Комунисти от 30 страни: Да спасим комунизма в България!

Партии с леви идеи критикуват буржоазните правителства в ЕС
2 дек 2016 17:12,
374
Комунисти от 30 страни: Да спасим комунизма в България!
Снимка: архив Reuters

Комунисти от 30 комунистически партии в държави от Европейския съюз и Европа се застъпиха за българския комунизъм, чийто режим бе обявен за престъпен.

Наскоро парламентът прие законодателни промени, с които забрани символите и лозунгите на комунизма. Поправките предвиждат наказания за всеки, който ги използва на публично място.

Десетките комунистически партии от Европа излязоха със специално писмо, в което осъдиха антикомунистическия закон и обявиха солидарност с българските комунисти.

Още по темата
Европейските комунисти призоваха за незабавно оттегляне на текстовете и спиране на преследването на комунистите в България, на тяхната дейност, идеология и символи.

"Тази нова анти-комунистическа офанзива е интегрирана в целите на ЕС и на буржоазните правителства", пишат европейските комунисти. Те смятат, че европейските управници искат да подменят и пренапишат историята като преследват комунистическите партии и комунистите, криминализират тяхната активност и забраняват комунистическата идеология.

"Усилията са насочени към съзнанието на младите хора, което систематично се облъчва с антикомунизъм, с клевети срещу държави, в които е изграден социализъм, както и с оправдаване на нацистко-фашистките престъпления", се казва още в писмото на комунистическите партии.

Според тях колкото повече се увеличава анти-народната и анти-работническата офанзива на европейските правителства, толкова повече те прибягват до груб антикомунизъм.

Подкрепата за българските комунисти идва от събратята им във Великобритания, Австрия, Хърватска, Дания, Франция, Ирландия, Италия, Норвегия, Испания, Турция, Литва, Латвия, Малта, Швеция, Словакия, Унгария, Молдова, Македония, Гърция, Беларус, Украйна, Русия.

Те са обединени в "Инициатива", чиято цел е да изучава и развива въпросите на европейската политика и да координира общи действия.

Централата се намира в Атина и в момента се координира от парламентарно представената Комунистическа партия на Гърция (KKE).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата комунистическа държава е САЩ. Но ще мине малко време и тогава местните *** ще почнат дасе усещат и да свалят розовите си очила.
283
7
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
1.В България никога не е имало комунизъм.2.Социализмът на Тодор Живков не беше престъпен, а социален строй.3.Псоходесните да го........................
282
2
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Половината от изредените държави никога не са имали комунизъм и комунисти.Комунисти в Англия, смях. Сигурно са нашенци избягали от социализма.
281
4
 
8
 
! Отговори
адолф сталин преди 7 години
Комунизмът-интернационалсоциализъм и фашизмът-националсоциализъм са две еднакви идеологии ,които имат еднаква социална база -работническата класа. И двата ежима са престъпни защото прилагат тоталитарно уупавление.По -страшен е комунизма .Преди 9септември е имало само 8 концлагера и то със свободен режим на движение на интернираните .След девети комунистите създават 88 -ОСЕМДЕСЕТ И ОСЕМ КОНЦЛАГЕРА
280
2
 
8
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
За какъв комунизъм ми говорят сега шефовете на БСП.Комунистите идеалисти са били избити още преди 9 септември,а оцелелите,децата и внуците им станаха първи капиталисти след криминалният преход!Ако сега можеха да се съживят убитите преди 9 септември и видят какво техните съпартийци са натворили първо тях щяха да убият!Кого ще агитират те -децата ни са в чужбина и няма да гласуват за тях.Ние дето останахме тук не ни остава много живот,та ако ще и валяк да ни гази и БСП пак да е на власт все тая!
279
4
 
13
 
! Отговори
t-rex преди 7 години
До seiraАйде да не ми обясняваш какво е комунизма и къде го има! Точно това което виждаш навсякъде в комунистическите страни това е комунизма! Гаден, поддиснически, мизерен и престъпен. Комунизма по друг начин не може да съществува, но е много привлекателен за мързеливи и необразовани човеци дето искат да получават всичко наготово, а когато необразованите и мързеливи човеци вземат властта и въведат комунизма мизерията е неизбежна.
278
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОПЛАТА ВОДА Е ОТКРИТА ОТДАВНА - Богомил Райнов , Тютюневият човек - цитат ... КОМУНИЗМЪТ НЕ Е ЗА ПРОСТИ ХОРА . ДА СИ ПРЕДСТАВИМ ЗА МИГ , ЧЕ В БЛИЗКИТЕ 30 - 50 Г, БЪДАТ УСВОЕНИ ЛУНАТА И МАРС . СОБСТВЕНОСТ ЩЕ ИМА ЗА ВСЯКО СЕМЕЙСТВО . КОГАТО ТАЗИ СОБСТВЕНОСТ ОМРЪЗНЕ ДО СМЪРТ , КОГАТО ИМ ОМРЪЗНЕ ДА ЛЪЖАТ И КРАДАТ ЛОШАТА ДЕМОКРАЦИЯ ЩЕ СЕ ЗАМЕНИ ОТ ДОБРАТА ДЕМОКРАЦИЯ БЕЗ РЕВОЛЮЦИЯ .
277
6
 
