ОмбудсМая ядоса вувузелите: Протести и оставка!

Недоволни от избора й се организират за недоволство пред НС
Обновена: 30 юли 2015 17:54 | 30 юли 2015 17:52,
320
ОмбудсМая ядоса вувузелите: Протести и оставка!
Снимка: архив Булфото

Изборът на Мая Манолова за омбудсман срещна недоволство сред част от протестиращите на #ДАНСwithme. Техен основен атрибут по време на стотиците дни недоволство срещу кабинета на Пламен Орешарски бяха вувузелите.

Днес те се готвят да ги извадят отново, за да поискат оставката на Мая Манолова. Призивите за това се чуха около час след като тя бе избрана с голямо мнозинство за омбудсман. Така с вота на голяма част от депутатите тя измести Константин Пенчев от поста, за който той бе номиниран от Реформаторския блок.

Още по темата

Във Facebook  бе създадена и група, която организира протест срещу решението на парламента да избере доскорошната червена депутатка за национален защитник. Около два часа преди насрочения час за публичното недоволство 2 800 души бяха обявили, че ще отидат пред парламента.

"Онези, които протестирахме на #ДАНСwithme, "Гражданите срещу МАФИЯТА" помним добре недоказаните обвинения на Манолова, че сме били платени, постоянните лъжи по наш адрес по всякакви медии. Помним презрителното й отношение към гражданите и постоянните опити да "опитоми" гражданското недоволство чрез подмяна на неговите представители", пишат организаторите на протеста.

Те допълват и че е абсурд, че ГЕРБ са подкрепили социалистката, която била "главно действащо лице в аферата Костинброд".

Междувременно шефът на групата на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи от профила си във Facebook, че не е гласувал за Манолова и дори постна снимка на бюлетината си и отбелязания в нея вот.

"Ужас!! 82 гласа за Пенчев, 129 за Маяма Галева. ГЕРБ + РБ имат 107 депутата заедно", е публикувано на страницата на протеста.

Там се припомня и изказване на Менда Стоянова от ГЕРБ, която обяснява, че Манолова провеждала собствена агитация сред депутатите и най-вече сред мъжката част от тях.

Публикуван е и виц:

"Мая Манолова станала обмудсман и я питали:
- Г-жо Манолова, притеснявате ли се от отговорността, която носи тоя пост?
Тя отговорила:
- Не, от днес гражданите трябва да се притесняват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едни си дерат гърлата и свирките по улиците, други си вземат заплатките, сменят си постовете и си се возят в лимузините... Кой е по-умен, а ?
214
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4А къде бяха тези презервативи, когато се теглиха 16 млрд или само до преди ден когато техните работодатели РБ и ГЕРБ отхвърлиха 2 от 3-те въпроса за референдума, или когато се вдига цената на тока, или когато се увеличава възрастта за пенсиониране, или когато зулумите растат главоломно....???Те са умни и красиви и без пари не протестират.За една синекурна длъжност надуват вувузелите, за 16 млрд - нищо
213
0
 
1
 
! Отговори
Dino преди 8 години
Patriotite na vlast.Tova e reshenieto.Ostanalite ...v zatvora.
212
0
 
4
 
! Отговори
Буря преди 8 години
Да, много интерсно се вземат решения кога да се протестира и кога не.... хахахах аз напълно подкрепям коменрат 254!!! В крайна сметка няма значение кой от коя партия е, важното е съвестно ли си върши работата. Това за мен има по-голямо значение от това кой от коя партия е издигнат и да се правят целенасочени платени протести.
211
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглост е да протестираш срещу Мая Манолова и да си затваряш очите за избора на заместник управителите на БНБ. На това му викат КРАДЕЦА ВУКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА
210
6
 
4
 
! Отговори
ррр преди 8 години
Май искат да изкарат Мая от парламента или някой си е направил много кофти шега с нея. Ако бях на нейно място предвид общественото недоволство, щях да се гръмна. Направо я закопаха!
209
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо никой не протестира срещу престъпното вземане на 16 милиарда заем,защо никой не протестира, че един престъпник като Цветанов е още на свобода,защо никой не протестира срещу високите цени на тока произведен от фотоволтаицитена неговите ортаци мутрите,защо никой не протестира срещу неадекватния президент,защо никой не протстире срещу *** наречен министър на отбраната,защо никой не протестира срещу късното пенсиониране -ЗАЩОТО ТИКВАТА НЕ ВИ Е ПЛАТИЛ, ПРОДАЖНИЦИ!
208
0
 
12
 
! Отговори
Родема преди 8 години
Нито банковата система,нито съдебната,нито промени в Констутуцията,нищо не се случва ,все бариери,все пречки,все тоз го сърби ,онзи го боли,докога бе хора ще протакате проблемите на държавата ,защо ви пращаме там да си почесвате онова м/у краката ли.Бързайте ,реформирайте и работете здраво ,това искаме.Нападки ,убиди,клюки простотии наслушахме се отдавна не ни е интересно,чакаме плодовете от вашия труд обаче нещо не зреят.Икак да стане като няма държавници,все мишки.
207
0
 
