РБ vs. БСП: Почитта ви пред сатрапа свали маските!

Снимките пред паметника на Тодор Живков били цинична провокация
1 юни 2016 16:52,
263
РБ vs. БСП: Почитта ви пред сатрапа свали маските!
Снимка: БСП

РБ нападна остро БСП заради почитта, която демонстрира, пред паметника на Тодор Живков в Правец. 

В понеделник ръководството на социалистите заседава в родния град на Тато, а след това посети къщата му музей и се снима пред паметника му. Ден по-късно червените бяха в Благоевград, където лидерката Корнелия Нинова поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев.

Още по темата

Днес от Реформаторския блок протестираха срещу това.

"Български парламентаристи нямаха срам да позират пред паметника на сатрапа, поискал два пъти страната ни да стане част от Съветския съюз", каза в декларация от парламентарната трибуна реформаторът Борис Станимиров. 

Той изрази възмущението на Блока, че поклоните стават на фона на почит към жертвите на концентрационните лагери и на Възродителния процес. 

"Явно целувката на Орлов мост и поднесените неискрени извинения окончателно са забравени", каза Станимиров. Според него съвпадението между демонстрацията пред паметниците и зловещите годишнини от Възродителния процес и зверствата на остров Персин край Белене едва ли са случайни. 

"Наследницата на Българската комунистическа партия свали европейската си маска и се завърна към своята най-ретроградна физономия", каза още реформаторът. 

Той призова левите и десните политици да се водят от принципа за единство на нацията.

"Демонстративното честване на диктатора в момент, когато жертвите му припомнят за репресиите, е цинична провокация, която разделя българския народ и злепоставя европейска България. Подобно поведение обслужва онези вътрешни и външни  сили, които целят страната ни да бъде слаба и уязвима", каза още Станимиров. 

Той се зарече, че реформаторите няма да позволят подмяна на историческата истина и поругаване на паметта на жертвите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените престъпници ни дърпат конците от 72 години. И ще продължат да ни завират в десета глуха след като още има серсеми, които им вярват и чинно гласуват за тях.
194
1
 
2
 
! Отговори
СС преди 7 години
Престъпна партия, оглавена от алчни милионери, това е БСП! Закривай 100 годишната бабичка!
193
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
245, ЗА БЕЗГРИЖНОТО СИ ДЕТСТВО БЛАГОДАРИ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ, А НЕ НА ТОША- ТОЙ НЯМА НИЩО ОБЩО С ТОВА.
192
2
 
3
 
! Отговори
Пешо от с. Сирищник преди 7 години
До Анонимен 234 .... ТАЗИ КИФЛА *** БЕШЕ НАЗНАЧЕНА ОТ КОСТОВ ЗА ГЛ. ИЗПЪЛН. ДИРЕКТОР НА НАЙ-СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ ВЪНШНОТЪРГОВСКИ ФИРМИ САМО ЗАРАДИ ТОВА , ЧЕ МЪЖА И БЕШЕ ШЕФ НА МИТНИЦА ОЛТОМАНЦИ , КЪДЕТО КОСТОВ ВЪРТЕШЕ КОНТРАБАНДАТА С ПЕТРОЛ С СЪРБИЯ ПРИ ЮГОЕМБАРГОТО. КОСТОВ Я ВКЛЮЧИ В ДАЛАВЕРАТА ЗА ДА И ЗАТВОРИ УСТАТА , ИНАЧЕ ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ. НО ДРУГАРКАТА ПРИБРА МИЛИОНИТЕ И МЛЪКНА ЗАВИНАГИ СРЕЩУ КОСТОВ . ДА СИ ЧУЛ НЯКОГА ДУМА НА *** СРЕЩУ КОСТОВ ??? НИКОГА .
191
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само мога да се гордея с едно безгрижно детство по бай Тошово време.
190
6
 
3
 
! Отговори
пояснение преди 7 години
До Виц за бай Тошо - Веднъж бай Тошо се почесал по главата и му влязла една треска под нокътя. този виц се разправяше през ранните 60-е. Имало съвещание на СИВ. Тошо се почесал по главата и треска му влязла под нокътя, започнал да си гризе пръста за да извади треската. Хрущов го забелязал и се провикнал: Колко пъти съм ти казвал да не се чешеш по главата.
189
4
 
9
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
Погледнете внимателно снимката - нито един от тези Урковци няма мойте килограми - 43 ,за какво ще мисля за тия шкембета . Проклети да са но неки веков!
188
6
 
1
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Сатър-сатъма-сатъмор
187
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХирургТи не си никакъв хирург, а патолог! То и затова от много рязане здраво не остана!
186
3
 