9
 
! Отговори
seira преди 7 години
ХАЙДЕ, СТИГА С ЛЪЖИТЕ!...ВСЕ ПАК СМЕ 21-ви ВЕК!МОЖЕ ЛИ НЯКАЙ ДА ПОСОЧИ СТРАНА В КОЯТО Е ИМАЛО ИЛИ ИМА "КОМУНИЗЪМ"?!ТОВА, ЧЕ КУП ПАРТИИ СА СЕ ОБЯВИЛИ ЗА "КОМУНИСТИЧЕСКИ", ИЗОБЩО НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТОВА Е ИСТИНА!В Т. НАР. "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ" ДЪРЖАВИ, НА ПРАКТИКА БЕ УСТАНОВЕН "ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ", КАТО ЧАСТНИТЕ ФИРМИ, БЯХА ЗАМЕНЕНИ С ЕДНА ФИРМА - ДЪРЖАВАТА, А СОБСТВЕНИК НА ПРАКТИКА СЕ ОКАЗА "ЧЕРВЕНАТА БУРЖОАЗИЯ" - ВИСШАТА "УЖ КОМУНИСТИЧЕСКА" НОМЕНКЛАТУРА...ОЩЕ НЕ Е ИМАЛО "СОЦИАЛИЗЪМ" ...
276
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В НРБ имаше трудово-възпитателни лагери. В РБ няма - тя цялата е голям концентрационен лагер.
275
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КНР - под ръководството на компартията за 30 години 700 млн. китайци са изведени от състояние на бедност.В РБ за 25 години 60% от населението е под прага на бедността.
274
8
 
16
 
! Отговори
Ало-о-о преди 7 години
След 45 г. комунистически застой и след25 г. социалистическо разграбване, стигнахме да сме най бедната държава в Европа.Пък сега оле-е-е , защо са ни ниски пенсиите и заплатите.*** то и при соца бяхме най-бедни от соц.лагера. Само Албания беше след нас.
273
14
 
16
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
аз съм на 58 г живея в москва през социализма живеехме на хиляди пъти по-добре.отколкото сега да имаше минуси повече плюси не сме помислили никога че един ден можем да останем без работа и достойнство за какво ми е тази демокрация като нямаме работа и достойнство .при тази демокрация многоо младежи напуснаха страната ни .че са без бъдище в бг.беше по-доре през социализма младежи питайте родителите си.какъв сладък ни беше живота като на сън.не мислехме за нищо чакахме почивни дни и на излет.
272
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Късно са се сетили.Комунизмът е загубил шансове в България още през 1944 година.А комунистите си управляват и днес.Ама те се борят само за ко.къ.ла
271
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Cheta i ne mi se vyarva,che komunizma ne e zaminal ot BG...kato che li se zabravi za desetki stotici hira izbiti kato pilci ot komunizma
270
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По някакво стечение на обстоятелствата комунистите не са носители на комунизма.Те са негови рушители.В човешката история има много тъмни петнаАко Хитлер беше победил Щеше ли да се разрастне комунизма в този му вид ,в който го познаваме.Кафява чума,червена чума.Ваксина не е открита..
269
10
 
22
 
! Отговори
Циник до 335 преди 7 години
Жертвите на капитализма? Митко Палаузов?? Абе *** - САМО В УКРАЙНА - Сталин умори (буквално от глад) 22-23 000 000 души! Стигнали са до людоедство! У нас - *** избиха хиляди - често без съд , и присъда! Жертвите на световния комунизъм (ако се поразровиш из нета - са над 50 000 000! Как пък се не свършихте това червените муджехидини! Всъщност същата пребоядисана червена камора ни управлява, и до днес!
268
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** парадокса,боржуазията в България са все ЦК на БКП. И не разбрахме ,кой срещу кого ще се бори? Явно пак,интелигенцията,срещу олигархията/ЧЕРВЕНАТА/.И пак хиляди жертви,без съд и присъда,неоправдани. И пак черни години.
267
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това пък с Митко Палаузов е най-голямата лъжа. Прочетете в нета истинската история на Митко Палаузов. Как може дете да е "социално, политически" осъзнато? И какви ли не други глупости.
266
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жертвите на капитализма в България са десетки хиляди убити справка хилядите избити партизани и ятаци по време на капитализма преди 1944 ,фабрикантските интереси обричане на трудовото население на глад и нищета. Капитализма убива не само физически но и духовно и морално! Ако някой има къса памет да Прочете Митко Палаузов! Дете герой пред подвига на което днешните капиталисти са просто едни безгръбначни!
265
7
 
19
 
! Отговори
Диагноза преди 7 години
Най-голямата лъжа е, че комунизмът се бори за равенство - та такова няма дори между членовете на самите комунистичестки партии ! А на останалите хора се гледа като на държавни роби, нямащи право нито на мнение, нито на собствени убеждения, нито на значима лична собственост ! Репресиите и умъртвяването на несъгласните с режима са нещо обикновено, за което цялото общество обаче мълчи (поради страх или заблуда). Е, в сравнение с всичко това, дори ислямският фундаментализъм..... ряпа да яде !