От СДС най-много лелеели да вземат мандата. Защо им е?

Това НС все още имало потенциал да излъчи правителство
14 дек 2016 10:30,
39
От СДС най-много лелеели да вземат мандата. Защо им е?

Вероятно ще бъдем атакувани от различни страни за нашето решение, но смятаме, че това Народно събрание има още потенциал и би могло да излъчи стабилно правителство. Това коментира пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на ПГ на Реформаторския блок доц. Борислав Великов по повод приетия вчера от реформаторите мандат за съставяне на правителство.

Още по темата

От РБ са взели решение кои членове да се яват при президента Плевнелиев на заседание на Изпълнителния съвет на формацията, обясни доц. Великов: "Разбира се, това беше почетна делегация, но там бяха и колегата Марков от СДС, колегата Христов от БЗНС, така че имаше известна представителност без да са председатели на партии, тъй като някои са и министри - да не излезе, че министрите отиват там, за да си продължат мандата изкуствено".

"Факт е, че колегите от СДС бяха най-настойчиви в прокарване на тезата, че би трябвало да се използва този последен проучвателен мандат и да се опитаме да съставим правителство в рамките на това Народно събрание", посочи още доц. Великов.

По думите му ключовата роля в съставянето на евентуален кабинет има премиерът в оставка Бойко Борисов.

Великов аргументира твърдението си с факта, че Борисов е лидер на най-голямата парламентарно представена сила и именно той следвало да посочи кой ще е министър-председател в новия кабинет.

"Началото на 43-то Народно събрание и излъчването на една принципна коалиция - ГЕРБ и РБ, подкрепяни от ПФ, беше нещо, което даде добър резултат в течение на тези две години. Най-малкото е, че ние трябва да опитаме да съхраним по възможност това управление", добави още гостът в студиото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо се чудите? Тези при следващи избори няма да са в парламента. Затова са готови на всичко за да изкарат още малко като народни представители. Пука им за България колкото за ланшния сняг. Всички приказки изричани от тях са опаковка на желението им да изкарат още няколко месеца в парламента пък ако ще цяла България да изгори. Посредствени мишоци.
15
3
 
37
 
! Отговори
Убийците в затвора преди 7 години
Този убиец горе на снимката, защо не е в затвора, ами обикаля телевизиите!?!?
14
2
 
24
 
! Отговори
пеш преди 7 години
Тааааааааа па Кунева, не може да остави власт. Ще стои у политиката до като се наака. Нема ли мъж който да изчеластри и да кротне...ха-ха-ха-ха-
13
2
 
24
 
! Отговори
СДС преди 7 години
Брей, значи има още за крадене!
12
9
 
22
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
Вчера се дивих защо кръгът "Прокопиев" връчи на 5 човека мандат за образуване на нова разбойническа банда, а то било от сантимент - СДС 19 години не били получавали мандат. Каква радост! Мандата вика Бойко;))) Хасми, хасми, аго Сюлмане;)))
11
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да , Борислав Великов е убиец , който е на свобода, това е за съжалени
10
5
 
20
 
! Отговори
пешо преди 7 години
Ха-ха-ха Ами да поканим Иван Костов за министър на финансите. *** палячовщината.Не , не...требва да играе дръвото..ха-ха-ха
9
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ооо, господин Борислав Великов. Същият този, който уби с висока скорост човек в Москвич и получи завидната присъда от 1 година условно. И не стига това, ами отново реши, че трябва да е в политиката. Поне като си пуснал връзки и си се отървал от присъда, поне се скрий от минимално благоприличие... Ама не! Мандат искаме!
8
0
 
32
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Лукарски нали казваше че избирателите могат да искат оставката на жените си в къщи... Чекай сега някой да гласува за теб.
7
0
 
27
 
! Отговори
Навремето преди 7 години
Един вълк изял едно агне от една кошара и после 10 години обикалял покрай тази кошара дали не може да изяде още една
6
0
 
27
 
! Отговори
Бо преди 7 години
От СДС най-много лелеели да вземат мандата. Защо им е?Ами защото им е за последно....
5
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От СДС най-много лелеели да вземат мандата. Защо им е?------------------За да се коалират с тяхната приятелка седесарката от Позитано :D
4
1
 
28
 
! Отговори
ДЕФОРМАТОР преди 7 години
да опитаме сега , че в следващ парламент не е ясно дали ще сме депутати и да санираме затворите , че е много вероятно да ни настанят там....
3
3
 
21
 
! Отговори
vlady преди 7 години
РБ може да състави стабилно правителство, ако издигне премиер и поне няколко министри от НКД "Св. Лучников" - в този клуб има страхотни професионалисти майстори на чашката с отлична алкохолна подготовка, ученици и последователи на великия Лучников достигнали неведнъж до делириум.
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СДС на изкуствено дишане, на следващите избори им изключваме апарата.
1
0
 
34
 
! Отговори
321 преди 7 години
Защо ли,90% от тези стари мутри повече няма да влезнат в власта,а там е слдко....