Предишните купували "на калпак откъдето и каквото дадат"

Борисов: Рано или късно България трябва да подмени изтребителите си
551
Предишните купували "на калпак откъдето и каквото дадат"
Снимка: БТА-архив

Няма да купуваме като предишните "на калпак откъдето и каквото дадат“, заяви премиерът Бойко Борисов пред министрите при обсъжданията на доклада, свързан с покупка на многоцелеви самолет.

В сряда Министерският съвет даде мандат на министъра на отбраната за преговори с държави, които могат да осигурят самолета. До 1 март догодина Аню Ангелов трябва да представи доклад във връзка с реализацията на проект, свързан с придобиването му, става ясно от стенограмата на правителственото заседание в сряда.

Премиерът Бойко Борисов аргументира решението.

„Изрично тук трябва да се каже, че даваме мандат, за да може министър Ангелов, когато някога, не случайно не е посочена нито сума, нито срок, изрично го подчертавам, но рано или късно България трябва да подмени своите изтребители или бойни самолети. И не тогава, като предишните да тръгнат и да купуват на калпак откъдето и каквото дадат, а да може тогава правителството, което и да е то, да има и да вземе информирано решение. До тогава да знае къде, колко, как, защо, разлики и всичко останало“, казва Борисов.

Още по темата

Той добавя, че с това решение Министерският съвет не отпуска пари и не посочва срок, а дава  мандат на отбранителното министерство за преговори и за да имат управляващите  информация по въпроса.

След заседанието Ангелов съобщи пред журналисти, че ще се преговаря с Германия, САЩ, Португалия, Италия, Израел, Швеция и други, а до началото на март 2013-а трябва да докладва на кабинета за резултатите от преговорите.

Финалното решение за закупуване на изтребителите ще бъде на Народното събрание, защото всички договори за над 100 милиона лева се одобряват от депутатите. На критиките, че това се прави в края на мандата, министърът отговори с думите, че става въпрос не за сделка, а за многогодишен договор и че предстои следващ мандат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


551
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
446
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дебел врат , охранител , мулти милионер, олигарх- запазена марка, българска !
445
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя е кръстоска между глиган и гибон ...))))))))
444
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Луд умора нЕма - само се поти!
443
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много си НАКОКЪРЖЕН бре рапоне дебел!?
442
2
 
5
 
! Отговори
Стоянов преди 11 години
До БАЧКАТОРАми да де европейското редуцира България до шест милиона, и целта е да европеизират и Русия ,та от 117 милиона руси да останат 17 или по-малко.
441
2
 
8
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Охоо гледам тука "европейците" сте оправили" 6-милионната вече България и сега оправяте Русия. Тикви, китаеца се е пробвал вече веднъж срещу руснаците и жълтия му *** е бил бит и *** доста грозно. Давам ви жокер -пишете в гугълчето остров Дамански и четете, че не мога да ограмотявам всеки евроглупак. Между другото не съм комунист ни болшевик, болшевизма това е еврейска идеология, а аз имам крайно отрицателно мнение за тази нация.
440
1
 
1
 
! Отговори
НАЛИ ЗНАЕТЕ .... преди 11 години
...ЗА ПОСЛЕДНОТО ЖЕЛАНИЕ НА ЧЕШКИЯ ПРЕЗИДЕНТ -ДУБЧЕК...???А , то било:"Китайците да окупират Чехия и Прага".Всички изумени го попитали ,.."защо".А Дубчек отговорил:"Защото и на идване и на връщане ....ще минат през Москва!"
439
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПИЧ, ..ИЧКА ТИ МАЙЧИНА И ЕДИН ДЕБЕЛ...В ЗУРЛАТА.
438
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
483Огромен китай ли ? Я пак?
437
3
 
4
 
! Отговори
Пич преди 11 години
Борисов, открий Белене,Скравена ,Ловеч и ги нахакай тези на чело с АЛАБАША,там им е мястото.
436
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да затворят герберите в някое американско училише по време на поредната им визита,лудите там си знаят работата
435
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скрийте този ***! Какво сте ги заредували с Аню - ***?!
434
4
 
7
 
! Отговори
ub tikvo преди 11 години
Боко налъма.
433
2
 
7
 
! Отговори
Абв преди 11 години
Сибир само Сибир за за тези хрантутковци . серГей знае пътя той ще ви заведе. В БГ ще стане бързо има магистрали ,натам с гумените ботуши. Хайде с здраве.
432
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва ни Хитлер във връзка с чифутското управление.От там нататък нещата ще се оправят от самосебе си.
431
3
 
9
 
! Отговори
две в едно преди 11 години
Това на снимката Тиква ли е или ***?
430
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баш комуниста боко му е хванал цаката.С оплюване на бившите авери печели гласове сред бившия и настоящ *** на земята,сред нискочелите,безмозъчни дебеловратци.Но всичко си има край на тоя свят.За добро или за лошо никой не е безсмъртен.
429
4
 
6
 
! Отговори
Мустака преди 11 години
Трябва ни ПИНОЧЕТ ,да ги събере тези мръсни спинозни на чело с АЛАБАША гейчо на някой стадион, Не с калашников а с пушки помпи ще е по добре.
428
4
 
2
 
! Отговори
бцд преди 11 години
За дядото афганско наказание - заравяне до кръста в земята и пребиване с камъни
427
6
 
2
 
! Отговори
за 477..... преди 11 години
....охоооо...колко пъти вече съм се кефил , като пукне некоя ***....ха,х а,хааааа...ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ СЕ НАПИХ...КАТО ПУКНА ПРАВЕШКИЯ ***...!НЕМА БЕЗСМЪРТНИ ***......КОЛКОТО И ДА ГИ БАЛСАМИРАТ ,КАТО ЕГИПЕТСКИ ФАРАОНИ!*** .....НЕ ПОДЛЕЖИ НА БАЛСАМИРАНЕ!