В БСП има напрежение, но то е за добро, убеден е Миков

"Борисов да си изтегли кадрите, щом не ги е пратил в кабинета"
Обновена: 21 авг 2014 14:10 | 21 авг 2014 11:13,
72
В БСП има напрежение, но то е за добро, убеден е Миков
Снимка: архив БТА

Лидерът на БСП Михаил Миков призна, че в БСП има напрежение покрай реденето на листите. Според него обаче това е за добро и си пожела така да бъде през цялата кампания.

Един от случаите, в които напрежението стана явно, е сблъсъкът в Благоевградската организация на левицата. Социалистите там се противопоставиха на кандидатурата на Кристиан Вигенин за водач, предложена от ръководството, и настояха Корнелия Нинова да оглави листата. След гласуване Нинова събра най-много гласове, но неубедително. Затова отново ръководството ще решава проблема. Лидерът Миков вече обяви, че пак ще предложи кандидатурата на Вигенин.

Още по темата
„Напрежение има, добре е, че има напрежение. Има сериозна ангажираност и се надявам, че това ще продължи, за да постигнем добър резултат“, каза Миков.

Той обясни, че днес ще разговаря с лидерите на БСП в Благоевград, за да разбере защо се е стигнало до този шум около избора на водач. „БСП е национална партия, търси се национално представителство на изборите“, каза още Миков, мотивирайки подкрепата си за Вигенин.

Лидерът на БСП отново коментира наличието на кадри на ГЕРБ в служеното правителство. Той припомни, че този кабинет сменя зам.-министри, областни управители, шефове на държавни агенции.

 „Как ще обясните че зам.-кмет на Бургас и на Пловдив, които е ясно, че се управляват от ГЕРБ, стават зам.-министри. И изведнъж се явява Борисов и казва, че няма общо от тях. Излиза, че ГЕРБ няма нищо общо с ГЕРБ“, възмути се Миков. Той призова Борисов, щом твърди, че не е пращал тези хора в кабинета, да ги изтегли. „И най-напред Ваньо Танов“, каза той.

Миков обясни, че с днешна дата БСП няма никакви отношения с ДПС. „Тепърва ще видим, нека минат изборите“, каза още соцводачът.

Лидерът на БСП коментира призива на Вигенин за преференциален бойкот на червените листи. Миков припомни, че именно БСП са въвели преференциите и затова се надяват хората да се възползват от тях. „Да казваш точно преди избори, че БСП не трябва да спечели изборите - не зная как се чувства Кадиев и социалистите, които работят за успех“, каза още Миков.

Соцлидерът коментира и проблемите около КТБ. „Отговорността е на централната банка и тя трябва да си свърши работата, независимо как ще приключи този казус – с оздравяване или ликвидация на банката“, каза Миков. Той призова да се хвърли светлина върху сметките. „Чух, че община Бургас имала около 20 млн. лв. В КТБ. Как така?“, коментира лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
0
 
! Отговори
Коста преди 9 години
Михаил Миков отново се изрази точно и на място относно ситуацията, вижда се, че не е направена грешка с избора му
56
2
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
За пореден път се вижда, че Миков е много по-класен и подходящ лидер на партия от Бойко Борисов и съм сигурен, че до провеждането на изборите разликата между БСП и ГЕРБ ще бъде стопена
55
1
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
Време е вътрешните борби в БСП да престанат и всички да се обединят около лидера си, за да могат да постигнат така нужния на България добър резултат на изборите. Просто не бива да позволят на ГЕРБ а спечели заради вътрешни неразбирателства
54
1
 
0
 
! Отговори
Катя преди 9 години
За разлика от другите авторитарни партии в България където има най-много по двама представители, които народа да знае поименно, то в БСП всички номинирани за лидери са добре познати и утвърдени политици
53
2
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Напълно съм съгласен с лидера на БСП и се надявам, че обстановката ще започне да се подобрява
52
3
 
0
 
! Отговори
Симона преди 9 години
Каквото и да се говори БСП си остава единствената партия която може да извади България от кризата
51
2
 
0
 
! Отговори
Радо преди 9 години
Миков е много добър избор за лидер на БСП. Справя се перфектно със задълженията си на ръководител
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако си ги изтегли ще остане само Йордан Бакалов на всички постове. мъка мъка.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е как ще ги изтегля, нали те по своя воля :-) са отишли, хич не са се допитали до него. Тва е много леберална партия - гръп се променя като БКП през 1956 година на априлския пленум.
48
0
 
0
 
! Отговори
ПРАВИЛНО преди 9 години
МУЙКОВ ТОВА Е РУТИНО ВИГИНАТА,КОРНЕЛКА ВСИЧКО Е НАРЕД ДА МУ КРЪШКАМЕ СЪС СРЪБКИНИТЕ НАЛИ ЗНАШ СРЪБСКИ НИЩО НЯМА НЕРЕДНО С ВАС,А И В АБВ-ЧАКЪРДЪК,РУМА,ЛУМБА.
47
0
 
0
 
! Отговори
Психотерапевт Вучков преди 9 години
Секса разтоварва Миков. Ударете му една партийна оргия, да спадне напрежението. Над 100 и кусур години сте, трябва да си пазите здравето.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с този Бойко бе даже и като пишете уж за БСП пак в статията само ГЕРБ и Бойко. Омръзна ни вече този Бойко и ГЕРБ
45
1
 
1
 
! Отговори
Г преди 9 години
*** народ, проста червена столетница с прости алкохолизирани лидери. Гласувате за комунистите, а децата ви бягат да учат и да работят на запад, къде ви е акъла бре червени ***.
44
0
 
2
 
! Отговори
криско преди 9 години
БСП доказа че е национално безотговорна партия.след разгрома на евроизборите самите бсп признаха че Вигенин носи също отговорност за загубата и сега обаче продължават с магарешки инат да го пробутват. това ще доведе до разчепление и повече членове в АБВ.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До всички комунистически червей , масови убийц, крадци и доказани мафиоти комунистически ! БСП като партия никога не е съществувала има едно единствено име и то е БКП !!! набийте си го в главата това и стига сте си променяли имената.. БКП е вашето име и зад него седят най - големите огромни национални предателства в българската история за всички времена! като смените името на БСП това не ви изчиства мизерствата и предателствата вие си оставате национални предатели и масови убийци винаги !
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До пенчода битката е много проста или ГЕРБ или създателите на българската мафия БКП ! :) прав си ама трябва да размениш местата ...доказаните престъпници от БКП си създадоха мафияата на чело с твоя вожд Генерал Любчоооо :)) ама си детенце и не разбираш за това стой далеч от тези неща очеизваждащо е , че не са за теб !
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България за българите! Всички руснаци, американци, еврей и долни масови доказани убийци комунистически и глобалисти да си заминават от дупките от който изпълзяха ! Мама ви чуждоземска !
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Късно е либе за китка шарена, вече си показахте рогата, че БСП и ДПС е една партия. Имате и то много добри отношения с ДПС и то за бъдещо управление.
39
0
 
3
 
! Отговори
до Червената шапчица преди 9 години
Оцеляли са защото иман ЧУГУНЕНИ ГЛАВИ и срещу тях трябва да се борим с "БОЕН ЧУК"!(10кг.)
38
1
 
5
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Защо ни го НАТРАПВАТЕ този *** МИКОФ! На изборите ще изхвърлим всички ЧЕРВЕНИ ***!