Ден четвърти: Лидерите на ПФ отидоха на преговори с ГЕРБ

Опитите за намиране на подкрепа за кабинет продължават
Обновена: 16 окт 2014 13:16 | 16 окт 2014 13:16, Камелия Цветанова
20
Ден четвърти: Лидерите на ПФ отидоха на преговори с ГЕРБ
Красимир Каракачанов (л) и Валери Симеонов Снимка: архив, Булфото

Продължават консултациите на ГЕРБ с останалите партии, които влизат в парламента. В 13 часа започнаха разговорите с представителите на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“, като освен преговорния екип за преговорите дойдоха и лидерите на формацията Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

В контактната група на Патриотичния фронт участват Полина Карастоянова, Силвия Трендафилова - член на Политическия съвет на коалицията, и Искрен Веселинов.

Още по темата
ПФ вече обяви, че предлага да има кръгла маса на 19 октомври по приоритетите на бъдещо правителство на националното спасение.

Според коалицията сред основните задачи на правителството на национално спасение са отстраняване на ДПС от властта, възраждане на икономиката, ревизия в енергетиката, бюджетни реформи, демографска програма за спасяване на нацията по подобие на приложената във Франция, която в рамките на 10 години решава същите катастрофални проблеми, както и цялостна образователна реформа.

По време на консултациите вчера ГЕРБ и Реформаторският блок не постигнаха съгласие по съставяне на правителство, макар да имаха голямо съвпадение във вижданията си за приоритетите пред евентуалното правителство, като основният аргумент на Цецка Цачева от ГЕРБ да откаже втори кръг преговори беше, че обединението не е надежден партньор.

По-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е съгласен да даде втори шанс на Реформаторите, но днес вече стана ясно, че е готов да състави правителство, "пък който го подкрепи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 9Като гледам в случая ти си този който е неосведомен. Случайно май не знаеш че Волен беше издигнат благодарение на Валери Симеонов. Сътветно когато Сидеров влезе в парламента и обърна позициите си на 180 градуса е разбираемо членове от атака да се махнат заради ръковоството. Нали не си кон с капаци и имаш мозък в главата си.. Ако атака държеше на принципите си сега изобщо нямаше да съществува фронта..
16
1
 
2
 
! Отговори
георги преди 9 години
Какво ще стане ли? Ами няма да се разберат това ще стане.. ПФ не са меки и не правят компромиси особено по въпроса с отстраняването на дпс от властта, и така герб ще им обърне гръб и ще се стигне пак до избори.. РБ ги видяхме кви меки китки са..
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потърсете Слави Бинев да не се загубил по коридорите, бе, няма го никакъв!
14
2
 
1
 
! Отговори
до номер 9 преди 9 години
до до ИванЧети по внимателно, какво е написал Иван, обмисли го малко и пак пиши
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименTEZI SHTE ZAGROBIAT I GERB I BALGARIA.KOLKO SA SMESHNI.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
edinstvenia izhod e ili boi ili terminal 2 .... Klanqme se na sekvi na *** , turci , rusnaci i sekvi ..... Taq mizeria e predizvikana ot spane ... I vseki se primirqva s tva che na nego mu e dobre ....... Do koga she plashtame smetkite na drugi !!!!
11
0
 
5
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 9 години
Абе, верно ли Полина Карастоянова е избрана за пепутат от ПФ?
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз смятам, че единстеният изход от тази абсурдна ситуация са Нови избори!
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИванИване, Иване, за какви читави хора говориш? Знаеш ли, че ПФ от страна на Валери Симеонов е само от бивши депутати на Волен Сидеров и бивши членове на Атака. Понеже видяха, че с Волен депутати няма да станат, прехвърлиха се при Валери Симеонов. Мислете малко бе хора, интересувайте се повече. А за Каракачанов, който обиколи за найсет години-найсет партии, изобщо не ми се коментира.
8
1
 
10
 
! Отговори
Св преди 9 години
Не разбрах лидерите ли са влезли или изброените членове в контактната група. Контактната група беше обявена вчера и наистина бяха бъдещите депутати изброени по-горе. Но сега май има разместване и са влезли и лидерите (но не се знае с контактната група ли?). Иначе-да, съгласен съм с Иван, стига с това-ченгета, бил към ББЦ. СЕГА гледам и съм доволен от това което казват - миналото няма значение, защото изразява мнението на повечето от нас тук. Дори и 10% от това да се свърши - ще е напредък. Дано!
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се разберат. Борисов още на предишните избори съжаляваше, че ПФСБ не е влязъл в парламента.
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми е приятно да го кажа, но Валери Симеонов до този момент се държи в пъти по-адекватно от Раданчо Кънчо
5
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България на три ченгета!
4
12
 
26
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Една от формациите в която има сравнително читави хора, другата е АБВ! Не ме интересува дясно-ляво - това е отживелица! Тезите с агентите са банални и глуповати...
3
3
 
17
 
! Отговори
един брой НЕгласувал преди 9 години
И Борисов и ДПС са командвани от едно място!Който не слуша обаче, го ликвидират!
2
0
 
22
 
! Отговори
Даммм преди 9 години
Нищо няма да стане ... ан Боце му се играе с ДПС... примерно изкзаане след някокло дена: "Ето говорихме с всички но не искат само ДПС бла бла бла... избирателя така реши... да нибяхте дали пълно мнозинство..." и оп на бостана...
1
2
 
19
 
! Отговори
асд преди 9 години
Краси, дето застана до Бареков за евроизборите - ъпсурд да подкрепя каквото и да е, в което участва от тук нататък!