Президентът пак: Обществото е критично към Младен Маринов!

Румен Радев във Facebook: В работата на МВР има слабости
19 сеп 2018 13:45, Анисия Иванова
189
Президентът пак: Обществото е критично към Младен Маринов!
Архив: Булфото

Президентът Румен Радев смята, че с предлагането на Младен Маринов за вътрешен министър управляващото мнозинство поема отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото.

В официалния си профил във Facebook президентът публикува следния коментар:

"След като правителството се съобрази със закона и задейства съгласувателната процедура за освобождаването на г-н Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, днес подписах указа. Слабостите, пропуските и скандалите в работата на министерството допълнително обосновават това решение. С намерението си да предложи г-н Маринов за министър на вътрешните работи министър-председателят и управляващото мнозинство поемат отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото".

Още по темата

Припомняме, че подписването на указа се проточи повече от седмица. През това време Правителство и Президенство бяха в спор кой как си е свършил работата по освобождаването на досегашния главен секретар, който бе номиниран да оглави МВР, на мястото на подалия оставка Валентин Радев.

Държавният глава настояваше, че Министерският съвет не е спазил законовите процедури и той не е бил информиран за този ход, нито пък освобождаването на Маринов е било съгласувано с него.

Премиерът му отвърна, че не е нужна съгласувателна процедура, защото самият Маринов сам е пожелал да напусне поста. Подобен ход се правел само тогава, когато МС предлага на президента да назначи някого, което в случая отсъства.

Смяната на Радев е заради тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 17 души. Заедно с него от кабинета си тръгват транспортният министър Ивайло Московски и на пътищата и инфраструктурата Николай Нанков, а на тяхно място трябва да бъдат одобрени Росен Желязков и Петя Аврамова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12 Не ги сравнявай - единия е избран ПРЯКО, другия е избран от бойко. Кво се дъ рвиш?
25
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе къде изчезна *** бе? Клепоухия я надмина по прoстотия и тя не смее да се появи пред хората.
24
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президентът им казва "бавих назначението, защото Маринов е мутра, ама вие не разбрахте посланието".
23
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То мисленето при герберастите им се отдава трудно. Как да разберат, че не ги понасят. Като ги избират *** за това ще кретаме до второ пришествие.
22
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как няма да е критично като беше шофьор на мутрата от СИК - Мето Илиенски, който беше ликвидиран и обявен официално за изчезнал.Все още помним онези времена - не бяха толкова отдавна.Не всички сме безмозъчни гербери все пак.
21
7
 
27
 
! Отговори
123 преди 5 години
Младен Маринов обяви преди време,че за него най-важно е Боко да го хареса. Иначе казано- дреме му за държавата и хората.... Да ни е честит новия Калинчо!!!
20
5
 
32
 
! Отговори
ТИВКОландия преди 5 години
Шофьора на Мето Илиенски за Вътрешен министър?? Що за държава сме?
19
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То българското общество приема критично и цялата мафиотска организация ГЕРБ.
18
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко стана с митингите от чуждоземците?Свалихте ли правителството?
17
6
 
27
 
! Отговори
smeh преди 5 години
доживях да видя тоталното падение на МВР. Бивш шофьор на мурта да стане министър на МВР. Но като се замисля този е стар ортак на шефчето си Бойчето, та защо не.Май ще трябва да вземаме нещата в свой ръце в случай, че трябва да се защитим.
16
2
 
25
 
! Отговори
niki преди 5 години
Ами критично е, защото му личи от далече, че с мисловната дейност изпитва големи затруднения... горкия
15
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Обществото не му е безразлично,колеги! На Боко и групировката може би им се иска на Обществото да му е безразлично,но няма как да стане! Не всеки се продава за паница леща и 5 сребърника!Все още има хора с достойнство,необременени с тежко или престъпно минало,зависими единствено от собствените си интереси и разбирания,а не от тези на задокеански господари и Европейски псевдополитици!
14
3
 
30
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Маринов е бил гард и шофьор на Мето Илиянски и сега министър на МВР?!Само гербаджиите ли не виждат и не осъзнават за какво им говори президента?!Но пък от друга страна е разбираемо, че нали идолът им ББ, който е даже премиер също е бил от ъдърграунда.
13
4
 
20
 
! Отговори
Друг преди 5 години
След Румянка.. който и да е ми нет стер е все едно. Даже и без. Защо е нужен такъв след като той не решава нищо.Да не мислите ще бори престъпността? Ало измамите? Кой му пречеше да го прави като гла мав секретар? Гл секретар формално има повече власт от миностъра!! Пък за труп спорта и регионите..трагични избраници. Бе хора в Гръб няма кой.Всички са разследвани неуки..Това му е елита на боко
12
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До М, да ...Силовак ни става министър!а президента какъв е бе ушaнко oсрана?
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можеше да не им подписва, още не знаем какви идеи има тоя новия министър за МВР. Hа какъв принцип е ибзран кои бяха другите кандиддати къде е тук честния конкурс и прозрачност. Шенген ще видим на кукова лято с полит назначения и шуробаджанащина.
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха да видим сега кой пак ще е виновен. Тройната коалиция, Станишев, БСП.
9
5
 
34
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Силовак ни става министър! Прекрасно ГЕРБ!:))
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сова Наистина жалко и срамно, свършиха ли се вече прифесионалистите в МВР ? Един от старите квартали пенсионери офицери да сложат пак по добре за МВР.
7
18
 
9
 
! Отговори
www преди 5 години
Е поскрийсе малко, омръзна ни с популизма си! малко под вода, и послепак! Със здраве...