Омерзен съм! БСП и ДПС ме излъгаха за ДАНС

Плевнелиев настоя, че не зависи от Станишев, Доган, Борисов и Цветанов
Обновена: 15 юни 2013 13:06 | 14 юни 2013 22:00,
355
Омерзен съм! БСП и ДПС ме излъгаха за ДАНС
Снимка: БТА

Днес снех политическото си доверие от премиера Пламен Орешарски и от лидерите на БСП Сергей Станишев и на ДПС Лютви Местан, каза президентът Росен Плевнелиев в предаването "Панорама" на БНТ по повод назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Загубих всякакви илюзии, чувствам се измамен и омерзен. Това е арогантна демонстрация на задкулисието, за което гражданите демонстрираха, че е крайно време да се отървем. На нацията беше направена ярка демонстрация за политика на сделки", подчерта президентът.

По думите му това назначение е символ на един порочен модел, който отдавна трябва да е отишъл в миналото.

Още по темата
"Виждаме, че един човек който е свързан с частни медийни и финансови структури му се дава на тепсия целия сектор "Сигурност", добави Плевнелиев.

Президентът подчерта, че назначението на Пеевски по никакъв начин не е съгласувано с него.

"Така, както не завися от Станишев и Доган, така не завися от Борисов и Цветанов", настоя той.

"Няма да оттегля цялостно своята подкрепа – ще гледам оттук нататък под лупата всеки проект, всяка идея, добрите ще бъдат подкрепени", обяви Плевнелиев, след като следобед каза в Президенството, че доверието му в управляващите се е изчерпало.

"Днес снех в политически аспект доверието си от министър-председателя Пламен Орешарски, както и от лидерите на двете управляващи партии – БСП – Сергей Станишев и ДПС – господин Местан", уточни той думите си.

За сетен път той изрази надежда, че Народното събрание ще прегласува решението си за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

"Вярвам, че това решение, според мен погрешно, ще бъде прегласувано. По-добре е да има такъв подход, това е по-добрият начин – да има публични дебати, ясна обосновка на кандидатурите", заяви той.

Според него в политиката, освен правила трябва да има и морал.

"Аз го показах с действията си. Когато правилата не могат да ни помогнат, моралът може. Когато ние политиците, сме изправени пред нацията, трябва да взимаме решенията пред нацията, а не - под масата", категоричен бе държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
8
 
18
 
! Отговори
мангоджери преди 10 години
Плевналиев е в същата неизгодна позиция като Първанов, ще тропа, но без ефект!
203
2
 
32
 
! Отговори
партизанин преди 10 години
Купувам АК, втора ръка, на приемлива цена . Също и карта на мандрите в България.Споделям землянка в района на Централен Балкан с партизанка от 25 до 35 годишна,над 165 см, под 55 кг, Венсеремос !
202
7
 
4
 
! Отговори
Apo преди 10 години
Kato vidq che koraba potuva, reshi da si izmie rucete predi da sa go povlekli i nego... Vseki za sebe si e igrata qvno.
201
2
 
7
 
! Отговори
AHMET DOGAN преди 10 години
Peio Peio snoshti dignah krawno zaradq tebq, za kakwo tie takav post be batq, de tolkoz akal u tebq,otkaji se be batqwoto haidq qlla kam nqkoq zakuswalnq.
200
4
 
36
 
! Отговори
krismin преди 10 години
Вчера Пеевски ни демонстрира как смята да работи ДАНС . Часове след като се закле пред Народното събрание, по време на протеста мобилните комуникации не работеха, а Кулезич беше бита. И това е само началото. А от нас зависи дали ще сложим точка на диктатурата
199
32
 
14
 
! Отговори
обикновен гражданин преди 10 години
И аз съм омерзен,че личност като Плевнелиев ми е президент,но к,во да правя, трая си!
198
5
 
45
 
! Отговори
Идиоти преди 10 години
Няма как един толкова мощно компрометиран човек да бъде приет радостно от хората.И това че народното събрание е взело това решение говори само по себе си за тези които вземат тези решения.Никой ли в БСП не осъзнава че с прасето Пеевски си правите харакири?Или ДПС яко са ви хванали за гушките и нямате мърдане? Не мога да повярвам че има и един почтен човек който да не вижда фарса който се играе и да не гневен от това
197
5
 
29
 
! Отговори
джон маклейн преди 10 години
ама как си личи че на някои от тук пишещите им се плаща от червената партия. съвет: правете го по-скрито и деликатно, така няма да успеете да ни излъжете... НЕ СМЕ ЧАК ТОЛКОВА ПРЕКАЛЕНО ***!
196
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
PRESTANETE DASE GEWEZITE GOSPODA POLITICI EDNA SEPA NAROD SME STEGNETE SE I NIE DA WIDIM BQL DEN KATO EWROPEICI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
195
2
 
26
 
! Отговори
ami sega преди 10 години
Гледйте нова, кадиев иска оставка на станишев и пеевски, браво
194
0
 
9
 
! Отговори
666 преди 10 години
до 255Не пред народния съд, а пред стената. Мародния съд отдавна вече не е нито съд нито народен.
193
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Abe cherveni *** sami se zarobvate nqte li mozuk?!? Skapanqci em vi lujat em vi ebut avie prodaljava da vqrvate na chervenata sgan!!! Ne trqbva da pometem pravitelstvoto i vas sushto nqmate gram mozuk
192
4
 
10
 
! Отговори
ziroozzz преди 10 години
До МерaклияНещастник ела да ме нариташ.Дай си адреса до 10 минути съм пред вратати.
191
2
 
11
 
! Отговори
джон маклейн преди 10 години
Дебелата *** и неговата банда притежават всички жълти медии както и жълтото отборче путяф.
190
3
 
20
 
! Отговори
говедарин преди 10 години
До Анонимен 253То да посмее жандармерията да набие някой, тогава ЖИВ КОМУНИСТ НЯМА ДА ОСТАНЕ!!!
189
18
 
3
 
! Отговори
BBisPedal преди 10 години
Мутрите и престъпниците от ГЕРБ (БКП) и техните приятели олигарсите и силовите групировки начело с Буда Борисов подготвят гражданска война и искат да потопят България в кръв!!! Тази анти-българска и анти-човешка групировка иска да пролее кръвта на хиляди невинни хора!!! *** Борисов ще се опита да се докопа до властта по всякакъв начин!!! Нека да не позволяваме това да се случи!!! Трябва да се уведоми ЕС и службите да вземат мерки!
188
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам една мечта...беше казал един *** някога....И аз имам , България да забрави за последните 100 години , все едно ги няма и да почнем на чисто... Но преди това трябва да изправим всички крадци пред народния съд !
187
4
 
16
 
! Отговори
мария преди 10 години
Давайте българи смело!!!!Всички ние извън Бг сме с вас и подкрепяме!!!
186
3
 
16
 
! Отговори
Дядо Ванго преди 10 години
Да позная ли?На следващите избори ще има РАЗГРОМ на червените.
185
4
 
11
 
! Отговори
историка преди 10 години
с този парламент БЪЛГАРИЯ Е ОБРЕЧЕНА има само един изход КОСТИТУЦИОНИЯ СЪД НЕЗАБАВНО ДА КАСИРА ПАРЛАМЕНТА ИЗБРАН С НАЙ МРЪСНИТЕ КОМПРОМАТИ