НДСВ започва подписка за всеобщо гласуване

Партията иска избирателната активност да се стимулира
15 дек 2013 23:00,
37
НДСВ започва подписка за всеобщо гласуване
Антония Първанова. Снимка: архив Булфото

НДСВ започва от днес национална подписка за всеобщо гласуване - "Гласуваме всички!". Това обяви лидерът на партията и евродепутат Антония Първанова, цитирана от пресцентъра на движението.

Целта на подписката е да се намери широка обществена подкрепа за пакет от мерки за стимулиране на всеобщото гласуване у нас. "Обществото ни се умори от санкции, трябва да има стимули за гражданска активност", е заявила Първанова. По думите й този пакет от мерки трябва да бъде част от Изборния кодекс, за да гарантира висока избирателна активност, да обезсмисли "търговията с гласове" и да попречи на манипулирането на изборни резултати.

От НДСВ призовават парламента да промени Изборния кодекс и да предвиди в него пакет от стимули, които да мотивират гражданите за всеобщо гласуване.

Подписката е подкрепена от Националния форум "Обединение" и "Граждански експертен център" - група в общинския съвет във Варна.

Подписи в подкрепа на инициативата ще се събират във всички областни градове - чрез специални пунктове, както и от "врата на врата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
И няма нужда политиците да говорят, че ги сатанизирали медиите- всеки САМ се разкрива какъв е чрез своите постъпки. НИКОГА няма да нарека"нормални хора" националните предатели и изменници на Р. България, защото за мен предателството и измяната към Р. България и геноцида, допускан от политическата класа над етническите българи в България, са най- големите престъпления на политиците спрямо България и българите.ТОВА не се прощава!
30
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До baba"...Какво пречи на хората, които не са съгласни с никой да пуснат една надраскана бюлетина?,.." А защо трябва да го правя, след като НЕ ПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА СЕГАШНА ПАРТИЯ? ЗА ДА ПЪЛНЯ ГУШАТА НА ВСИЧКИ ПП? За мен това ЛИЦЕМЕРИЕ И ДЕМАГОГИЯ С УПРАЖНЯВАНЕТО НА ИЗБИРАТЕЛНОТО МИ ПРАВО. НЕ ПОДКРЕПЯМ САМОСТОЯТЕЛНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛНА ДЕМОКРАЦИЯ- ПРЕХОДА В БЪЛГАРИЯ ГО ОПОРОЧИ ТОТАЛНО! Нека да си кажа мнението чрез гласуване на референдум- така знам, че НАИСТИНА НЕЩО ЩЕ ЗАВИСИ ОТ МЕН
29
0
 
0
 
! Отговори
baba преди 10 години
Добре, нека е задължително. Какво пречи на хората, които не са съгласни с никой да пуснат една надраскана бюлетина? Това не е ли пак протест срещу статуквото. Защо никой не разяснява какво става при такъв вот?
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жена разказва на приятелки:Онзи ден мъжа ми слезе до мазата и си забрави GSM-a....Взех да му ровя из контактите и ..опааа !!!..намирам контакт " BEZPLATEN SEX" !!Не се стърпях и го набрах ...И представяте ли си ?? - щях да припадна !! Започна да звъни моя GSM !!!Гад *** !
27
0
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анонимен 29- Коя партия от около 300 партии в момента предлага защита на живота, собствеността и сигурността на българските граждани от етноса "българи", за да гласувам за нея? Все пак, в България българите сме 85% от населението на България- щом има партия ***, защо да няма и партия на българите? И така- къде е тази партия?
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много прости хора ей,вие и да не гласувате *** и пенсиите гласуват,избирателната ни система е пропорционална така че партиите пак си влизат в парламента и си цоцат субсидията,а тя е толкова висока на глас точно щото си знаят,че основно *** и баби гласуват.А "умните" българи ходят за гъби или лежат пред тв и псуват.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най - добрият вот, е протестния вот. Колкото по-малко са гласовете на балъците за "Едноличните търговци" - партиите, толкова по-малко субсидии. Тези, парламентаристите, трябва да са без заплати и да ги събират един път месечно, да гласуват както им наредят вождовете. Както бе при Тошо!
24
2
 
