Гафът "Боевски" взе главата на посланика ни в Бразилия

Чавдар Николов си тръгва - не уведомил МВнР и прокуратурата
Обновена: 6 ное 2013 20:41 | 6 ное 2013 17:02,
55
Гафът "Боевски" взе главата на посланика ни в Бразилия
Посланик Чавдар Николов. Снимка: МВнР

Мандатът на посланика ни в Бразилия Чавдар Николов ще бъде предсрочно прекратен.

Това е дисциплинарното наказание, което налага министърът на външните работи Кристиан Вигенин, след като се е запознал с протоколите от изслушванията на Дисциплинарния съвет на МВнР и събраните доказателства по случая "Гълъбин Боевски".

Още по темата
От Външно допълват, че действията на посланика ни по процедурата по експулсиране на Боевски представляват нарушение на Закона за държавния служител – неизпълнение на служебни задължения.

От ведомството на Вигенин поясняват, че нарушенията на Николов са две – не е уведомил предварително МВнР за основанието, поради което Боевски е оневинен, и времето, когато щангистът ни ще се прибере в България.

От друга страна, дипломатът ни не е сигнализирал и други държавни органи и институции, които имат пряко отношение към случая "Боевски" – прокуратурата и Министерството на правосъдието.

Като аргумент за прекратения мандат на Николов се сочи и това, че поведението му по казуса е довело до намаляване на общественото доверие в Министерството на външните работи, сред чиито основни функции е да защитава правата и интересите на българската държава и на българските граждани и юридически лица в чужбина.

Въз основа на това от Външно министерство заявяват, че министър Вигенин ще инициира приемането на правителствено решение с предложение до президента за издаването на указ за освобождаване на Чавдар Николов от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федеративна република Бразилия.

Dnes.bg припомня, че Гълъбин Боевски, който бе задържан през октомври 2011 г. и осъден на две инстанции на 9 години затвор, се прибра в България на 23 октомври, което изненада всички институции у нас. Оказа се, че Бразилия е взела "суверенно решение" за щангиста като "израз на хуманно отношение" към затворника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
24
 
! Отговори
Калина преди 10 години
Хахаха! "Мисия Лондон" "...намаляване на общественото доверие в Министерството на външните работи..." - Другарю Вигенин, ние не вярваме изобщо в нито една държавна институция вече. Но, за да не сме само черногледи, мисля, че решението Ви за наказание е правилно.България се оказа в небрано лозе заради липсата на информация.Така че ще повторя: Мисия Лондон...
26
4
 
27
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Боевски невинен, посланикът - виновен! От коя ли партия е, щом го махат???
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименГеноцид
24
1
 
19
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
"основанието, поради което Боевски е оневинен"?!?Нима Боевски се е е оказал невинен? Така ли да разбираме? Направо орден Стара планина и безплатен апартамент като на либийска сестра да му дават тогава. Баси трагедията.
23
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Определено дипломатите ни по света извършват геноцит над българите по света и заплатите им са яки! Преди ги подбираха от КГБ, разследваха и пречеха с умисъл ! Сега са мафиоти от ГРОБ! И сега умишлено пречат на българските граждани, завират се в живота им с цел да им създават трудности с български инстанции! Пълен геноцит,извършван планирано и умишлено!
22
14
 
21
 
! Отговори
запознат преди 10 години
Дипломатът няма никаква вина. Това е решение на бразилското правителство (съдебна система), в рамките на което са освободени около 15 българи от затвора в Сауло Пауло с присъди за трафик на дрога. Издадени са им временни пасторти от мин. на правосъдието и са експулсирани без въобще да се уведомява България... Ама червените *** чистят пореден служител назначен от ГЕРБ.
21
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой е очаквал от *** работа?
20
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И те са от мутрите на Тиквата! Нали бърза да ги изпрати преди да го махнат! Вън на всички мутри от Външно! Търтеи криминални!
19
1
 
