Спецслужбите кадруват в парламента, убеден е Яне Янев

"Депутатите са тарифирани като добитък на борсата"
Обновена: 24 фев 2014 10:08 | 24 фев 2014 10:08, Камелия Цветанова
36
Спецслужбите кадруват в парламента, убеден е Яне Янев
Снимка: Булфото, архив

Службите за сигурност имат агенти сред депутатите в 42-то Народно събрание и стоят в основата на „брокерството на народни представители”, поне трима са били накарани да напуснат, твърди лидерът на РЗС, бивш депутат и председател на Комисията за борба с корупцията в предишния парламент по bTV.

Янев обаче отказа да посочи конкретни имена.

Според него от години спецслужбите кадруват в парламента и държат депутати в зависимост с тяхното минало, с роднините им. „Една част от напусналите години наред служат на спецслужбите, друга част са зависими от тях, на трета част им се предлагат директно пари, за да напуснат парламентарните групи и да станат дементни – да забравят откъде са тръгнали и с коя партия са влезли в НС”, коментира Яне Янев.

В същото време той предрече разразяването на грандиозен и безпрецедентен европейски скандал, „ако има депутати от спецслужбите”.

Той изрази възмущението си от заповед на министерството на финансите, подписана от ресорния министър Петър Чобанов, в която депутатите били „тарифирани като добитък на борсата”, защото в точка 7 е изчислена средната субсидия за един депутат за три месеца – 34 000 лв.

„Субсидията не е за народен представител, а за политическата партия, взела над 1%. Това е тежка порочна практика, която се прави незаконно от министъра на финансите”, смята Яне Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
8
 
32
 
! Отговори
eu преди 10 години
spoko Giani!:-)))elektoralnia dobitak - krotkite ovtze ot selata i gradovete na bg hiiich nema da se mradnat ot saksiite na balkonite si na 25 mai v posoka kam urnite.izmislili sa planot. oti da se habyat matematitzite da smyatat i bez drugo nesastestvuvasti bg personi s irealni chisla?!
27
9
 
35
 
! Отговори
Забраван преди 10 години
Кой беше този Яни Янев? Как му беше оперативното име?
26
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"В същото време той предрече разразяването на грандиозен и безпрецедентен европейски скандал, ако има депутати от спецслужбите." Какъв скндал бе Яне, умопомрачен. Това даже не е всеизвестна тайна и нещо не знам как да го нарека - известно на всички. И защо лъсваш по новините с това си "разкритие" все едно си показал нещо.Освен това го наричаш "европейски скандал" - ЕВТИН ОПИТ НА МАНИПУЛАЦИЯ.
25
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой те пита, че да се изказваш бе, пуделче? Ходи да "уволняваш" Боцко *** и си трай, подлого герберска.
24
8
 
34
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Порочна практика е да се дават субсидии на партиите,а особено и сега при тази криза в момента! Вижте колко струват на хората тези "депутати" и за колко време един нормален работник може да изкара тези пари! А че спецслужбите кадруват в Парламента ,това не е новост след като Местан е бивше ченге,да не говоря за останалите!
23
16
 
37
 
! Отговори
вики преди 10 години
Чуди се каква простотия да изръси - само и само да стане известен с нещо, да се говори за него, защото с подкурните и маргинални медии умни неща не чуваме....
22
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Електората е тарифиран като ***- две кебапчета и бира, за следващите избори 30 лв енергиини помощи от нашия джоб.Кажи кои са Яне депутатите да видим добри говедари ли са?
21
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм *** и Вие сте прости каза Борисов затова се разбираме --Повярваха му ГЕРБ и простаците
20
13
 
39
 
! Отговори
лютов преди 10 години
стана безличен бе янке . като си седнал там не се прави на голямата работа защото не си. има човек ама няма да му кажа името . това означава ,че или не ти стиска или си правиш някакви други сметки относно лапачката .
19
17
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА РЗС!ЯНЕ Е ЧУДЕСЕН ЧОВЕК!ВИНАГИ ГОВОРИ ИСТИНИ ---ЗАТОВА ГО И МРАЗЯТ!
18
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спецслужбите кадруват в парламента, убеден е Яне Янев__________________________Парламента на България е ОПОРАЧЕН завинаги едва ли някой скоро ще повярва ,че там има честни хора .както и да се сменят ,каквото и да правят този парламент е лъжа и измама за българина
17
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоа жив ли е?
16
13
 
41
 
! Отговори
чобан преди 10 години
Защо мълчеше бе Янчо, последната година от управлението на ГЕРБ?
15
14
 
41
 
! Отговори
че преди 10 години
И пак въпроса - Кой? Кой? Кой??? ... кажи *** Янке
14
14
 
38
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
Ку-ку!
13
14
 
41
 
! Отговори
бай у преди 10 години
Кой беше пък тоя та продължават да го търкалят по медиите
12
15
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АКО ГЕРБ СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ ЩЕ ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ВИДИМ РЕАЛНИ ПРОТЕСТИ.
11
10
 
50
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До историк-анализаторНЕ Е ЛИ СТРАННО ЧЕ ДЕЦАТА НА НАШИТЕ ДС ГЕНЕРАЛИ ПЪРВИ ЗАМИНАХА НА ЗАПАД И В САЩ..ОГЛЕДАЙТЕ СЕ ОКОЛО ВАС..ВСЕКИ ПОЗНАВА ПО ЕДНО ЧЕНГЕ НА КОЕТО ДЕТЕТО МУ Е ЗАМИНАЛО И НАЙ- ВЕЧЕ ДОБРЕ УРЕДЕНО..ДОРИ И НА ЗАПАД И В САЩ ОСВЕН ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ И ТАМ СЕ ИСКАТ ВРЪЗКИ ЗА ПО ДОБРИТЕ ПОСТОВЕ И ПО-УСПЕШЕН СТАРТ..ЕТО Я ИРИНА БОКОВА..ЧЕРВЕНОТО И МИНАЛО НЕ И ПОПРЕЧИ ДА СТАНЕ ШЕФ НА ЮНЕСКО..ПРИ СЪЩОТО ОБРАЗОВАНИЕ И ОПИТ ДАЛИ ДЕТЕТО НА СТРИНА ПЕНА ЩЕШЕ ДА УСПЕЕ..
10
10
 
46
 
! Отговори
ОФчев преди 10 години
ИСТИНАТА е, най-малко нужна на лъжците, а те ни управляват от 70 ггодини. Първо беше - за светлото бъдеще, а от 25 години ни "водят" по пътя на демокрацията. Но - явно, тяхната "демокрация"!
9
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яне, душо нежна, а ти откъде имаше и пускаше твоите си "данни", а? Или някой ангел-пазител ти ги нашепваше в нежното ти ушенце?