Радев: Липсата на подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността!

Президентът честите Денят на труда и напомни, че той е завоевание на работниците
728
Радев: Липсата на подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първи май не е подарък.  Първи май е завоевание на работниците. Петдневната работна седмица, платените отпуски, парите за майчинство  и всички права, наследени от миналия век, са резултат от волята за достоен живот на поколения. От куража им да се преборят за тях. Това се казва в поздравление на президента Румен Радев по случай Международния ден на труда.

Още по темата

 
Преходът у нас раздели хората на шепа богати и мнозинство от бедни. Стотици хиляди са на гурбет зад граница, в опит да изхранят семействата си. През миналата година 89 българи загинаха при трудови злополуки. Това ни поставя на дъното на европейските класации. Все още условията на труд в много български предприятия са далеч от стандартите. Заплащането в редица професии и региони е драматично ниско. Някои ще ви убеждават, че тези констатации са черногледи. Но вие, милионите работещи българи знаете, че това е горчивата истина, отбелязва той.
 
Според него в съвременния свят хората все повече губят представа за силата на солидарността, а някогашните юмруци на протеста днес държат смартфони и изливат недоволството си в социалните мрежи.
 
Коронавирусът парализира много икономически дейности и образува опашки пред бюрата по труда. Липсата на убедителна подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността, а бягството на властимащите от отчетност и контрол на публичните разходи е неуважение към труда на българите, които пълнят хазната и изплащат колосалните държавни заеми с цената на лишения, критикува Радев.
 
Той припомня, че тази година за първи път посрещаме 1 май в условия на извънредно положение и за първи път мнозина ще прекарат празника далеч от близките и колегите си.

Днес искам да благодаря на всички онези: бедни и заможни, хора на умствения и физическия труд, на всички честни хора, които с почтеност и усърдие градят и пазят България. В тези сложни времена Празникът на труда е повод да си спомним силата на солидарността. Да надмогнем заблудите на егоизма. Защото неволите се надмогват с обединени усилия. Защото всеки един от нас носи неповторими таланти и умения, своя уникална мисия и правото на труд е възможност той да я изпълни. Защото трудът не е само прехрана, но и достойнство и бъдеще, за които трябва да се борим с кураж и задружни усилия, обобщава президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


728
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавност ли от както мутрата стана премиер държавност няма никаква не че и преди него беше по различно но сега е върховната бездържавност както вика Батето Маджо не го смяташе за човек и другите мутри....
25
30
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Радев повдигна въпроси за герберското извънредно положение, естествено беше хулен от тиквите и калинките.
24
19
 
33
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Кой е този? Защо се снима до герба?
23
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Радев! Само дето шепата богати са комунисти, на които им трябва рая/пролетариат бедни, за да си умножават богатството. Комунизмът е чумата на века, която фалира неколкократно България.
22
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Vseki koito misli dobre s glavata si shte oceni Istinata koiato kazva RadevZamislete se predi da hulite i prikazvate gluposti protiv Prezidenta,zashtoto toi e edinstvennia koito naistina misli za naroda i kazva istinata v o4ite na horatadokato naroda stoi otstrani i se oslushva i se 4udi koga li Boiko i kompania shte se razpadne.No jiveem v policeiska darjava s pojarnikarrMinistar,i vsi4ki mu se klaniat ,dokoga li.....
21
37
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствения политик, който е и държавник!!!!Огромно щастие и шанс заа България е, че се появи преди 4 години!
20
18
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев, кой ти пише речите? Един нормален поздрав не изпращаш. Пак има настройване едни срещу други. Не мислете хората за ***.Ясен си!!!!!!!
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че си с българско гражданство не те прави българин. Има българи без българско гражданство, но турци и руснаци с българско гражданство, ама са турци и руснаци не българи.
18
13
 
28
 
! Отговори
Гатанка преди 4 години
От пилот,шофьор на бял автобус! Що е то?
17
18
 
39
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 4 години
Радевсе появява винаги приблизително през 10на дни.Издекламира написаното и отново под вода.Другарю Радев,очакваме те за 9ти май.Текстът,ще ти дойде от Москва.
16
21
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не публикувайте словестните напъни на този човек. Едни и същи общи приказки всеки ден . Евтин популизъм
15
19
 
38
 
! Отговори
! преди 4 години
Тоя *** на всеки празник ли мисли да ни трови с разцепващи обществото и негативни мисли? Оставка, президент Лльольо! Няма толкова безполезен и нагъл държавен глава! Кога са изборите, че тоя не се трае!
14
21
 
38
 
! Отговори
Разединител Радев ! преди 4 години
Доверието в държавността го сриваш ти Радев с непълненето на президентските си конституционни задължения като обединител на нацията !
13
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честита Нова година!
12
22
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Честит 1-ви май на всички трудещи се, на които световната мафия отне възможността да се трудят заради мнима опасност от коронавирус !Едно време правото на труд се отстояваше на барикадите.
11
27
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещастен комунистически предателМозъка ти е червен Защо не приканиш олигарсите от червената пандемия да подпомогнат бедния твой народ
10
17
 
26
 
! Отговори
ист преди 4 години
Хайлазин честити празника на работещите.
9
25
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Празник е, навън птичките пеят толкова хубаво.. Защо трябваше Радев да излиза да грачи!Отговори2410
8
17
 
27
 
! Отговори
dp преди 4 години
До Анонимен1"Разтромяват" го платените ***
7
24
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе ***, стига с тази смешна опорка. Разбираме че 90% от електората ти са кухи като градински ***, ама аре нема нужда да дъвчиш една и съща глупост, не пасем трева като вас. Който се интересува от тази информация, ще отвори, ще прочете и ще му стане ясно. Само баламосваш червените другари. Какво партизани ли ше ставате пак? Айде да ти свършва по скоро мандата и да се праждосваш! Партия ли ще правиш, посивите ли ще пръскаш не ни интересува. Цял живот си на държавна хранилка, защо не дадеш от