Предишните купували "на калпак откъдето и каквото дадат"

Борисов: Рано или късно България трябва да подмени изтребителите си
551
Предишните купували "на калпак откъдето и каквото дадат"
Снимка: БТА-архив

Няма да купуваме като предишните "на калпак откъдето и каквото дадат“, заяви премиерът Бойко Борисов пред министрите при обсъжданията на доклада, свързан с покупка на многоцелеви самолет.

В сряда Министерският съвет даде мандат на министъра на отбраната за преговори с държави, които могат да осигурят самолета. До 1 март догодина Аню Ангелов трябва да представи доклад във връзка с реализацията на проект, свързан с придобиването му, става ясно от стенограмата на правителственото заседание в сряда.

Премиерът Бойко Борисов аргументира решението.

„Изрично тук трябва да се каже, че даваме мандат, за да може министър Ангелов, когато някога, не случайно не е посочена нито сума, нито срок, изрично го подчертавам, но рано или късно България трябва да подмени своите изтребители или бойни самолети. И не тогава, като предишните да тръгнат и да купуват на калпак откъдето и каквото дадат, а да може тогава правителството, което и да е то, да има и да вземе информирано решение. До тогава да знае къде, колко, как, защо, разлики и всичко останало“, казва Борисов.

Още по темата

Той добавя, че с това решение Министерският съвет не отпуска пари и не посочва срок, а дава  мандат на отбранителното министерство за преговори и за да имат управляващите  информация по въпроса.

След заседанието Ангелов съобщи пред журналисти, че ще се преговаря с Германия, САЩ, Португалия, Италия, Израел, Швеция и други, а до началото на март 2013-а трябва да докладва на кабинета за резултатите от преговорите.

Финалното решение за закупуване на изтребителите ще бъде на Народното събрание, защото всички договори за над 100 милиона лева се одобряват от депутатите. На критиките, че това се прави в края на мандата, министърът отговори с думите, че става въпрос не за сделка, а за многогодишен договор и че предстои следващ мандат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


551
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
406
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господин борисов какво ще кажете за идеята ми да не губим така ценното време с предишните а да го използваме за сегашните ?
405
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 461Турция няма ф-35 и едва ли в близките 10-ина години ще има
404
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За сделката със самолетите-докато нашата Тиква купува 30 годишни бараки за 400 милиона(със добра комисионна за него),турците вече разполагат със десетки F35,които могат да си правят кръгчета около нашите бъдещи F16. Какъв е смисъла от това старо желязо,щом не е адекватно за защита от съседите ни??
403
11
 
5
 
! Отговори
EU citizen преди 11 години
Дания, Холандия и Норвегия ползват тези Ф-16, включително и в Афганистан и Либия. Пакистан си купува точно такива, имайки пред вид, че срещу него е Индия, въоръжена с последните руски Су-30 МКИ, а вие се намерихте много разбиращи, да ми хвалите 30-35 годишните ни МиГове...
402
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък въобще не виждам смисъл да се харчат пари за изтребители, некакви луди военни да си играят на война за наша сметка - НЕ МЕРСИ
401
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛНА МУТРО,НАРОДА ТИ МИЗЕРУВА,А ТИ ДАВАШ МИЛИАРДИ ЗА ЗА ТРОШКИ 3 РЪКА ДА ПЪЛНИШ ГУШИТЕ ЗА ЦИОНИСТКИТЕ ТИ ГОСПОДАРИ В САЩ
400
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МиГ 29 също са 30-годишни, обаче и немодернизирани. Нищо не става от тях освен да ги юркат по авиошоутата. Искам да ми покажете летец, който ще ми каже, че МиГ 29 в нашенски вариант става повече от хмодернизиран холандски Ф-16.
399
0
 
0
 
! Отговори
СИГАНИН преди 11 години
Сишкото е гладно нема ново нема старо!
398
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аню Ангелов е див шашав кашик и разбира от авиация колкото пожарникар от маркуч. Никой не се допитва до летците, но всички са категорични че МИГ 29 са най-добрите. В завод 20 е пълно с двигатели. Ние ще купуваме 30 годишни F16 и ще се радваме на далаверите на ББ и АА. Защо са ни самолети като приемат по 5 курсанта и то от тях 2 девойки? За АЕЦ няма пари, пък за самолети за скраб има. Далаверата при АЕЦ е дългосрочна и неизвестна, а при хвърчилата светкавична и до края на мандато...
397
7
 
4
 
! Отговори
Иванчо до 415 преди 11 години
А бе хомо серГей сигурно ти е лявото другар4е и заедно си лягате,а ли4но мен *** като теб не ме притесняват но не ги искам във властта анадъмо гейчо и гледай да не те срещна някои път и да ти покажа кон боб яде ли скрий се на позитано 20 и не си показвай хомо левашката физиономия ние мъжете от БГ нямаме нужда от геийове и леваци във властта,разбрали пиклооооо...
396
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боко мачка комунистите и ги разбива! Най-великия антикуманиз! Да живей!
395
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абсолютно вярно,трябва да подменим изтребителите си,иначе за предишните управляващи,със сигурност щяха да фалират държавата,като си помисля за станишевите корвети и догановия хонорар от цанков камък,фалита беше сигурен
394
0
 
14
 
! Отговори
Азът преди 11 години
Тоя знае ли, че имахме над 300 бойни самолета и нашите ВВС, всяваха респект на Балканите. Нарязаха за скраб, едни от най - модерните изтребители, за да може сега да купят някакви си 8 негодни ***. И ББ ли ще се качи на тях? Такива самовлюбени некъдърници съсипаха една средно развита и подредена държава в интерес на чуждите монополи и задоволяване на собственото си его.
393
0
 
11
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
До STARBUCKS-USAПсихопати стрелят в училища... нормално...
392
1
 
15
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Изтребителите са заради войната с Иран и Сирия. Заради тази война Турция се отказа да строи АЕЦ до Резово, защото самолетите-цистерни на НАТО ще са базират край Бургас. Тежко ни, ако не се смени правителството с някое по отговорно. ББ заради едно потупване по рамото ни хвърли на кучетата.
391
2
 
19
 
! Отговори
На Тиквуна преди 11 години
Сняг се сипе на парцали,Боко цвъка магистрали,народа беден, гладен, ***,издигна го на този пост.Пожарникар неук, ченге,кожите ни той дере,със Дянков все се оправдава,пари на хората не дава.За него има само бизнесмени,нагли, ухилени, засмени,себе си изтъква все,герберското диво псе.Малко време му остана, да е.а неговата мама.
390
2
 
14
 
! Отговори
Ердоган преди 11 години
Kато сте си избрали за премиер елементарен шоумен, а не политик скоро ще станете турска провинция. *** сте били и ще бъдете.
389
17
 
6
 
! Отговори
оптимист преди 11 години
Браво Б.Б. дръж здраво и да остане плоския данък . Успех на ГЕРБ. Врагът е злобен значи сте на прав път.
388
2
 
13
 
! Отговори
ДалайМама преди 11 години
Весели Празници на всички от форума :)Относно статията, мисля, че Бойко го вълнува само поредната комисионна, която ще лапне. Жалка картинка !!!
387
13
 
5
 
! Отговори
След края на света преди 11 години
Бочка,ремонтирай летящата чиния на Бузлуджа,че е време червените човечета да си ходят.