Разходите за отбрана растат непрекъснато, ресурсът е огромен

Модернизацията на армията била сложен процес, не еднократен акт
29

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разходите за отбрана непрекъснато ще растат и сме задължени да търсим ефективност при подготовката на военнослужещите и материалния ресурс. Това каза президентът Румен Радев по време на тържественото завършване на випуск "Княз Александър I" – II смяна на Военна академия "Г.С. Раковски, цитиран от "Фокус".

Държавният глава връчи дипломите на първенците по успех на Военна академия "Г. С. Раковски".

Още по темата

146 офицери и 160 цивилни завършиха тази година Академията. Те са се обучавали в различните магистърски програми от професионално направление "Военно дело” на факултет "Командно-щабен” и "Национална сигурност” на факултет "Национална сигурност и отбрана".

"Да съхраните и развивате традициите на българската военна школа като гарант за запазване и укрепване на висок морален дух, без който и най-съвременното въоръжение губи смисъл. Убеден съм, че успехът ще съпътства тези от вас, които са усвоили най-важният урок на тази академия, че не е достатъчно да се успокоявате със солидната основа, с която напускате академията. Трябва непрекъснато да търсите нови знания", призова Радев.

"Никога не забравяйте, че да си офицер от Българската армия не е просто професия, а признание и дълг към Отечеството. На добър час", заяви още той.

Според него на випускниците на Военната академия се налага не само да въведат новите въоръжени системи, а да покажат, че модернизацията на армията не е еднократен акт.

"Убеден съм, че напълно осъзнавате огромните предизвикателства по пътя пред вас и то в динамиката на геополитическите процеси и комплексните заплахи. На вашето поколение офицери, които днес завършват се пада честта и отговорността е само да приемете и въведете на въоръжения новите въоръжени системи на видовете въоръжени сили, за които се изразходват огромни средства, вие трябва да покажете, че модернизацията на Българската армия не е еднократен акт, а сложен, дълбок, всеобхватен процес на трансформация. За нея вие ще трябва да разработите и внедрите нова нормативна база", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Растат само там щото Тръмп нареди
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 23Много моля ушанката, написала коментара да ми отговори на следния въпрос :Когато бяхме 45 години прислужници и най-верните слуги на СССР, как свърши всичко?Де го сега любимия ти СССР? Да не говорим, че ни продаваше стари оръжия, които плащахме с долари на цени, по-скъпи от новите западни аналози! За голямо съжаление на комунистите, архивите бяха отворени!Оди пий течен прах за пране!
21
1
 
5
 
! Отговори
северозапад преди 4 години
Много генерале-малко войник !!!
20
7
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Само такива национални предатели като теб натегачо не можем да изчистим.И за каква академия мърмориш умнико?Това не е академия а клуб на трътлести прислужници на САЩ. Ние армия нямаме, тоя се напъва за някаква си агадемия
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не са разходи за отбрана, а разходи за далавери.С парите за дъртите самолети, можеше да купят цяла ескадрила.Гробарите загробиха България и никаква отбрана не ги интересува, гледат само комисионни.
18
2
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Изчистихте ли Академията от русофилски со поли и руски зетове?
17
1
 
3
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Да, ама ние сме в НАТО и сме длъжни на харчим 2% за защита. Иначе ние не може да помогнем на нашите съюзници, ако някой ги нападне. Също, ако една държава води война, която тя е започнала и е от НАТО, ние не сме длъжни, да и помогнем.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пиявици!
15
6
 
5
 
! Отговори
Сметалото преди 4 години
Изумителни глупости и клишета чета "Ако не храним собствена армия, ще храним чужда" ?!?! Че кои сме ние да храним собствена армия ?!?! Люксембург ли храни собствена армия? Белгия ли? Че ако щете и Холандия ли?
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До12. Всичко е така с това, че в България не е имало турско робство. Защото не е имало Турция. Турция като държава се създава 1923г. и тогава се приема латицицата за писменност. А Царство България е 30г. преди нея и то със своя писменност.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Партизанина пак е ходил да облъчва некви хорица с политагитационните си лозунги, такова чудо не помня.
12
2
 
6
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Тези, които ревът за новите системи са червени . Те искат нова техника, ама да е руска, а не натовска.
11
4
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Още след освобождаването си от турски робство, българите са разбрали че е по-добре да хранят собствена армия отколкото чужда. Не случайно по време на Балканската и 1-та световна война сме станали известни, като "прусаците на Балканите" не само заради героизма на дедите ни, но и заради начина по който е била обезпечена българската армия ... Сега е времето да се превъоръжим с модерна натовска техника, а който не разбира това или не е българин, или обслужва чужди евроАзиатски интереси ... !!!
10
3
 
11
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Това *** не знаете какво искате.Ревете че нямало армия, че била унищожена, а когато се купуват нови оръжейни системи, виете като флексове че се харчили много пари.От Блядостан ли ви спускат опорките или толкова ви е мозъчния капацитет?
9
4
 
4
 
! Отговори
mm преди 4 години
Що пара се потроши по мисии последните 20 години. Ако се тегли чертата, лошо ще ви стане.
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С този огромен растеж на Вътрешния брутен продукт, ще можем да купуваме по 8 самолета всяка година. САЩ няма да смогнат да ни произвеждат самолетите. Ще ги натиснем да отрежат Бахрейн, Катар, ОАЕ, да произвеждат само за нас.
7
3
 
13
 
! Отговори
Директор на цирк преди 4 години
Разходите за отбрана растат , а насреща няма нищо ! Най-вече армия ...Всъщност, на никой от управниците не му твябва армия - тя и затова съзнателно бе унищожена . Да не би случайно да се пръкнат нови Черни полковници ...
6
6
 
7
 
! Отговори
на 2-та милиарда преди 4 години
рекет, дето платихме на Американския поробител за 8, 40 годишни бръкми така ли му викате - "разходи за отбрана"кога, гадове евреиски се очаква да ни поведете в Руските степи за да ни изколят в името на печалбите на еврейските банки и корпораций !?
5
2
 
2
 
! Отговори
рамтататам преди 4 години
То пак добре, ако мисли за отбрана!Ами ако прещрака за 3 морета и 5 океана тогава кво прайм!?
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това става, когато има за министър на отбраната шкембе войвода и когато ни управляват алчни послушковци.