Без ГЕРБ в НС Орешарски защити кабинета си от А до Я

"Мотивите за вота са базирани на неверни или хипотетични твърдения"
Обновена: 26 сеп 2013 14:05 | 26 сеп 2013 11:05, Камелия Цветанова
45
Без ГЕРБ в НС Орешарски защити кабинета си от А до Я
Пламен Орешарски Снимка: архив, БТА

Нито един депутат от ГЕРБ не изложи мотивите за внасяне на вот на недоверие заради новосъздаденото министерство на инвестиционното проектиране, но премиерът Пламен Орешарски защити правителството си още в началото на дебатите по вота. 

Депутатите от ГЕРБ излязоха от пленарната зала, след като шефът на парламента Михаил Миков откри заседанието, макар че народните представители от партията на Бойко Борисов не се регистрираха. Шефът на парламента обаче финтира опозицията, след като квесторите преброиха присъстващите в залата народни представители и се оказа, че има кворум. ГЕРБ напуснаха в знак на протест, но дебатът по вота на недоверие, внесен от опозицията, започна. 

„Мотивите за вота са базирани на неверни, неточни или хипотетични твърдения и от тях не става ясно защо се критикува едно министерство, което още не е направило грешки, допускам и заради това, че още не е задействало на пълни обороти”, заяви той.

Още по темата
Според него е видно, че през последните няколко месеца се възпрепятства работата на управляващите чрез бойкотиране на парламентарната дейност и насърчаване на протестите.  

„В писмените мотиви се говори за управленска немощ, тук вероятно ще направим безсмислен дебата поради различните ни разбирания за управленска мощ. Споменава се градивност и приемственост, но не се казва какво точно е това”, упрекна Орешарски депутатите от ГЕРБ. 

Той беше категоричен, че правителството му няма да пази фискална стабилност, като не плаща задълженията на държавата към бизнеса, нито пък ще иска препоръки от областните структури на партии, подкрепящи кабинета, при назначаване на длъжности в държавната администрация.

„Анонсирана е и критика, че кабинетът е представил управленската си програма 110 дни след съставянето му като спасителна мярка срещу вота. Това е първият кабинет, който представи в деня на съставянето си приоритети , а след това и разширена управленска програма”, подчерта премиерът. 

Той обаче припомни, че ГЕРБ са представили управленската си програма на четвъртия месец след идването на власт. 

„В мотивите се казва и за тотална подмяна на висши държавни служители, което блокирало работата на администрацията, но аз имам наблюдение как работеше администрацията, а статистиката не показва, че има тотална подмяна. Ако се направи проверка в работата на ГЕРБ за първите 100 дни, ще се види, че те далеч надвишават сегашните”, защити се още Орешарски. 

Той обясни още, че новото министерство има отговорности по дейности, които са сред най-критикуваните през последните години - като кадастъра. 

„Забавени били редица инфраструктурни проекти – щеше да е вярно, ако се посочи поне един, но такъв не съществува, не е забавен нито един проект за нито един ден”, заяви премиерът. 

На друга критика на ГЕРБ, че в министерството има секретарки и служители, които не работят, той отговори, че целият щат е за сметка на съкращения от други министерства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
14
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
За пореден ден видяхме,че нямаме работещ парламент,че нямаме адекватни политици,които да ни управляват . Незабавна оставка на тези предатели .Защо Орешарски избяга от отговор на въпрос на журналистка за Златната акция на държавата за БТК и подаряването на съобщенията на КТБ и руската банка?До кога ще разигравате цирка ,наречен парламент?
19
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички тия действия на Пожарникаря имат една единствена цел, а именно да съсредоточи медииното внимание върху себе сим което е нормално в края на крайщата ББ е просто един медиен проект финансиран от ДС и мутрите
18
18
 
19
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Уринарски: Да разпускаме седянката?
17
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Факт е, че това правителство се крепи на гласовете на 105 депутата. Това правителство е нелегитимно след като няма мнозинство в НС.
16
17
 
24
 
! Отговори
mimi преди 10 години
Герб се изложиха тоя път.
15
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Циркаджийска работа да внесеш вот на недоверие пък после да те нема в залата
14
19
 
25
 
! Отговори
eeha преди 10 години
Уринарски ***, какво чакаш още та не подаваш ОСТАВКА?
13
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ имат повод да не влизат в парламента до произнасяне на конституционния съд под инцидента станал днес
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До -+Е нормално е да харчат пари. То тези пари не ги вадят от джобовете си, всичко идва от нашето портмоне и те се забавляват на наш гръб, защото работим на по 2-3 места за 600лв на месец, а те цял ден стоят на стола и си го местят от единия крачол в другия и се чудят каква нова глупост да измислят и въведат и зимат по 2-3 бона.
11
6
 
11
 
! Отговори
viva1234 преди 10 години
Бойко Борисов: Какво да има дебати по вота?! Какво да водим дебати?! Защо да им правя кворум, бе?!
10
18
 
24
 
! Отговори
... преди 10 години
Просто дойде ли момент за аргументи герберите бягат.
9
25
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Михов се изложи ужасно и до утре трябва да си подаде оставката
8
19
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** винаги са погазвали закона и конституцията и днес го направиха пред цяла БЪЛГАРИЯ
7
29
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво ОРЕШарски!Смачкай тези ***,които получават пари ,само да се разхождат и пият кафета!Всички гербери вън от ръководни постове в държавната администрация.В моята работа шефа ги пуска за да протестират.
6
21
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати ситуацията! Управляващите да си правят сами дебат за вота против тях! Защото герб са импотентни кр*тени. Някой да вземе и да ги на*бе, защото и това не могат да правят!
5
19
 
30
 
! Отговори
-+ преди 10 години
Според мен заглавието е подвеждащо. ГЕРБ си бяха и в НС и в залата. Просто бяха в настроение за маймунджилъци, а не за дискусии. Това е странно, само губят времето на всички и харчат пари. Ние за депутати ли плащаме или за клоуни? Хем си вкарваш вот на недоверие, после пък се опитваш всячески да го провалиш. Ние ли сме *** или те ни правят?
4
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***
3
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЙ ТОЗИ Е ОПЕРИРАН ОТ СРАМ И ДОСТОЙНСТВО !
2
23
 
35
 
! Отговори
ubuntu преди 10 години
БСП,ДПС и Атака задружно в борбата ще довършат страната! Слава на БКП
1
18
 
30
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Офф..ако нямаш и народ на който да си премиер, ще си пълен отличник!