Предишните купували "на калпак откъдето и каквото дадат"

Борисов: Рано или късно България трябва да подмени изтребителите си
551
Предишните купували "на калпак откъдето и каквото дадат"
Снимка: БТА-архив

Няма да купуваме като предишните "на калпак откъдето и каквото дадат“, заяви премиерът Бойко Борисов пред министрите при обсъжданията на доклада, свързан с покупка на многоцелеви самолет.

В сряда Министерският съвет даде мандат на министъра на отбраната за преговори с държави, които могат да осигурят самолета. До 1 март догодина Аню Ангелов трябва да представи доклад във връзка с реализацията на проект, свързан с придобиването му, става ясно от стенограмата на правителственото заседание в сряда.

Премиерът Бойко Борисов аргументира решението.

„Изрично тук трябва да се каже, че даваме мандат, за да може министър Ангелов, когато някога, не случайно не е посочена нито сума, нито срок, изрично го подчертавам, но рано или късно България трябва да подмени своите изтребители или бойни самолети. И не тогава, като предишните да тръгнат и да купуват на калпак откъдето и каквото дадат, а да може тогава правителството, което и да е то, да има и да вземе информирано решение. До тогава да знае къде, колко, как, защо, разлики и всичко останало“, казва Борисов.

Още по темата

Той добавя, че с това решение Министерският съвет не отпуска пари и не посочва срок, а дава  мандат на отбранителното министерство за преговори и за да имат управляващите  информация по въпроса.

След заседанието Ангелов съобщи пред журналисти, че ще се преговаря с Германия, САЩ, Португалия, Италия, Израел, Швеция и други, а до началото на март 2013-а трябва да докладва на кабинета за резултатите от преговорите.

Финалното решение за закупуване на изтребителите ще бъде на Народното събрание, защото всички договори за над 100 милиона лева се одобряват от депутатите. На критиките, че това се прави в края на мандата, министърът отговори с думите, че става въпрос не за сделка, а за многогодишен договор и че предстои следващ мандат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


551
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
426
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da
425
3
 
2
 
! Отговори
бг-гражданин преди 11 години
НЯКОИ ХОРА В РУСИЯ ,НЕ СА РАЗБРАЛИ ,ЧЕ ОТ ДРУГАТА СТРАНА НА ГРАНИЦАТА ИМ ,СТОИ ОГРОМЕН И ПРЕНАСЕЛЕН КИТАЙ!ТРЪГНАТ ЛИ ДА ТЪРСЯТ ,ЖИЗНЕНО ПРОСТРАНСТВО ....БОГ ДА ПРОСТИ РУСИЯ!!!А....това време ,наближава....
424
1
 
6
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
До 477 пост.В момента който ти прочетох коментара си налях една чаша -мерло от Хисаря и си го пожелах същото.Нека ДЯДО КОЛЕДА си го вземе с чувала и ни дари и спаси с неговото отсъствие/присъствие.Бог да пази България.Нека си пожелаем мили хора :весели празници доколкото можем и да се поздравим с чаша вино .
423
4
 
1
 
! Отговори
EU citizen преди 11 години
Някои хора още не са разбрали, че Русия е от другата страна на барикадата и славянството ще го бъде по европейски, а не по азиатски модел.
422
4
 
0
 
! Отговори
Дядото преди 11 години
За тия нагли комунисти само ПИНОЧЕТ. Бойко събериги на някой стадион и ни даи ловни пушки,така ще се отървем завинаги от тях.
421
7
 
1
 
! Отговори
СПЛД преди 11 години
Бат Боко в мутра и комунист... но той е нашия чпвек и ний матриал и той толкова си можем...д авървим напред.. това правителство заслужава втори шанс...
420
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай ги Бойко!!! Браво, с тия кучета така трябва!!!
419
3
 