3
 
! Отговори
12345 преди 10 години
Какво стана с ДЕМОКРАЦИЯТА бе баткова сладурана. Предложението е диктаторско!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази дама,освен за порно филм,за друго нищо не става,и то в ролята за поемане в задния двор !!!!!!!
22
0
 
2
 
! Отговори
човек преди 10 години
ДО КАТО НЕ СЕ ВЪВЕДЕ ГЛАСУВАНЕ СЪС СПЕЦИАЛНА БЮЛЕТИНА ЗА ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ ВИНАГИ ЩЕ ИМА СЪМНЕНИЕ В ИЗБОРНИТЕ ПРОЦЕСИ, КАКТО И ПРИВЛИЧАНЕ НА МНОЗИНСТВО ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ Със средства не позволени от закона !!!!!
21
2
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Аз съм против тази идея- не може да се задължават бг. граждани да гласуват за това- куцо и саката да управляват България. Издигам друга идея - искане за пряка демокрация в България - т.е. промяна на конституционният модел на държавата. Конституционните монархии са отживелица в 21 век; президентските републики съсредоточават твърде много власт у един човек и могат да се изродят в еднолична диктатура, а пряката демокрация е единственият изход от положението.
20
0
 
4
 
! Отговори
usa преди 10 години
I za koi I za kakvo da glasuvam ,za da si lapate po 15000 na mesec,da trosite narodni pari,za sofia da ima 15 lineiki,a vie izbranite da polzvate200 limuzini.Samo Kim Chen Un she vi prevazpita.
19
2
 
9
 
! Отговори
Георги Димитров преди 10 години
До Strict 18Я стига с тея извратени мантри. Ако бяхме работливи нямаше къщите ни да са толкова мръсни, неизмазани и не изчистени на първо место. И не е въпрос на пари това, а на елементарно желание за работа. Ама пусти философии и русофилии в кафенетата и най-паче избиване на комплекси, нали са по важни от това да хванеш метлата и да си почистиш къщата...Я *** във Воеводина или в Унгария да видиш селата и най-вече около малките им къщи как е, и тогава ми говори за нашата работливост
18
0
 
10
 
! Отговори
дядото преди 10 години
Само когато се махнат субсидиите на партиите.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я се скрийте и вие разбойници,видяхме ви какво представлявате.
16
0
 
14
 
! Отговори
Станишко преди 10 години
Я да сметнем. Ако има два милиона бг граждани в чужбина и вземат да не гласуват. По 500 лева глоба, та това е 1 милиард в бюджета за харчене. Ех живот, живот, здравей.
15
2
 
4
 
! Отговори
Strict преди 10 години
Време е вече да дръпнем малко напред, стига сме се надявали само на еврофондовете. Народната енергия трябва да се канализира и да се измъкнем от блатото. Така че безплатното гласуване си е жива подигравка, трябва в най-скоро време да се въведе платеното, като единствена алтернатива , а и съобразно с нашата народопсихология. Ние винаги сме твърдели, а и го пише в зодиите, че нашите българи са най-интелигентният, най-работливият и толерантен народ. Дайте му само малък шанс, пък му гледайте сеира. България може! както се казва. Напред към светли бъднини! Да вземем съдбата си в своите ръце и г
14
2
 
10
 
! Отговори
неутрален преди 10 години
Задължителното гласуване се практикува в родината на демокрацията - Гърция. Задължителното гласуване е въпрос на гражданска принадлежност към обществото, нацията, държавата. Задължителното гласуване трябва да се подкрепи от БСП, ГЕРБ и АТАКА. Задължителното гласуване ще елиминира етническия и купения вот. С всички резерви към НДСВ, подкрепям задължителното гласуване.
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ako ne iskate Turci i *** da vi opredelqt sydbata trqbva da ima zadyljitelno glasuvane!
12
3
 
8
 
! Отговори
nerez преди 10 години
И каква е разликата дали ще гласуват половината от *** или всичките