Евродепутати: Габриел вдигна високо летвата за еврокомисарите

Тя трябва да преодолее неравенството между Източна и Западна Европа
Обновена: 5 окт 2019 17:58 | 5 окт 2019 17:55, Анисия Иванова
80
Евродепутати: Габриел вдигна високо летвата за еврокомисарите
Архив: Булфото

"Подготвена, компетентна, отговаряше в дълбочина на всички въпроси," така евродепутатът ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, който е и член на Председателството на ЕП, коментира в предаването „Брюксел 1“ по телевизия Bulgaria ON AIR представянето на Мария Габриел по време на изслушването й пред двете ресорни парламентарни комисии в ЕП.

Ден след изслушването й стана ясно, че Габриел е одобрена от комисиите за еврокомисар в сектор "Иновации и младеж“ в следващата ЕК.

"Колегите от всички потически формации коментираха, че Мария Габриел постави много високо летвата и за следващите изслушвания на еврокомисари,“ коментира още Андрей Ковачев.

"Искрено желаем успех на Мария Габриел, защото това ще бъде успех на страната ни,“ заяви в разговор с Милена Милотинова в студиото в ЕП в Брюксел евродепутатът от ДПС/Обнови Европа Илхан Кючюк, зам-председател на АЛДЕ.

"Важно е всеки един от нас в ЕП да помогне с каквото може и да направим така, че да извоюваме добри възможности за нейния ресор в следващата многогодишна финансова рамка.  ЕС изоставя драстично и от САЩ, и от Китай, и от Израел (б.р. - в областта на науката и технологиите). Имаше една стратегия Европа 2020, където за научна и развойна дейност трябваше да бъдат отделяни 3 % от БВП на всяка една държава. В някои държави това е 0.46, в други - 3,56%. Ние сме в долната граница. Много незадоволително представяне на страните от Източна Европа. Мария Габриел трябва да се насочи към реализирането на проекти от приложната наука,“ каза Кючюк.

"Мария Габриел започва с много нисък старт по отношение на програмата Хоризонт - Европа. Само 4% от тази програма отиват в Източна Европа. И Източна Европа ще гледа много скептично на нейния ресор, защото не се е възползвала от много от възможностите на Хоризонт - Европа. Западно-европейците се възползват много по-добре," отбеляза Кючюк.

"Поздравления за Мария Габриел, тя издържа на изключително напрежение - да отговаряш два часа и половина на широк спектър от въпроси не е лесно. Трябва да обединим усилията си за нейния успех, който крие потенциал да се превърне и в наш успех. Никога повече не бива да се повтаря историческият резил, когато ГЕРБ саботира кандидатурата на Ирина Бокова в ООН, което се помни на международната арена,“ заяви евродепутатът от БСП/С&Д Иво Христов.

"Задачата пред Мария Габриел не е никак лесна. Трябва да се реши въпросът с неравностойното разпределение на евросредствата между Източна и Западна Европа (б.р. - в областта на науката и иновациите),“ коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от както имаме българче еврокомисар животът ми видимо се подобри след този избор очаквам още по добър живот сигурно и при вас е така.а и вече летва ли и викат на оная работа.
60
0
 
0
 
! Отговори
Смут преди 4 години
А кой ще кара колата?
59
0
 
0
 
! Отговори
Калашников преди 4 години
Комисарка Мара със шалварите
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КАК НЕ НАМЕРИХТЕ ЕДНА ДОБРА ДУМА ЗА ТАЯ УМНА ЖЕНА, КАК МАСКАРИТЕ УСПЕЛИТЕ ХОРА- ОТ ЗАВИСТ, СЪЩОТО ПРАВИТЕ И С КРИСТАЛИНА- НО ХЕЛЕН Е УМНА И КРАСИВА, А ЧЕРВЕНАТА КОБИЛА ЗЕЛЕН ЧОРАП СА НЕПОВТОРИМИ.
57
3
 
11
 
! Отговори
бг преди 4 години
Поставено лице на евреите.
56
5
 
14
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
Колкото и да я хвалят гербавите на всички ни е ясно, че Габриел е ограничен човек и по непонятни причини бутана напред от Боко !!!
55
16
 
8
 
! Отговори
Успех Мария ! преди 4 години
Това е и успех за България !
54
4
 
15
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Тоз съсел и летва ега ти смеха
53
4
 
20
 
! Отговори
Диригент преди 4 години
Празна Мара тъпан била...
52
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кунева пръмова беше много компетентна според чужди евродепутати и кво от това ..и тази няма да последната устакярка
51
8
 
23
 
! Отговори
JIMMY преди 4 години
този съюз става все по смешен и жалък:) щом една дива *** я правят комисар и я хвалят, че е най-добрата.. трагикомедия
50
1
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Като гледам снимката,май много ...отвисоко ще да е паднала летвата.Какъвто съюзът,такава и летвата.
49
2
 
29
 
! Отговори
2 преди 4 години
Надминаха всички фантастмагории ! Щяла да преодолее неравенството... ! Е , заспивам спокойно ! Само питам със заплатата си от няколко хиляди евра ли ? Защото моята учителска пенсия след 42 години стаж е 320 лв !Каква гавра !Засрамете се поне малко !
48
2
 
20
 
! Отговори
Лимбо рок преди 4 години
Така ли се забавляват в Европарламента, Лимбо парти с висока летва?
47
6
 
1
 
! Отговори
Дельо Хайдутин преди 4 години
До ИзнервенияДа те успокоя ли с един т.упаник бе отворко..?Или ще предпочетеш да се скриеш в дуоката си и да не излизаш от нея...
46
1
 
12
 
! Отговори
Край преди 4 години
Демек ние сме си добре - да му мислят англичаните, като тази генийка /май няма женски род/ няма да им управлява младежта и иновациите.
45
8
 
12
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Оле майко, какви ленти какви еврокомисари ... тази е абсолютна смешка и пионкаШушляков, вземи се култивирай малко! Каква длъжност заема Елена Милиончева и как си върши комсУмолката работа или само лаna европейска (а не руска, чийто интереси защитава) пара.
44
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Достатъчно неприятна личност. Точно за ОПГ Гроб!
43
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безполов Жирав!
42
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червените шизoфреници яко са се размрънкали :) явно си нямате какво по до рода правите в събота вечер :) нещастници..