9
 
! Отговори
От 476 преди 11 години
Страшно ще се изкефя в момента, в който видя същата снимка с траурна лентичка в единия ъгъл. Знам мнозина ще кажат, че не е добре да желаеш и да се радваш на чуждото нещастие. Но вижте го този негодник, как се кефи на геноцида, който провежда на собствения си народ. За мен лично това е един хуманоид, но в никакъв случай не може да се нарече човек. Това е ***, срам за българския народ.
418
2
 
14
 
! Отговори
За тиквата преди 11 години
Тоя *** от Банкя ръси само глупости. Писна ми, ама много ми писна вече от тъпанара. То вече не минава и един ден в нашата тикволандия, без да прочетем поредната "мъдрост" от премиера. И най-умния човек има моменти в които се изчерпва, няма какво ново да каже и просто замълчава. Тоя *** непрекъснато ръси някакви свои глупости и вечно ни поучава, сякаш ние сме ***. Цялата му "политика" до момента е един голям провал и фарс.
417
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво ще изтребваме с тия изтребители.Народът си отива лека полека и без изтребители.
416
3
 
16
 
! Отговори
Друг преди 11 години
Друг мандат няма да има,ще има затвор за престъпниците от герб.Цацаров лично ще вкара бойко крадливото и цецо *** в затвора.Аню да внимава с летящите щайги ,че......
415
2
 
7
 
! Отговори
ДО 54321 преди 11 години
НЕ, НЕ Е БАЛЪК, ПРОСТО ТОВА МУ Е РАБОТАТА.
414
1
 
5
 
! Отговори
54321 преди 11 години
Този който е отразил минус в долният коментар е абсолютен БАЛЪК!!!такива като тези умници със право си заслужават мизерията в която живеят..
413
2
 
15
 
! Отговори
сгс преди 11 години
Тоя не разбра ли че вече няма кой да му се хваща на приказките?Всичко което говори е с цел да замаже и прикрие договорки с предишната власт,всичко е един театър.
412
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На критиките, че това се прави в края на мандата, министърът отговори с думите, че става въпрос не за сделка, а за многогодишен договор и че предстои следващ мандатКАКЪВ СЛЕДВАЩ МАНДАТ- НА ГЕРБ ? АБСУРД !
411
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯКОЙ ЩЕ МИ ОБЯСНИ ЛИ ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ХАРЧАТ НАРОДНИТЕ ПАРИ ЗА НЕЩО, КОЕТО НАТО Е ДЛЪЖНА ДА НИ ОСИГУРИ? ИЛИ САЩ САМО ЩЕ ПОЛЗВА БЕЗ ДА ПЛАЩА ? НА ТЯХ ИМ ТРЯБВАТ ИЗТРЕБИТЕЛИ- ДА СИ ГИ КУПЯТ !
410
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПРЕДИШНИТЕ КУПУВАЛИ НА КАЛПАК, ТИЯ КУПУВАТ НА ***- 30 ГОДИШНИ ИЗТРЕБИТЕЛИ. ВСИЧКАТА МАРА ВТАСАЛА, САМО ИЗТРЕБИЛИТЕ НИ ЛИПСВАХА. И ДОКОГА ПРЕДИШНИТЕ? ТИЯ СЛЕД ШЕСТ МЕСЕЦА И ТЕ ЩЕ СА "ПРЕДИШНИТЕ" ? ТОЯ НОМЕР ВЕЧЕ НЕ ВЪРВИ !!!!!!!!!
409
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде някой да ми обясни за какво са ни тези изтребители? Та ние почти нямаме армия!
408
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 465Я пък тоя руски самолети :))) ти в ред ли си ?що не си купиш руска кола ?
407
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В сделката има много геополитика. Ние сме в основата на славянската култура. Русия е държава благодарение на България. Самолетите трябва да са руски. Иначе предаваме себе си и делото на Цар Борис I , Цар Калоян , Отец Паисий. Да гледаме малко по-далеч от носа си.