Политиците се познават по действията, рече Плевнелиев

Президентът зове за равни права за гласуване на българите по света
46
Политиците се познават по действията, рече Плевнелиев
Снимка: БТА

Политиците се познават по действията, а резултатите определят кой какво е искал да свърши. С ветото си по Изборния кодекс напомням, че политическите партии трябва да се върнат към основите на демократичната държава, да прочетат Конституцията, където пише, че българските граждани имат равни права.

Още по темата

Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев по време на дискусия с ученици и студенти по повод Деня на Европа 9 май.

Президентът беше помолен да коментира реакциите след наложеното вето върху текстове от Изборния кодекс, съобщиха от прессекретариата на дъжавния глава.

Президентът върна текстовете, които ограничават гласуването в чужбина.

"Българите, където и да са по света, трябва да могат да упражняват своите права. Държавата не бива да им пречи, а да ги облекчи в този процес“, категоричен беше Плевнелиев.

Държавният глава коментира като нелогични позициите на политически партии, които настояват българи в държави извън ЕС да бъдат ограничени в правото си на избор.

"Създаването на пречки пред гражданите в чужбина да упражняват конституционното си право на глас е погазване на Конституцията", посочи президентът Росен Плевнелиев.

"Народните представители трябва да си спомнят клетвата, която са положили – да спазват Конституцията и да служат на народа. Сега те трябва да помогнат на гражданите да упражняват правата си, независимо къде по света се намират", каза още държавният глава.

Президентът коментира още, че ограниченията пред правата на българите зад граница са в противоречие с визията за въвеждане на електронното дистанционно гласуване от 2018 година. "Надявам се на отговорен дебат в Народното събрание", каза още държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Росен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Плевелиев преди 8 години
Г-н президент - СРАМ МЕ Е ОТ ВАС! Вие не сте българин, а "***"!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари преди да наречете някой предател си спомнете вие с чии гласове управлявахте България през годините и ще видим тогава кой е предатела...... ГОЦЕ предател ли е, царя предател ли е Станишев предател ли е, орешарски предател ли е
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А вие другари достойни ли сте, когато със гласовете от Турция избирахте ГОЦЕ и пак със същите тия гласове БКП оправляваше. Проблема е че сега тия същите гласове няма да отидат при ДОГАН и схемата ще се разпадне то и затова е цялата истерия. Но пък така ще си покажете истинските лица и ще се види кой кой е
28
1
 
3
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
Резиденте,ако прочетеш коментарите за себе си,трябва на момента да си подадеш оставката,ако си достоен човек.Но то е ясно,че не си.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дървената кукла Плювналиев,вярно изпълнява нарежданият отгоре.Най-вредният президент на България.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЙДЕ СТИГА БЕ! В КОНСТИТУЦИЯТА ПИШЕ И ДРУГИ РАБОТИ: БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ИМАТ ПРАВО НА БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И НА БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ.
25
1
 
3
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
ПРЕДАТЕЛ ПРЕДАТЕЛ----ИЗАТЕБЕ ЩЕ ИМА НАРОДНО ПРАВОСЬДИЕ
24
0
 
4
 
! Отговори
Умен преди 8 години
Какво друго можем да очакваме от човек с име федеРосен Плевнелиев освен *** на краварски ***?
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БългаринНапълно и абсолютно си прав, колега.
22
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 години
За кой ли път се вижда, че човека оглавил Съвета за национална сигурност е опасен за националната ни сигурност. И въобще е ясно, че обслужва чужди интереси. Час по-скоро трябва да си хода - това се казва ПРЕДАТЕЛ с голяма буква. Много трябва да са разочаровани тези които са гласували за него.
21
0
 
1
 
! Отговори
Ble преди 8 години
Prezidenta Plevneliev ima da pravi referendum za majoritarni izbori v bg...:-):-):-):-)A vie moje da ostanete pod krevatite si, bulgari-unaci!:-):-):-):-) glasuvaneto e samo pravo!:-):-):-):-)
20
1
 
6
 
! Отговори
магардич преди 8 години
Тъъпоо маагаарее ...малелеее....
19
1
 
12
 
! Отговори
О-хо-хо преди 8 години
Права е пастирката,гледайте и действията- ДКМС, БКП, РУМНО...
18
1
 
28
 
! Отговори
ВЯРНО Е преди 8 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ТАКЪВ ПОЛИТИК КАТО ВАС СЕ РАЗПОЗНАВА ОТДАЛЕЧЕ И ВСИЧКИ БЯГАТ ОТ НЕГО СЪС КОСМИЧЕСКА СКОРОСТ.ЩЕ останете съвсем сам и никой няма да ви подаде и сламка за измъкване от блатото във което сте затънал.
17
0
 
8
 
! Отговори
педрас преди 8 години
До Анонимен 17Прав си. Това е все едно да пуснеш негативен коментар за публикация на Инджев,Никога не вижда бял свят...Но на мен никой не ми плаща и пак си отстоявам мнението
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, разбрах какво искат да ни кажат от Днес-БГ.Те ни показват, че мнението на хората не значи нищо и е нула.Натрапват ни мнението на тези, които им плащат.Трият и оставят само това, което им харесва на тях.Свобода, демокрация и свобода на словото са само празен звук и всичко това се нарежда чудесно в "европейските" ценности - двуличие, наглост и лъжа са техните основни компоненти.Питам, за да звучи като хвалебствие и да не го изтрият:Пишман "Героите" по ветото ли се познават?
15
1
 
17
 
! Отговори
... преди 8 години
Истина са думите на Плевката. По тази логика, той прилича на чиновник в библиотека.
14
0
 
16
 
! Отговори
обобщител преди 8 години
Това означава ,че ние нямаме политици, а имаме нещо друго
13
0
 
5
 
! Отговори
Драконът преди 8 години
- Някои души няма ли още за излапване, че с тоя глад?
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо изтрихте коментара на анонимен11? Човека има право на мнение независимо дали е правилно според вас