Все повече млади българи искали да стават войници

Физическата им подготовка обаче е слаба, каза ген.-майор Попов
6 ное 2019 23:15, Анисия Иванова
28
Все повече млади българи искали да стават войници
Снимка: Булфото

Тази година броят на приетите войници е по-голям от броя на напусналите. Същото важи до някаква степен и за офицерите, каза пред журналисти командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Той изрази надежда това да е тенденция по отношение на войниците. Ако следващата година постигнем същите резултати, ще бъдем много доволни и това наистина ще покаже, че нещата вървят в правилната посока. Искрено се надявам, че кампанията "Бъди войник" дава своите резултати и това ще продължи и през следващите години, каза Попов.

По думите му армията е една от първите, които усеща резултатите на недобрия физически статус на подрастващите деца и тийнейджъри.

Това че толкова войници отпадат на физическите прегледи, не говори добре за физическото състояние на младите - и момчета и момичета, коментира той. Но категорично не сме съгласни стандартите да бъдат намалявани - както за физическа подготовка, за медицинските прегледи, така и психологическите тестове. На пръв поглед това ще ни даде преимущество, ще приемем повече хора, следствията обаче от това ще бъдат ужасни - тези хора няма да бъдат в строя, а във военните болници, а ние не искаме това. Не искаме за сметка на едни голи числа брой приети, да си жертваме после времето за подготовка, коментира командирът на Сухопътните войски.

С модернизационния проект за нови бронирани бойни машини за Сухопътните войски се случват хубави неща, коментира ген. Попов. Припомни, че са изпратени исканията за оферти и се очаква до 16 декември те да бъдат получени. Веднага след това ще започне обработката и оценката, като "оптимистичната прогноза" на командира е, че до средата на февруари идната година офертите ще бъдат оценени и ще се премине към втория етап на оценката. Предвидени са тестове, от двама избрани изпълнители на втория етап ще бъде поискано да представят поне основната машина и някои от системите, които да бъдат тествани дали покриват декларираните им качества.

На въпрос за ремонтираните танкове Т-72 и други планирани ремонти на техника, ген.Попов подчерта, че извършеният ремонт на танковете в "Терем" е много добър, което е било доказано с изпитания. Продължава се с ремонт на танковите мерници, за следващата година са предвидени още танкове, както и автомобили "Татра".

Традиционно преди 19 ноември - празникът на най-големия вид въоръжени сили - Сухопътните войски, командирът им награди отличилите се в турнир по стрелба с участието на журналисти и членове на Асоциацията на военните аташета, на учебния център "Сливница". Тази година празникът е свързан с тържественото отбелязване на 134-ата годишнина от победата в Сръбско-българската война /1885 година/.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми щом ги влече...
23
2
 
5
 
! Отговори
Bon преди 4 години
Ами какви да станат, като са мързеливи и неграмотни, а често и....... дрогирани.
22
4
 
6
 
! Отговори
ами нормално е преди 4 години
Функционално неграмотните освен за войници,за друго не стават.
21
1
 
2
 
! Отговори
ввв преди 4 години
До ббб Имам почитател на действителният си ник,сред дежурните редактори/цензори/
20
1
 
7
 
! Отговори
ббб преди 4 години
Мда-а-а,,как нямаше слаба физическа подготовка.При обстановка и вдигане под тревога,бягане,през нощта в дъжд,сняг,буря,суграшица,през кал и вода със стандартно въоръжение:автомат,3 пълнителя,манерка и "коварните цинтарки",с които се пързалят като кънки,ако стъпиш на мокър камък.Стандартно разстояние към 7 към,толкова обикновено покривахме при тревога,а бяхме на 18-19 години.Гледахме изключително отговорно на поставените задачи.На границата няма място за лигльовци.
19
5
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
За да лежат по цел ден у казармите да да ядат чорба ! Мързеливци...
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Квооо! Армия! Не ме разсмивайте
17
2
 
9
 
! Отговори
Бивш наборник преди 4 години
Аз не исках, ама ме взеха в Шумен, след това разбрах, че правилно не съм искал, такива комплексари рядко бях виждал, на всичкото отгоре нямаха и физика, не ставаха за пример!
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искат да са като чичко Каракачанов - македонски юнаци с голямо Шкембе.
15
1
 
16
 
! Отговори
Se преди 4 години
Промити мозъци по американска демокрация които пазят заграбеното от новата ни капиталистическа класа Корените на тази класа са пребоядисаните комунисти и мутри в гербериски окраски.....Тези млади българи ще са пушечно месо за да опазват фирмите ,офисите и сараите на богатите след време от новите заселници от югоизтока.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наемници да пазят грабителите от народатова е днешната войска
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами вече сме латинска американаемна войска бедно население аграбени ресурси и приказки за демокрация иколко са лоши руснацитеа поне един ден изкарайте бе з руската теманеможете защоно за това ви плащатпромиване на и без това измитото канче на българинада не забравите и за подписката за някое кученце пък пребитите изнасилени баби- това си е чист хуманизъм защо да правим подпискигнусна работа
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно, изпростя нацията, читавото изчезна. Другото, ако няма връзки и е младо, какво да стане? Ми войник.
11
5
 
8
 
! Отговори
31 годишен преди 4 години
Велик е нашият войник.Имаше такъвкючек на Цветино Джукати
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все повече млади българи отиват да гласуват за пари !
9
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като го мързи младото поколение да учи ....
8
5
 
32
 
! Отговори
:D преди 4 години
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DТрябва да си много кух с кънтящо ехо в главата, за да се хванеш на подобна пропаганда !!!
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под фуражка акъл не търси! Нищо ново под слънцето, така си беше и по Тошово с добавката пожарникари!
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е напълно луд то няма платени войници тоя говори ,че нямали подготовка тоя лудия като има подготовка да иде да стане платен войник
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не им се живее