22
 
! Отговори
от чужбината преди 10 години
Да ги отзоват всички дипломати, свързани с мафията с години! Те са заплаха и излагация за българите, които живеят в чужбина! Никаква полза от тях! Занимават се с мафиотства, не помагат, а вредат на българите! Цицат само парите на българския данъкоплатец с тлъстите си незаслужени заплати! Телефоните им винаги са затворени, а ако ги посетиш на място все не знаят и не могат да помогнат! За паспортни услуги чакаме по 6 месеца !!!!! Къде го има това?? Смеят ни се другите чужденци тук!
18
4
 
26
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Eпа да не мислите, че тия посланници са отишли в чужбина работа да въртат!!!!ПОСЛАННИЦИТЕ НИ В ЧУЖБИНА СА ПОЛИТИЧЕСКИ НАЗНАЧЕНИЯ И СА ТАМ ОСНОВНО ПАРИ ДА ВЗИМАТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
4
 
5
 
! Отговори
Оневине преди 10 години
"не е уведомил предварително МВнР за основанието, поради което Боевски е оневинен"....ъъъъ оневинен? Вигенин, ако това е цитат там, май нещо аргументите ти за уволнението на посланика доста издишат???
16
3
 
22
 
! Отговори
Илиян преди 10 години
тез посланици и повечето държавни хрантутници ги мързи да гледат, само ядат, пукат и чукат секретарки това е положението, сега се сещам и за Калфин дето изпъкна в снимки на палавата Лила Георгиев дето беше станажнтка във външно и смучеше пръстчета и близалки по еротични фотосесии, докато кандидат президента беше със зачервен нос и замъглен поглед :D
15
4
 
28
 
! Отговори
dassy преди 10 години
Посолството е издало пасаван /временен паспорт/ на Боевски за да се прибере в България. Трябвало е да уведоми за това министерството в София. Рутинна процедура, която не е спазена и сега посланикът го отнася заслужено.
14
6
 
15
 
! Отговори
уу преди 10 години
още един гербер излетя
13
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещо не ми се вярва Това е бушон просто. Кой нормален служител няма да изпълни постановените норми и регламенти, когато става дума за медийно нашумял наркотрафикант. Сигурен съм, че нямаме процедури за осведомяване и честно казано един посланик е последния, който трябва да дава сведения за трансфер/освобождаване на затворници. Това е работа на МВР! Помислете малко. Този го отнесе за да се задоволят медиите и простия народ.
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обрисаха си намазаните с кафево гъ*урляци с човечеца, с последната дупка на кавала. Сега ще замине некой отговорен фактор да дерибейства в посолството в Бразилия. Чисто му намериха цаката да ги изритат!
11
2
 
20
 
! Отговори
Dan преди 10 години
Абе нещо много стреснати ми се виждат управляващите от това ,че Боевски е освободен, сигурно има какво да разкаже за "канализацията", а щом е пуснат може пък и да е разказал вече нещо където трябва и за това сега да има внезапно починали бизнесмени, оставки по лични причини, патерици и какво ли още не...в този "бизнес" здрава ръка пипа и всяко неподчинение и небрежност се наказва веднага! *** знае ли човек, може пък да са го пуснали е така щото е пич, да са казали вЕрваме ти брато - невинен си!!!
10
8
 
30
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Чудеха се ,как да сменят човечеца. Е, измислиха го.Сега Доган , ще каже кой да пратят там. Някой с триъгълна глава,
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак бият животновъди, а в парламента цял ден спорят кой до къде се возил в самолет, мен какво ме интересува това?? Взели ни парите от джоба, дано лекарства да си купят с тях, а от тук насетне какво правим? Само говорят оная партия какво е било по тяхно време и тази какво е по тяхно, не казват как ще се оправим и какво ще се случва с България, СЕГА, ДНЕС, не утре или след година.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знаеш лш кой видях брат знаеш лш кой видях ? Боевски видях брат Боевски видях