11
 
! Отговори
Тео преди 7 години
От двадесет и седем години насам управлението не се е сменяло. Партията е една, само интересите са малко по-различни. Има си структура и лакеи, като г-н Борисов, Пеевски и прочее, има и изпълнители като Маджо, а има и Генерали. Който каквото и да приказва всичките в едно гърне ходят по нужда. За мен дядо Тато е продукт на историята и на сферата на влияние, в която сме попаднали. За ситуацията е извлякъл оптималното. Наследниците му на снимката, както поколението им - РБ съсипват още България!
185
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Любопитен - А бе тази кифла Корнелия Нинова не беше ли дясна ръка на Иван Костов преди 15-тина години?не е била никаква дясна ръка, следяла е отдясно какво прави Премиерът Костов и е донасяла наляво. Била му е насадена, както Бисеров.
184
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"поискал два пъти страната ни да стане част от Съветския съюз" Съседната статия: "Брюксел затяга примката на Полша"Прочети още на: dnes.bg/?cat=2
183
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"поклонението" на Тато беше най-нагла гавра с него. Тази върхушка свали Т.Ж. и го въргаля в калта и праха, безцеремонно се възползва от властта, а сега лее крокодилски сълзи по Т.Ж. Да се каже, че са лицемери ще бъде комплимент. Това са жaлки, гнycни чepвeи! Чудно е какви индивиди могат да гласуват за това нещо, наричащо се бcп.
182
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 224Чекай бе брато, за гей-парад ли си се размечтал?
181
9
 
12
 
! Отговори
Ха ха преди 7 години
Бре сатрапа бил искал България да стане част от Съветския съюз пък демократите от ряз я продадоха на Европейския съюз и сега фактическото правителство е от началниците в Брюксел. Принципи имате като на гъска опашка.
180
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
212- БЪЛГАРИЯ ФАЛИРА ТОЧНО В ТАЯ ГОДИНА - Ф А Л И Р А , А НИЕ ВСИЧКИ БЯХМЕ БЕДНИ, СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ТОЧНО ТАЯ ПРЕКРАСНА ПАРТИЯ НАПРАВИ НАД 100% ИНФЛАЦИЯ, ФАЛИРА БАНКИ- И ПОДАРИ НА СВОИ ХОРА АКТИВИ ЗА МИЛИАРДИ, ТА ТОЧНО ТИЯ ЧЕРВЕНИ *** ВЛАДЕЯТ ИНДУСТРИЯТА И БАНКИТЕ, ТА ТОЧНО ТЕ ФАЛИРАТ ЦЕЛИ СЕКТОРИ И ОБРИЧАТ НА ГЛАД И МИЗЕРИЯ- ДНЕС ПАДНАХА ОГРАНИЧЕНИЯТА В АВСТРИЯ ЗА БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ- НАЧИНАЕЩ УЧИТЕЛ ТАМ 2000 ЕВРО- ТУК 260 ЕВРО , ЗАПОЧВАШ ВЕДНАГА КАТО НАЙ НИСКО ПЛАТЕН ЧИСТАЧ С 1500 ЕВ.
179
4
 
5
 
! Отговори
патриот преди 7 години
комунистически *** , Вълкът козината си мени, нрава си не сменя
178
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
219- В СЕВЕРНА КОРЕЯ ЩЕ РЕАЛИЗИРАШ МЕЧТИТЕ СИ- КАТ ДОЧЕНИ ДРЕХИ, СУТРИН И ВЕЧЕР ПАРТИЙНИ МОЛИТВИ ПРЕД ВОЖДА С УПОРИТО БЛЪСКАНЕ В ПОДА, СЛЕД ТОВА ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДА В ПРАВИ РЕДИЦИ, ЕДНАКВО ПОСТРИГАНИ, ЕДНАКВО ТРУДЕЩИ СЕ ДО УМИРАНЕ, ЗАЩОТО ТРУДА Е СПАСЕНИЕ, ИЛИ В КИТАЙ- ПАРТИЕН ЛИДЕР С 92 МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ ПО КОНСТИТУЦИЯ И ЖИТЕЛСТВО, АКО НЕ СЛУШКАШ В ТРУДОВ ЛАГЕР ЗА ДА ТИ ДОЙДЕ НАЙ ПРАВИЛНАТА ИДЕЯ- КОМУНИСТИЧЕСКАТА- НА ТЕБ МАЛКА ЗАПЛАТКА- НА ВОЖДА- 92...МЕЧТИТЕ ДНЕС СА ЛЕСНО ОСЪЩЕСТВИМИ.
177
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При капитализма само простите и мързеливите са бедни, а при социализъма - всички
176
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наследеният външен дълг от времето на социализма и управлението на генералния секретар на ЦК на БКП Тодор Живков се оценява на около 10,5 млрд. долара в края на 1989 г. Близо 25 години по-късно, след като на 15 януари бяха погасени глобалните облигации с номинал 1,086 млрд. долара, размерът на държавния дълг отново е 10,5 млрд., но вече изчислен в евро, а не в долари.