Омерзен съм! БСП и ДПС ме излъгаха за ДАНС

Плевнелиев настоя, че не зависи от Станишев, Доган, Борисов и Цветанов
Обновена: 15 юни 2013 13:06 | 14 юни 2013 22:00,
355
Омерзен съм! БСП и ДПС ме излъгаха за ДАНС
Снимка: БТА

Днес снех политическото си доверие от премиера Пламен Орешарски и от лидерите на БСП Сергей Станишев и на ДПС Лютви Местан, каза президентът Росен Плевнелиев в предаването "Панорама" на БНТ по повод назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Загубих всякакви илюзии, чувствам се измамен и омерзен. Това е арогантна демонстрация на задкулисието, за което гражданите демонстрираха, че е крайно време да се отървем. На нацията беше направена ярка демонстрация за политика на сделки", подчерта президентът.

По думите му това назначение е символ на един порочен модел, който отдавна трябва да е отишъл в миналото.

Още по темата
"Виждаме, че един човек който е свързан с частни медийни и финансови структури му се дава на тепсия целия сектор "Сигурност", добави Плевнелиев.

Президентът подчерта, че назначението на Пеевски по никакъв начин не е съгласувано с него.

"Така, както не завися от Станишев и Доган, така не завися от Борисов и Цветанов", настоя той.

"Няма да оттегля цялостно своята подкрепа – ще гледам оттук нататък под лупата всеки проект, всяка идея, добрите ще бъдат подкрепени", обяви Плевнелиев, след като следобед каза в Президенството, че доверието му в управляващите се е изчерпало.

"Днес снех в политически аспект доверието си от министър-председателя Пламен Орешарски, както и от лидерите на двете управляващи партии – БСП – Сергей Станишев и ДПС – господин Местан", уточни той думите си.

За сетен път той изрази надежда, че Народното събрание ще прегласува решението си за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Вярвам, че това решение, според мен погрешно, ще бъде прегласувано. По-добре е да има такъв подход, това е по-добрият начин – да има публични дебати, ясна обосновка на кандидатурите", заяви той.

Според него в политиката, освен правила трябва да има и морал.

"Аз го показах с действията си. Когато правилата не могат да ни помогнат, моралът може. Когато ние политиците, сме изправени пред нацията, трябва да взимаме решенията пред нацията, а не - под масата", категоричен бе държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
3
 
2
 
! Отговори
ава плевня преди 10 години
кат сапалят от глад хората къде си,? то усети че и на теб ти свършва времето и сега?а да питам женати какво мисли по въпроса ?
183
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
колко пъти трябва да ви лъжат бсп и дпс, за да се осъзнаете нещастници, които гласувате за тях?????
182
10
 
8
 
! Отговори
перверзидент преди 10 години
Това, че комунистът Плевенлиев критикува комунистите, че са комунисти, е все едно чернокожият Обама да критикува чернокожите, че са чернокожи!
181
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма ли хакер да хакне червените продажници , да не пълнят форумите с изпражненията си!
180
9
 
8
 
! Отговори
ami sega преди 10 години
МУТРОПОЛИЦАЙЩИНА НА ГЕРБ!!!!!! ПО ВРЕМЕТО НА ГЕРБ НЕ БИЕХА ЖУРНАЛИСТИ - ЛЮБА КУЛЕЗИЧ!!! НЕ ГОНЕХА КАДЪРНИ ЖУРНАЛИСТИ - ИВО ИНДЖЕВ!!!! НЕ ОТВЛИЧАХА!!!! ЗАВРЪЩАМЕ СЕ КЪМ ТЪМНИТЕ ВРЕМЕНА НА 90-те. ЗМИЯТА(МАФИЯТА) ПАК ИЗПЪЛЗЯ.
179
10
 
9
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 10 години
Плевелът, политически, е дори по-слузест и от слузестия Софиянски.
178
17
 
