Стойнев недоволен, че "Набуко" цикли и ни заобикаля

Енергийният министър се надява проектът да не бъде зачеркнат
Обновена: 28 юни 2013 14:18 | 28 юни 2013 12:35,
30
Стойнев недоволен, че "Набуко" цикли и ни заобикаля
Министър Драгомир Стойнев. Снимка: БТА

Изключително съм разочарован, че "Набуко" няма да премине през нашата страна.

Така министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев коментира решението на консорциума Шах Дениз 2, който преди два дни обяви, че се отказва от проекта Набуко-Запад и избира да изнася газ към Европа по Трансадриатическия газопровод - ТАП през Гърция.

Той все пак обясни, че държавата ни не бива да се отказва от проекта, защото все още има шанс за него.

Още по темата
"Ние имаме надежда, проектът не трябва да бъде напълно зачеркнат. Може да се търсят и други източници на природен газ. Има още две находища в Каспийско море, които са узрели за добиване на природен газ. Този проект не трябва да бъде зачеркнат", настоя още веднъж министърът.

По думите му цели четири български правителства са работили по Набуко.

"Всяко едно правителство е дало всичко от себе си "Набуко-Запад" да се осъществи, но в крайна сметка е предпочетен друг вариант", заяви с разочарование Стойнев.

Министърът обясни, че по другия проект за газопровод - Южен поток, се работи по план.

"Имаме закъснение от 30 дни, но правим всичко възможно да се осъществи", обеща Стойнев.

"Прекалено много станаха проектите, които не се реализират. Ние трябва да гоним нашите национални интереси", категоричен бе министърът.

Драгомир Стойнев коментира и темата за интерконекторните връзки с Румъния, Гърция и Сърбия, като обясни, че по тях има напредък. Притеснения имал само за газовата връзка със Сърбия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Вулгарин преди 10 години
Манталитета на тъпия български мозък е да се отрича от всеки и от всичко! Защо паднахме толкова низко? Да отричаме? Заради политическите страсти-неистови? Толкова много се политизирахме,че забравихме колко живи същества сме всъщност! Така ни го наложиха алчните до безкрай неуки и луди-ПОЛИТИЦИ! Имаме нужда от ГАЗ! Имаме нужда от железни пътища! Ние сме центъра на Балканите! Така ни е положил АСПАРУХ! И да не можем да използваме това богато състояние? ГОЛЯМ ГРЯХ! Няма такава бъркотия в света!!!
26
4
 
2
 
! Отговори
до 23 от славянин преди 10 години
Сините *** и тении да се прибират в задния проход на атлантическите си хазяи и там да бършат сълзите си! Такова е положението и трябва да го преживеят!
25
2
 
3
 
! Отговори
славянин преди 10 години
''Набуко''-то винаги е бил НАКУКО, жалко че атлантиците и сините талибанчета чак сега го загряха!
24
2
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 10 години
А няма ли да ти се напукат петичките?!?Нямаш газ, нямаш капитал, като ни каниха да станем партньори, нашите се мръщиха и се оглеждаха какво им диктуват от американското посолство, сега на всичкото отгоре имаш и претенции...Не искаш ли да ти подарят целия проект случайно?Ако бяхме дали капитал или пълнехме тръбата с наш газ, можеше и да имаме някаква претенция..Ти явно не си запознат, че на Путин ромънците са му предложили по-добри условия за пренос, ако ни шунтира и мине тръбата през Ромъния
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Великия проект, на който Боко беше безплатен рекламен агент по поръчка от американското посолство, сдаде богу дух...От самото начало беше ясно, че този проект няма бъдеще.Целта му беше една единствена - американците да подлеят вода на руснаците.Естествено това не може да стане, след като те нямат газ тука. Затова наблягаха на своите лакеи и послушковци и разтягаха локуми.Накрая балонът им се спука... Набуто си беше едно голямо набутване и добре че не ни набутаха в него да плащаме на вятъра..
22
5
 
2
 
! Отговори
стефан преди 10 години
власт само с бой се дава.те червените *** са майстори на диверсиите.Според мен да ходят с тъмни очила че нямат очи а дупки да не виждат че никой не ги ще.
21
1
 
3
 
! Отговори
афродити преди 10 години
нашите , управници за нищо нестават, заобиколиха ни и продължиха , те и гърците не са добре ама хич добре икономически, и те крадват, а *** и нещо правяяяяяят, а ние за ретник не ставаме,
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
намериха с кой да играят, с Путин...така, че Набуко беше и си остана опера.
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Продължавайте с протестите..скоро ще ви спрат и хляба.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ало вчера.бг новините са ви толкова информативни че направо ми се плаче.още вчера четох че Австрийската газовая компания OMV Gas GmbH, управляваща консорциума по строителството на газопровода Набуко е объявила че анулира проекта. т.е. болния са го изключили от системите и са му теглели молитвата:)) та не разбрах Стойнев за какъв Набуко-запад говори и се безпокои, след като Набуко вече го няма въобще, не запад не изток а въобще даде фира..
17
7
 
9
 
! Отговори
penat преди 10 години
Не е случайно, че Азербейджан реши да смени трасето на газопровода няколко седмици след като се пръкна новата тройна ламя. То е ясно че БСП-то искат да ни направят *** на Русия и няма как да разрешът да се премахне зависимостта от техния газ...
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ShopСин поток е отдавна построен!Турция печели от него,а ние ръкопляскахме на правителството на И.Костов!
15
2
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
По правилно -Всяко едно българско правителство е взело но нищо не е направило.
14
9
 
6
 
! Отговори
Shop преди 10 години
При това положение ако се строи Син поток, в българската си част трябва да бъде 100% българска собственост, иначе московците ще ни цакат както си искат.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо никой не коментира "Син поток" Или не знаете за какво става на въпрос? Май не си струва да се участва в БГ форуми......поръчкови са в по-голямата си част....
12
14
 
9
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Щеше да има газопровод, ако не бяха дошли на власт руската пета колона. При сегашното положение хората нормално да изберат по-надежден маршрут.
11
14
 
12
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До постольЗабравихте ли, че той ви нарече лош човешки материал?-------------- Не, той нарече ВАС лош човешки материал - чугунените комунисти и *** на Атака.
10
5
 
17
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 10 години
Ха, ха, ха .. колко пъти съм казвал, че "Набуко" ще си остане само една опера . Този проект беше създаден от *** с единствената цел да скачат по нервите на братушките. Кой нормален човек ще сложи тигана, без да си е купил рибата, тоест не са осигурили газ, пък ще пологат тръбите вече. Редно е оня с обратната захапка - Митьо, дето заряза дружката си Янето, за поста във Виена да се връща стига е лапал яко народнаа пара, по 30 бона в евро /месец клатейки си краката по виенските кафенета
9
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Набуко е против руските интереси и за това няма да се състои докато комунисти управляват България. Това е една от целите на това правителство-да премахнат проекта.
8
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този газопровод никога не е имал бъдеще.По-скоро защо не се търси отговорност - защо навремето се отказахме от "Син поток"?От тогава губим всяка година десетки милиони , които влизат в Турция,която постъпи прагматично и в полза на народа си?А нашите "експерти - политици" казаха,че технологично е невъзможно тръбата да мине по дъното на Черно море??!!! Ето за това си струва да се търси отговорност от тогавашните "избранници на народа"