Кунева се обяви за Закон за лобизма

Трябва да се знае кой какво иска, мотивира се вицепремиерът
19
Кунева се обяви за Закон за лобизма
Меглена Кунева. Снимка: архив Булфото

Вицепремиерът Меглена Кунева се обяви за Закон за лобизма, за да е ясно кой в какъв момент е отишъл да защити интереса си и пред кого в процеса по създаване на законодателство.

Предложението за това дошло от гражданския сектор и по-конкретно от "Трансперънси интернешънъл", съобщи тя след първото заседание на Националния съвет по антикорупционни политики към Министерския съвет.

Още по темата

„Интересите трябва да се декларират и трябва да е ясно кой каква теза защитава. Няма нищо лошо Съюзът на винопроизводителите да отиде и да каже своето мнение, просто трябва да е ясно, че го е казал“, даде пример тя. Според нея това дава сигурност, че „никой после няма да злоупотреби с името ти“.

На въпрос кой саботира промените в Конституцията, след като те не получиха нужния брой гласове при първото гласуване на депутатите във временната комисия за промени в основния закон на държавата, Кунева заяви: „Никой не може да се държи като Ципрас, не можеш да напуснеш масата на преговорите и ще преговаряме дотогава, докато имаме резултат“.

Тя обаче подчерта, че не разбира защо предложенията не са били подкрепени, след като бе подкрепена стратегията за съдебна реформа, в която тези елементи присъстват.

Вицепремиерът изтъкна, че всички искат да има съдебна реформа и върховенство на закона и никой не е против разделянето на ВСС.

По думите й споровете са правно-технически, а гласуването на Конституцията е политически акт.

Кунева настоя, че антикорупционна стратегия без съдебна реформа и обратно е силно намалено полезно действие. Според нея това са две страни на една и съща монета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямали кой да е изхвърли па таяа дърта и нагла крава.
9
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Може да се направят размествания в правителството. Може някой по заслужил от БСП да влезе вътре, но добре и сериозно да си върши работата. И който добре я разбира.
8
0
 
3
 
! Отговори
solarbalconparapet преди 8 години
Horosho - cheren markuch na pokriva serpentina 200 metra. Gratis tok i topla voda - lobi bar s led gratis. :) gratis zakonia.
7
0
 
8
 
! Отговори
от9 до 10 преди 8 години
Крава не бозае от теле,затова искам, за да имам с какво да зарадвам децата си,внуците си- няма по-голяма радост от това да правиш малко радост на близките си. Не сьм пенсионер и досега децата ми не са ми поискали 1 лв,обратно е,но крава не бозае от телето си. От деца до деца има разлика, унизително е при трудов стаж 45 г да не можеш да си подсигуриш дьрвата за зимата, Унизително е!
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9Това че искаш пенсия както в Европа е добре, ами какво ще правят с тези пенсионери които са свикнали да живеят със 160 лева ? Като им дадът много пари няма да знаят за какво да ги изхарчат и внуците им ще ги оберат.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи,щом искаш да знаеш,то ти казвам-1.искам заплата като в Европа 2,- пенсия като в Европа 3.да мога да казвам мнението по всеки вьпрос ,отнасящ се до някакво решение за страната ми- чрез референдум(щото сьм ви избирал да сте част от моето мнение) 4.и ,пропускам много друго, да работите -не на вас да ви е добре,щото и без това взимате добре,а на народа ви да е добре. Имате пример -Путин,който стои зад Народа си и никакви унижения за народа си не тьрпи, е сега и Ципрас,който е могьл да се пр
4
0
 
12
 
! Отговори
Кой те в таз робска преди 8 години
Една празнословна гугутка. Като я гледате за какво се сещате? Освен за АЕЦ-а, евродепутатската заплата и нищо не направилата за Б-я добро - Пръмова. ПРИКАЗКИ, КАНДЪРМАЦИ И ЛИЧНИ ОБЛАГИ, НИЩО ПОВЕЧЕ. Това е следа от бившето БКП. Отгоре на всичко искат успех на изборите - няма как да стане, както се изразяват и селяните вече.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това ли остана най-големия проблем в БГ? Оправихте заплатите, здравеопазването, образованието ... да не ги изреждам и сега дай да узаконим лобирането? И какво някой ще си признае "аз лобирам за еди кой си, защото ми плаща еди колко си за това." ?? Мислите ли че това мож еда стане?
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ли бе, другарко Пръмова? Аз мога и ще се държа като Ципрас, докато насреща си имам такива като теб!Кой съм аз ли? Един от трите милиона българи, които имат волско търпение, но вече наистина ми писва!А закон за лобизма си е US-простотия. Вече законно ще си прибирате рушветите за прокарването на определен закон! Не, мерси!
1
0
 
22
 
! Отговори
До Кунева преди 8 години
Кунева , я първо кажи кой те лобира да затвориш блоковете на АЕЦ Козлодуй ???!!!! Или забравяш ,че един от виновниците който осакати България жестоко си именно ти - която казваше Йес, Йес...Такъв батак забърка в Енергетиката, че и нашите внуци не могат да го оправят!Иначе си реформаторка....оффф, кой гласува за вас бе , кой ви слага едни същи доказани продажници във властта?????!!!!!!