Предишните купували "на калпак откъдето и каквото дадат"

Борисов: Рано или късно България трябва да подмени изтребителите си
551
Предишните купували "на калпак откъдето и каквото дадат"
Снимка: БТА-архив

Няма да купуваме като предишните "на калпак откъдето и каквото дадат“, заяви премиерът Бойко Борисов пред министрите при обсъжданията на доклада, свързан с покупка на многоцелеви самолет.

В сряда Министерският съвет даде мандат на министъра на отбраната за преговори с държави, които могат да осигурят самолета. До 1 март догодина Аню Ангелов трябва да представи доклад във връзка с реализацията на проект, свързан с придобиването му, става ясно от стенограмата на правителственото заседание в сряда.

Премиерът Бойко Борисов аргументира решението.

„Изрично тук трябва да се каже, че даваме мандат, за да може министър Ангелов, когато някога, не случайно не е посочена нито сума, нито срок, изрично го подчертавам, но рано или късно България трябва да подмени своите изтребители или бойни самолети. И не тогава, като предишните да тръгнат и да купуват на калпак откъдето и каквото дадат, а да може тогава правителството, което и да е то, да има и да вземе информирано решение. До тогава да знае къде, колко, как, защо, разлики и всичко останало“, казва Борисов.

Още по темата

Той добавя, че с това решение Министерският съвет не отпуска пари и не посочва срок, а дава  мандат на отбранителното министерство за преговори и за да имат управляващите  информация по въпроса.

След заседанието Ангелов съобщи пред журналисти, че ще се преговаря с Германия, САЩ, Португалия, Италия, Израел, Швеция и други, а до началото на март 2013-а трябва да докладва на кабинета за резултатите от преговорите.

Финалното решение за закупуване на изтребителите ще бъде на Народното събрание, защото всички договори за над 100 милиона лева се одобряват от депутатите. На критиките, че това се прави в края на мандата, министърът отговори с думите, че става въпрос не за сделка, а за многогодишен договор и че предстои следващ мандат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


551
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
1
 
19
 
! Отговори
До Днес.бг преди 11 години
Аре да не ни разваляте празниците със снимки и изказвания на мутри и екс-наркодилъри !
385
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как ве излъга европа не е истина 23 години даде 2 години от 2007 до 2009 година некви пари напазариха си всичко хубаво от България *** се размножиха и сега глад а *** пари нямат да върна за 23 години помощи .но пък инвистирахте в ***
384
0
 
1
 
! Отговори
до 436 преди 11 години
Самото име подсказва предназначението му бе.
383
0
 
8
 
! Отговори
Дон Кольо преди 11 години
А на нас за какво са ни изтребители?
382
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Бомбастик Глупаците пишат без да са чели статията,или сте заслепени от омраза и нищо не виждате безбожници нещастни.
381
2
 
3
 
! Отговори
до 432 преди 11 години
Ти от доносници какво очакваш.Те това са правили цял живот,плюели и клеветили са за пари.
380
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Мръднала му е чивият Ако си прав нека господ да ти помага,ако ли не смятай ,че децата плащат греховете на хора които лъжат и клеветят.Ако сте безбожници клеветете на воля.
379
1
 
3
 
! Отговори
Бомбастик преди 11 години
Ха на бас,че няма да са Миг-ове
378
3
 
17
 
! Отговори
неуспешна терапия преди 11 години
Всъщност пожарникарят тормози цялата нация с един свой тежък психологически проблем. Той преследва миналото си, мрази себе си в миналото, било като дете, лишено от любов, (затова насъсква срещу майките с малките деца), било като мутра, било като комунист, било като монархист. Било поради факта, че е искал да работи в ДС, но там не са го приели поради липса на лични качества. Ако се вгледате внимателно ще разберете, че той атакува най-ожесточено именно своите сенки от миналото. Но България не е клиника. И ние гражданите не сме криви за неговото собствено мрачно минало, нито за неговата настояща параноя, нито за неговата неуспешна терапия!
377
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До самолет с перки?Само прости столетници пишат лъжи за Бойко,няма ли най накрая и един умен и честен човек да напише нещо срещу него.Бати простите и лъжливи хора.
376
4
 
18
 
! Отговори
само една секунда преди 11 години
Ако слушате само една секунда някое интервю на пожарникаря, ще загубите повече мозъчни клетки, отколкото ако си удряте в продължение на един час главата с чук!
375
4
 
23
 
! Отговори
държавна тайна? преди 11 години
Това, че пожарникарят е ***, само слух ли е, или е държавна тайна?
374
1
 
17
 
! Отговори
самолет с перки? преди 11 години
Това, че пожарникарят е изперкал, означава ли, че той може да кара самолет с перки?
373
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко е ясно и за Бойко и за Бойковица.Въпросът е ще се допусне ли отново фалшификация на изборите и ще допуснем ли да беснеят още един мандат на главите ни.
372
1
 
16
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 11 години
ГЕРБ нали съсипаха цялата икономика и сега само изтребители им трябват, за да се задържат на власт.
371
2
 
22
 
! Отговори
Мръднала му е чивият преди 11 години
Пожарникарят е луд! Изперкал е. Откачил е. Загубил е разсъдъкът си. Побъркал се е. Хлопат му дъските! Изкрейзил е. Умоповреден е. Мръднала му е чивията. Смахнат е. Не е с всичкия си. Обезумял е. Нас ни управлява един луд човек, чието място е в лудницата, а не в министерския съвет!
370
2
 
13
 
! Отговори
сънува го и наяве преди 11 години
Другарят Борисов така лудо се е влюбил в Станишев, че по цял ден и по цяла нощ повтаря само неговото име. От сутрин до вечер! Сигурно вече го сънува и наяве.
369
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** са прости неграмотни и там им е силата , дори реално и кастрация е проблем трябва някой да ангажираш да свърши тая работа а е зложно дори да убиеш *** релно е вид работа ако се замислите а те са много сега си представете колко много работа е това и какво усилие а напръв поглед изглежда просто . заравяш го под земята и готово но това е работа да се занимаваме с *** оле пък да им слушаме чалгите .
368
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв е този български език в тази статия ?Министъра казал- това няма да е сделка , а дългогодишен договор . Той какво разбира под сделка ??И ако се купуват бракми на по 30 години , имаме си такива и още летят !Другият ти говори на калпак ! Къде , кога , какво и колко остава ??? Такива ли простаци управляват ??
367
0
 
2
 
! Отговори
До Иванчо преди 11 години
Ти голям *** излезе бе.Всеки ден по форумите все за мъжкия атрибут говориш.Я намери най-сетне някой да те оправи че да мирясаш.Сигурно и сънищата ти са неспокойни-лоша работа е да те сърби дупето.Твойта работа става като поговорката-крадеца вика дръжте крадеца,е при теб е малко по-различно-друго искаш да държиш.Аман от *** вече.Мъже я помогнете на Иванчо,че вече много взе да бълнува.