8
 
! Отговори
55 преди 8 години
Всички сегашни политици трябва да бъдат изметени от Парламента ,за нищо не стават.Просто няма време повече за търпене и чакане.Тотално да бъдат изчиснени,ако трябва от къща на къща ще се ходи и ще се издирват хора чисти и морални,не забъркани в далавери и схеми.Това тяхното не се търпи вече,животеца ми мина да слушам,глупостите им,черна хроника по медии,кой крал кой убил и т.н.Искам да живея ,спокойно и щасливо
206
7
 
7
 
! Отговори
Васи преди 8 години
Направо съм бясна от всичко което се случва в държавата,голям бъркоч е.Гафове след гафовеТолкова ни принизяват,че чак ни се присмиват господата депутати,докага ще ни смятат за ***,*** сме че ги търпим.Избират Мая ,която до вчера правеше мръсотии на ГЕРБ за да настройва харата против тях,сега ни лук яла ни мирисъла, пак чиста излиза от ситуацията и се намърдва на место за което не е приета от хората.Някои *** прости гъби дори и честитят,боже голяма,върховна простотия я тресе тази държ
205
0
 
6
 
! Отговори
Dino преди 8 години
Sofiiski bokluci.Zashto ne protestirahte srehyu podupravitelite na BNB ili protivkrajbite v energetikata,ili protiv niviia zakon za NSO,ili protiv 16 te miliarda dalg,ili protiv idiotskataq sadebna sistema i t,n.Namerili za kakvo.Izkufeli sorosoidi i amerikansko-cionistki podlogi.Gledam vi kolko ste jalki.Smenete Borisovata hunta.Izhvarlete BSP i DPS.Togava shte badete SVOBODNI.Drugo ...niama.
204
2
 
8
 
! Отговори
233 преди 8 години
Всички политици са против българският народ,какво искат РЕВОЛЮЦИЯ ли,защо тези хора са толкова нагли и вървят против нас непрекъснато.Този народ кого храни,незаслужава ли да се чуе мнението му,погледнете само какво става с въпросите за референдума.Оплескаха я от горе до долу,пак се съобразяват единствено със себе си,сякаш няма народ в тази държава,по големи *** от политик и депутат не знам дали има.Мая ,коя е тази и за какво се мисли,тя ще ни управи проблемите,досега ги забъркваха сега за ом
203
7
 
8
 
! Отговори
Сиси преди 8 години
Никой не ме е питал дали искам Мая да ме защитава,избора е на група простаци в този ПарламентЧовек без морал не е за този пост,тя е имала и връзка с бандитите на България още в началотаона прехода.Не желая тази жена да ми се натрапва и да имитира че ми решава проблемите,защото досега това правиха и с цялото си нахалство доволна от избора ,кой я избира тази жена ,пак РБ ли окъка работата,тези хора само вредят ,ужасно съм разочарована
202
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ли е цената която трябва да се плати за съдебната реформа и референдума ли влиза в тази цена . Браво жалко за горките хора дето цяла година бяха на улицата и с това спасиха живота на борисов ,буквално . Това ли е неговата благодарноост към хората . ........ С . Р . А . М .
201
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По гнусна договорка между герб дпс бсп и рб едва ли можеше да има за мене вече са мъртви за винаги . А като прибавим и далаверата с референдума просто не ми се говори направо ми се повръща от тия гнусни ***
200
0
 
2
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
Haha, cheteiki komentarite se wijda, che platenite trolowe na BOSTAN sa plateni da hodqt na protesta, i 1-2 ot tqh pishat chat pat ot telefonite za da zarabotqt dwoina nadnica. Tuk sa samo trolowete na BeSePe-to Qko!!!
199
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пенчев е по-добър за омбудсман.Любопитно ми е обаче,дали протестиращите от #ДАНСwithme ходят на протеста за високите цени на тока?
198
2
 
7
 
! Отговори
Кюстендилци преди 8 години
Това беше единственият шанс тая скофуля да се махне от парламента!!!
197
6
 
17
 
! Отговори
До 239 преди 8 години
Отговорът е много ***.Сегашният омбудсман Пенчев бе замесен в не съвсем чисти сделки и познанства. Работата му до сега го представи като ренегат, който угодничи на ГЕРБ и сие.Резултата от дейността му до сега е никакъв.Затова хората осъзнават, че за тази длъжност е нужен човек енергичен, деен, добър юрист.На всички им е писнало от креатурите на ДПС, ГЕРБ и Деформаторския блок, които гледат само собствения си интересЗатова избраха Мая - с надежда се промени това блато, в което сме затънали
196
2
 
2
 
! Отговори
ISP преди 8 години
Тайно електронно гласуване. Който е правил софтуера - той знае ...