БСП мълчат за мораториума: Ще го обсъдим!

Левицата ще се запознае с искането на ДПС
Обновена: 29 окт 2013 15:44 | 29 окт 2013 15:41,
13
БСП мълчат за мораториума: Ще го обсъдим!
Янаки Стоилов Снимка: архив, Булфото

БСП ще се запознае с искането на ДПС до Конституционния съд да обяви решението на НС за удължаването на мораториума за продажба на земя за неконституционно. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на Коалиция за България Янаки Стоилов.

По-рано днес стана ясно, че ДПС са готови с искането си, цялата им парламентарна група го е подписала и то е предоставено на левицата. Лидерът на партията Лютви Местан обясни, че се надява на подкрепа поне от част от Коалиция за България.

Стоилов обясни, че този въпрос ще бъде поставен пред парламентарната група на левицата и червените депутати ще се запознаят с неговото съдържание.

Ще има възможност да го обсъдим. Преди да сме видели съдържанието и мотивите, е излишно сега да влизам в юридически коментар. Твърде надълбоко навлизаме в съдържателната част на въпроса – дали това решение нарушава Конституцията, или негово нарушение би могло да го направи, заяви още Стоилов.

Още по темата
Той беше категоричен, че трябва да се предприемат законодателни промени, които да ограничат продажбата на земя на чужденци, защото въпросният мораториум по никакъв начин не решава въпроса.

Ние ще обмислим промени в Закона за земята, които скоро ще представим за дискусия, обясни той.

Цецка Цачева от ГЕРБ беше доста лаконична. Нейната ПГ единодушно подкрепи мораториума, а по-късно лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че депутатите са били обхванати от „всеобща лудост“, когато са гласували.

Народното събрание е в правото си да приема решение, с което възлага на Министерския съвет да предприеме необходими действия актове. Това е казало НС. Оттук насетне нека да съберат необходимия брой подписи и ще чакаме решението на КС, заяви Цачева по повод мораториума и действията на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
георги преди 10 години
Браво Божо много добре им го каза на червените .Да си жив и здрав и дано повече хора да осъзнаят колко са вредни БСП,ДПС И Атака.
8
0
 
1
 
! Отговори
ставри преди 10 години
Първо ще видят колко ще платят и тогава ще видят.
7
3
 
17
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Комунистите нямат полезен ход !!! Ако се изметнат за мораториума , дребното човече ще ги свали от власт !!! Ако не подкрепят дпс , ще изкарат България от Европейския съюз !!! На тези гнусни *** май им идва краят !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Да живее БЪЛГАРИЯ, долу съветско османската мафия !!!!!!!!!!!!!!
6
0
 
9
 
! Отговори
danitz3 преди 10 години
я да видим сега кой е изостанал от времето:))))
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
червени ***!
4
1
 
8
 
! Отговори
факт преди 10 години
Този на снимката е темплиер. Тоест човек, който поставя интересите на тайната си организация над всичко. Темплиерството е бедствие за християнството и държавите. То е над всичо, не се чудете защо сме зле.
3
3
 
7
 
! Отговори
мето преди 10 години
Разсъжденията на депутатите стават все по - ***. Така е когато кукловодите се бият със свободната си ръка - куклите не знаят какво да изиграят. Що не потърсят помощ от ГЕРБ, че да се разбере истинското управляващо мнозинство. Атака също си го върна, като сега ги пече на същия огън на който ги пекоха тях. Аз обаче все още съм убеден, че път от ситуацията няма - иначе Плевнялиев щеше да наложи вето отдавна. Поне държава да има, а каквато ще да е.
2
1
 
9
 
! Отговори
Яначко преди 10 години
ДПС казаха, че са готови. Подгответе се и вие. Знаете как. Иначе ЛОШО СЕДЛАРОВ.
1
0
 
11
 
! Отговори
biz_boy преди 10 години
Сега ще се види кой всъщност управлява държават