кабинета за резултатите от преговорите.

Финалното решение за закупуване на изтребителите ще бъде на Народното събрание, защото всички договори за над 100 милиона лева се одобряват от депутатите. На критиките, че това се прави в края на мандата, министърът отговори с думите, че става въпрос не за сделка, а за многогодишен договор и че предстои следващ мандат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


551
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
466
0
 
1
 
! Отговори
FBI преди 11 години
a ti otkade nakade ima6 Hotel na moreto , mai ot narkotici
465
1
 
0
 
! Отговори
Mаузер преди 11 години
До Анонимен пр. 1 ден;Те плюс РАЗБОЙНИЦИТЕ от БКП.Едно време бяха против частните и богатите, защото бяха въшкари.Сега те са чорбаджиите.
464
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Те са наша гадост; Кои са тяхните дядовци борци за комунизма преди ДЕВЕТИ.Това е най-долната прослойка на обществото.Митю Ганев-разбойник от хасковско, Стою чочоолу-неграмотен овчар и конекрадец, убил 161човека/по официални дани/след ДЕВЕТИ, Коста Янков и Марко Фридман- взривили църквата Св. Неделя, Ат. Премянов- главореза и Тод. Грудов с бандата синападат трудовашко поделение обират парите ,убиват командира кап. Багрянов разпорват мукорема ачервата му ги опъват по оградата.
463
0
 
5
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ЯКА КОРУПЦИЯ..." - Ангелов ... ще се преговаря с Германия, САЩ, Португалия, Италия, Израел, Швеция и други..."АБЕ БОКО, АБЕ АНЬО...,- КОЕ ОТ ТЕЗИ ПРАВИТЕЛСТВО ПРОИЗВЕЖДА САМОЛЕТИ...? НИТО ЕДНО...НО ВСЯКО ОТ ТЯХ ЩЕ ПРАТИ "ЯКИ КОМИСИОННИ", ЗА ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ НЕНУЖНИЯ МУ СКРАБ...- ЕДИНСТВЕНО САЩ ИМАТ ПРОГРАМИ ЗА... БЕЗВЪЗМЕЗДНО, ПОВТАРЯМ, БЕЗВЪЗМЕЗДНО ДАВАНЕ НА САМОЛЕТИ НА ПРИЯТЕЛСКИ ДЪРЖАВИ...- ПО ТЕЗИ ПРОГРАМИ ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ ПОЛУЧИХА СТОТИЦИ САМОЛЕТИ ЗА МИЛИАРДИ...
462
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един съвет, и от руснаците поискайте оферта! Единственото което правят добре са бойни самолети.
461
1
 
3
 
! Отговори
Георгиев преди 11 години
До 517 - Кеф, брато!!! Знам, че това, което си написал не е вярно, но е кеф да се чете. Напиши още нещо. Ще го прочета с удоволствие.
460
1
 
4
 
! Отговори
Петков преди 11 години
До abc-513 - Това, което си написал го чета за стотен път. Няколко пъти ти задавам един и същ въпрос, но не получавам отговор. Моля те отговори ме на следните въпроси:1. Как се казва бащата на Лиляна Павлова?2. Как се казва бащата на Диана Ковачева?3. Как се казва съпругът на Диана Ковачева?Задавам ти тия въпроси защото искам да знам кои са тия хора.
459
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бб, ДАЖЕ ВЕЧЕ НЕ И С ГЛАВНИ БУКВИ- ПОВЯРВАЛ СИ,ЧЕ Е ЛАЧЕНА ОБУВКА
458
0
 
7
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
Коментара ми от пост-519 се отнася за :та са наша гордост-517IQ-146ВасилевСтранджатаИ куп падмали и наакали се гербери през идващите избори на новата 2013г.Да изринем герберските нах***ници и ги хвърлиме у ИСКЪРО.
457
1
 
5
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
Не мога да не сдържа за да ти отговоря .За точно такива като теб ,твоя патрон Б.Б. се оглежда на всяко кръстовище.Прави го най-малкото министър.Като гледам ,Ти си много продуктивен и си направо за Герберския кокошарник/МС/.Остави си тел.номер или мейл за да те предложа на н-к кабинета в МС Румяна Бъчварова.
456
0
 
6
 
! Отговори
517 преди 11 години
Трябва да продължиш списъка14.ББ-син на служител от ,СГУ на МВР,сикаджия,свързан с маджо и пашата,лична охрана живкова15.ЦЦ-от 87г щатен сътрудник на 7 гл.у-ние на ДС16-Цачева-член на БКП и партиен секретар17.Вежди-мултак и пръв приятел на И.Павлов18.Сталинка и хиляди знайни и незнайни фурнаджийски лопати
455
4
 
15
 
! Отговори
нн преди 11 години
Рано или късно България трябва да подмени не само самолетите, но и ББ
454
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В следващите 50 г. ти ще си виновен за всичко,ама кой да ти каже.Много боли като паднеш от високо-сам ще разбереш!
453
2
 
18
 
! Отговори
abc преди 11 години
Скивай сега , какво става тука :1.Бойко Борисов - комунист, майор от УБО , и син на полковник от МВР.2.Цветан Цветанов СТАРШИНА от ДС ! Син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.3.Цецка Цачева партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.4.Николай Младенов комсомолски секретар , племенник на Пешо Танкиста , и син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.7.Симеон Дянков комунистическо синче ; стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Бай Тошо в Партизанският отряд Чавдар !10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...13. Дедо Аню Ангелов Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като Социалисти !
452
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко е несправедливо...заради един *** - страда целия български народец!
451
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Компира е лицето на партията, ЦвЪ-то е сивия кардинал.
450
6
 
2
 
! Отговори
верно , е 509.... преди 11 години
...ама тиквата си ти !
449
1
 
7
 
! Отговори
печеливш преди 11 години
Ще спечели прас,най много филия с мас.
448
14
 
5
 
! Отговори
Мечо преди 11 години
ЧЕРВЕНИТЕ МАКАЦИ ПОДСКАЧАТ НА РОЯЦИСТРАШНО ГИ Е ЯД ЧЕ БОРИСОВ ЩЕ СПЕЧЕЛИНОВ МАНДАТ
447
4
 
14
 
! Отговори
LoL преди 11 години
Мистер Бойко, никой даже не те забелязва вече..свършен си, бегай у лево, дет ти е мястото и не се прави на демократ