11
 
! Отговори
ажож преди 10 години
Роско, а Га лъжехте и мажехте за да ви изберат с *** от Пазарджик за президент и вице - тогаз всичко бе наред, нали а?!?!Га ти пре. ба българите тогаз можесега като теб те пре.баха, сИга РивешЩо не рИва при фалшификациите от вас за твоя избор бе ***?
177
3
 
22
 
! Отговори
Политолог преди 10 години
Няма такава държава!! Пред очите на целия народ, една групичка хора узурпират властта с лъжи на изборите, купуване на гласове от ДПС (има дела в Съда!) и безцеремонно присвояване на държавни постове!В Ъ Н !!!!!!
176
5
 
27
 
! Отговори
ami sega преди 10 години
ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО ПБЕДАТА!!!!!!!! ДНЕС ВСИЧКИ В 18:00 НА НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ
175
24
 
9
 
! Отговори
умират ат страх преди 10 години
Цецо Лажецо и агент Буда умират ат страх, че Пеевски ще ги набута в пандиза! Затова пазариха Роско, к*ртизана на пожарникаря, да пуска партенки по кабеларките в тяхна защита!
174
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
до ami segaОт януари до сега Станишев, притиснат от Доган клатеше държавата! Вчера ни разклатиха достатъчно!
173
2
 
23
 
! Отговори
мен преди 10 години
ТОВА ВОДИ КЪМ ТОТАЛНА ДИКТАТУРА....СЪБУДЕТЕ СЕ
172
17
 
9
 
! Отговори
хайде преди 10 години
Страх, страх, че мутромилиционерите отиват в затвора...
171
1
 
9
 
! Отговори
ami sega преди 10 години
Загубихме войината срещу мафията много брутално, дори да свалим това правителство, как ще разчистим гнилата прокуратура. От понеделник има бърза среща м/у Цацаров и Фесеефски, очакват се арести, което ще си бъде чистка, защото ако имаше нещо на тъпата цаца нищо не и пречеше да предприеме действия.
170
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Na protestii da svalim tezi kradci !!!
169
20
 
6
 
! Отговори
ami sega преди 10 години
до ПРЕСТЪПНИЦИ-ГЕРБ. А от януари до изборите кой клатеше държавата
168
8
 
18
 
! Отговори
АНТИ БКП_БСП_ДПС преди 10 години
ВСЕКИ ДЕН ЩЕ Е ТАКА ДО ПОБЕДАТА!!!ОБЕЩАНО!!!ЩЕ СВАЛИМ ТОВА НЕЗАКОННО ПРАВИТЕЛСТВО ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН.А на провокаторите_неверниците ще им кажем да се скрият по надълбоко в дупките си от където постват негативизма си.Ние Искаме Чиста и Свята Република България!!!И едно Голяма Благодаря на всички Българи които дойдоха на Протеста.БРАВО г-н Президент достойна позиция сега трябва да издадете и един Указ и да се присъедините с нас на Протестите.Долу болшевико_резаните аги!!!
167
23
 
9
 
! Отговори
Камен Костадинов преди 10 години
Полукриминални лица от ГЕРБ в момента организират протестите срещу ПеевскиТой е проверяван много пъти, чист е, и ще успее
166
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя пък бил омерзен :))) Ми нали ти и твоята партия го направихте медиен монополист, нали Вие му ползвахте медиите за ПР, нали Вие му давахте щедри парчета от баницата на обществените поръчки, Вие наредихте парите на държавните фирми да се държат преференциално в неговата банка .....................Дадохте му пари, дадохте му влияние, пък сега сте омерзени, е що така Росене, шо не се омерзи когато *** от сутрин до вечер те хвалеше в телевизията на Пеевски Що бе г-н Президент ???
165
29
 
10
 
! Отговори
ПРЕСТЪПНИЦИ-ГЕРБ преди 10 години
ДА ПОМЕТЕМ,,,,,,,,,ГЕРБ,,,,,,ТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КОЙТО СЪЗДАВАТ НАПРЕЖЕНИЕТО В ДЪРЖАВАТА!!!!!!!!!!!!!!!